Μεγάλος ο ΠΑΟΚ – «Λίγος» ο Μάκης…

Ο Ιβάν έβαλε το αστρονομικό ποσόν των 160 εκατ. ευρώ στην ομάδα, αλλά έδωσε την αρχηγία στον Μάκη Γκαγκάτση, που «χαϊδεύει» τους δημοσιογράφους και τη Θύρα 4 για να επιβιώσει...

Μισό λεπτό, γιατί εδώ έχει πολύ ψωμί το πράγμα. Η ΕΠΟ πήρε μία απόφαση, ότι δεν γίνεται το παιχνίδι ΑΕΚ-ΠΑΟΚ, γιατί έτσι λέει το ΟΑΚΑ, ότι είναι τίγκα στο χιόνι και μπορεί ο Κούρτιτς να μην έβλεπε πού είναι η άσπρη βούλα για να βαρέσει το πέναλτι. Μάλιστα. Εγώ δεν θα σου πω καλώς ή κακώς την πήρε αυτή την απόφαση η ΕΠΟ. Άλλο θέλω να σου πω.

Ντέρμπι έχει την Κυριακή στην Τούμπα, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Δηλαδή, ο Ολυμπιακός έτσι θα το άφηνε το πράμα, στην τύχη του; Να πάει να παίξει σκοτωμένος στην Τούμπα, αφού θα έχει παίξει Τετάρτη με τον Παναιτωλικό; Πλάκα κάνουμε τώρα;

Και βγαίνει το Σαββιδοτεχνείο και σου λέει, ομάδα του κράτους ο Ολυμπιακός. Μάλιστα. Όταν ο Ζουράρις έλεγε ότι αν δεν υπήρχε ΣΥΡΙΖΑ ο ΠΑΟΚ δεν θα έπαιρνε πρωτάθλημα, τι ήταν τότε ο ΠΑΟΚ; Ομάδα της προσφυγιάς; Ο ίδιος ο βουλευτής τού ΣΥΡΙΖΑ το είπε αυτό, όχι κανένας τυχαίος. Για να ξέρουμε τι λέμε. Για ψηφαλάκια το είπε, μπας και πιάσει κανένα κοροϊδάκι, αλλά το είπε πάντως.

Την πέρασε, λέει η κυβέρνηση, την τροπολογία ν’ αναβληθεί το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός σε άλλο νομοσχέδιο. Για φανφάρα είναι αυτό που γράψανε οι Σαββιδοτέχνες. Ο ινστρούχτορας της επικοινωνιακής πολιτικής, Μάκης Γκαγκάτσης, την πάτησε. Έπρεπε να ξέρει ότι γίνονται αυτά, σε άλλο νομοσχέδιο να περνάει άσχετη τροπολογία. Να μην ξεφύγω, όμως.

Αυτός ο Μάκης Γκαγκάτσης, ο διευθύνων σύμβουλος που ο Ιβάν Σαββίδης τού εμπιστεύτηκε ολόκληρο ΠΑΟΚ, άπαξ κι ήτανε γατόνι και ήθελε να τον ξεφτιλίσει τον Ολυμπιακό, άλλο θα έκανε. Ανακοίνωση έπρεπε να βγάλει ως ΠΑΕ και να έλεγε δυο πράγματα μόνο.

«Κύριοι, μετά την αναβολή του αγώνα μας με την ΑΕΚ, ζητάμε από την ΕΠΟ ή την πολιτεία ν’ αναβάλει και το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό, για λόγους δικαιοσύνης. Δεν γίνεται εμείς ως ΠΑΟΚ να παίξουμε ξεκούραστοι στο ντέρμπι κι οι αντίπαλοί μας να ταλαιπωρηθούν με τον Παναιτωλικό. Εμείς θέλουμε να τους κερδίσουμε στα ίσια στην Τούμπα». Τα σώβρακα θα τους έπαιρνε ο Μάκης Γκαγκάτσης.

Έτσι είναι. Σταράτα και μακεδονίτικα έπρεπε να ξηγηθεί ο Μάκης. Όμως, βολεύτηκε μια χαρά που αναβλήθηκε το παιχνίδι στο ΟΑΚΑ και σου λέει, θα τον πετύχω τον Ολυμπιακό κουρασμένο και θα τον νικήσω. Για να μπορώ να βολτάρει στη Θεσσαλονίκη για φραπεδιά και να μην κοιτάει πίσω, μήπως έρχεται κανένας.

Όχι τίποτα άλλο, δηλαδή, αλλά όταν έφυγαν οι Γκιρτζίκηδες, όπως τους γράφει το Σαββιδοτεχνείο, ήρθε η «εξυγίανση». Ήρθε η ισότητα, η δικαιοσύνη κι άλλες τέτοιες παπαριές.

Και κατ’ αρχάς, οι ίδιοι οι ΠΑΟΚτσήδες οι κανονικοί, αυτό ήθελαν. Να τον παίξουν στα ίσια τον Ολυμπιακό και να τον κερδίσουν. Και να μην τον δώσουν κανένα άλλοθι, ότι και καλά, έπαιξε κουρασμένος από το ματς με τον Παναιτωλικό.

Ο ΠΑΟΚ  το πιθανότερο είναι να κερδίσει τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, αυτό έχω να σου πω εγώ. Είναι σε καλό φεγγάρι, παίρνει και τα πεναλτάκια του, θα το πάρει το ματσάκι. Δεν περπατάει σταθερά ο Ολυμπιακός, όλοι το βλέπουν. Γι’ αυτό σου λέω ότι ο Μάκης έπρεπε να ξηγηθεί τέτοια μαγκιά για το Ολυμπιακός-Παναιτωλικός. Στόματα θα έκλεινε ο Μάκης. Οι ίδιοι οι ΠΑΟΚτσήδες θα τον αποθεώνανε. Οι κανονικοί, όχι τα πελατάκια του Σαββιδοτεχνείου. «Εμείς δεν είμαστε σαν κι αυτούς να κάνουμε αυτά που κοροϊδεύουμε». Αυτό γράφουνε οι κανονικοί ΠΑΟΚτσήδες.

Ποιος Γκαγκάτσης, τώρα, πλάκα κάνουμε; Πού να βρει την οξυδέρκεια ο Μάκης για να κάνει τέτοια δουλειά. Μόνο για να πλακώνεται με τον Καραπαππά είναι ο Μάκης. Μέχρι εκεί. Οι ίδιοι οι ΠΑΟΚτσήδες τα γράφανε, ότι η ομάδα έπρεπε να βρει έναν τεχνικό διευθυντή για να κάνει τη δουλειά της. Οι ίδιοι οι ΠΑΟΚτσήδες γράφουνε στα σχόλια του Σαββιδοτεχνείου ότι η αυλή του Ιβάν κάθεται με σταυρωμένα τα χέρια και δεν κάνει τίποτα. Τι να κάνουνε, ρε, οι αυλικοί του Ιβάν; Σάμπως έχουνε τίποτα φοβερή εκπαίδευση στην επικοινωνία; Ο Μάκης κάθε στη γραφειάρα του, ο Κυριάκος Φιγούρας περιμένει πότε να βγάλει καμία ανακοίνωση ο Ολυμπιακός για να έχει ψωμάκι, και ο Λευτέρης Δούκας να συμπληρώσει αυτά που ξέχασε να γράψει ο Φιγούρας. Έχουν άδικο οι οπαδοί του ΠΑΟΚ οι κανονικοί, που λένε ότι οι αυλικοί του Ιβάν Σαββίδη δεν μπορούν να σηκώσουν στην πλάτη τους ολόκληρο ΠΑΟΚ; Δίκαιο έχουνε.

Τον Ιβάν Σαββίδη εμείς εδώ τον περάσαμε πριονοκορδέλα για τις αστοχίες του. Με επιχειρήματα, όχι στον αέρα. Μάλιστα. Ο Ιβάν, ωστόσο, από τότε που ήρθε στον ΠΑΟΚ έχει βάλει παραπάνω από 160 εκατ. ευρώ. Μιλάμε για χρήμα ζεστό, όχι παπαριές. Και οι μπίζνες που κάνει στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική, άσε που δεν του κάτσανε λόγω του κορωνοϊού, ψωμάκι έδωσε στον κόσμο. Κι εμπιστεύτηκε τον Μάκη Γκαγκάτση να κουμαντάρει ολόκληρο το μαγαζί. Δεν γίνεται, ρε φίλε. Ο Μάκης είναι παιδαρέλι ακόμα και πάει από κεκτημένη ταχύτητα του μπαμπά. Αν δεν τον λέγανε Γκαγκάτση, θα ήταν ποτέ επικεφαλής του ΠΑΟΚ, πλάκα κάνουμε τώρα; Ο Βασίλης Γκαγκάτσης θέλει διακόσιους στην καθισιά του σαν τον Μάκη. Τώρα, αν ο Βασίλης έχει πέντε χρόνια κάθειρξη στην πλάτη για το σκάνδαλο με την Κάρτα Υγείας, είναι άλλο πράγμα αυτό.

Έτσι είναι. Να σ’ το πω και αλλιώς για τον Μάκη. Μπορεί ο Μάκης να είναι ένας καλός νομικός, να την κατέχει την επιστήμη, αλλά μπορεί να σηκώσει ένα τηλέφωνο και να μιλήσει με την κυβέρνηση, για το γήπεδο του ΠΑΟΚ, τη νέα Τούμπα; Πλάκα κάνουμε τώρα; Μπορεί ο Μάκης να πάρει ένα τηλέφωνο στην Προεδρία της Δημοκρατίας και να πει τι γίνεται με το προεδρικό διάταγμα; Συγγνώμη, κύριε, ποιος είστε, θα του πούνε του Μάκη, όπως τραγουδάει η Κατερίνα Στανίση.

Να σου πω και το άλλο. Επί Ευάγγελου Γραμμένου (Βάγγου), ο Μάκης Γκαγκάτσης το λιγότερο που έπρεπε να κάνει είναι να μπει σε μια βαρβάτη επιτροπή τής UEFA. Να τον προτείνει ο Γραμμένος, δηλαδή. Και να μπει μέσα στα κόλπα της UEFA ο Μάκης. Να δει πώς παίζεται το παιχνίδι. Για να συμφέροντα του ΠΑΟΚ, δηλαδή. Αγγλικά ξέρει. Φαντάζομαι, δηλαδή, ότι ξέρει.

Να σου δώσω ένα παράδειγμα. Ο Θόδωρος Θεοδωρίδης πώς προέκυψε στην UEFA και σήμερα είναι ο λύνων και ο δένων; Η ΕΠΟ τον είχε προτείνει. Πήγε, έκανε τα κονέ του και σήμερα έγινε αυτός που είναι. Μάλιστα. Ο Μάκης δεν θα μπορούσε, δηλαδή, να είναι τουλάχιστον σε μια επιτροπή; Όχι να γίνει εκτελεστικός, όπως ο Θόδωρος, αλλά να είναι εκεί. Να γνωριστεί με τους καπεταναίους στην UEFA, με τους διαιτητές, κι όταν παίζει ο ΠΑΟΚ  στην Ευρώπη, να ξέρει ο άλλος ο ρέφερι ότι παίζω τον ΠΑΟΚ που έχει δικό του άνθρωπο στην UEFA. Και να του δίνει τα σπόρια του ΠΑΟΚ.

Μην το κουράσουμε, ρε. Ο Μάκης Γκαγκάτσης δεν είναι για μεγαλεία. Μέχρι για να παίρνει τηλέφωνο σε κανέναν δημοσιογράφο είναι και να δίνει γραμμή στο Σαββδοτεχνείο για να διαβάζουνε τα αρρωστάκια του ΠΑΟΚ, λες και ο ΠΑΟΚ είναι μονάχα της Θύρας 4. Πάντα είχε καλές σχέσεις με τη Θύρα 4 ο Μάκης. Όμως, ο ΠΑΟΚ λαό κουβαλάει πίσω του, ο ΠΑΟΚ δεν είναι παίξε-γέλασε, μάστορα. Και ρωτάω τώρα εγώ:  Έχει ο Μάκης το μέγεθος του Νίκου Βεζυρτζή;

Να σ’ το κλείσω. Ο Μάκης Γαγκάτσης είναι λίγος για τον ΠΑΟΚ. Και τον εξέθεσε τον ΠΑΟΚ όταν βγήκε στου Θωμαϊδη και είπε ότι θα χωρίσει την Ελλάδα στα δύο λες κι είναι δική του η Ελλάδα. Αν το έλεγε αυτό ο Βεζυρτζής, θα ήταν αλλιώς. Αλλά ο μέγας Βεζυρτζής δεν θα έλεγε ποτέ τέτοια κουταμάρα, ανεγκεφαλιά. Έτσι είναι. Θα σεβότανε πρώτα τον ΠΑΟΚ πριν ξεστομίσει αυτήν την παπαριά. Που αμφιβάλλω, δηλαδή, αν και ο ίδιος ο Ιβάν Σαββίδης ήξερε ότι ο Μάκης θα ξεστόμιζε την παπαριά του αιώνα. Που έτσι κι υπήρχε σοβαρό κράτος, δηλαδή, έπρεπε να έχει κληθεί για καφεδάκι ο Μάκης. Χαίρετε.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα