Μελισσανίδης-Αλαφούζος, βίοι αντίθετοι

Την ώρα που ο Δημήτρης Μελισσανίδης ισχυροποιεί αφάνταστα το μέγεθος της ΑΕΚ, με την Αγια-Σοφιά, έχοντας δημιουργήσει ανταγωνιστική ομάδα και με τίτλους στο ενεργητικό του, ο Γιάννης Αλαφούζος διατηρεί τον Παναθηναϊκό μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

Οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτες, καθώς σχεδόν στον ίδιο χρόνο οι δύο άνδρες πήραν δυο από τις σημαντικότερες ομάδες της χώρας.

Τον Μάιο του 2012, ο Γιάννης Αλαφούζος ίδρυσε μαζί με άλλους παράγοντες και φίλους του συλλόγου την «Παναθηναϊκή Συμμαχία 2012», η οποία και πήρε το πλειοψηφικό πακέτο του αθλητικού σωματείου στο ποδόσφαιρο. Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανέλαβε πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, προκειμένου να προχωρήσει στην αναδιοργάνωση και εξυγίανση του συλλόγου. Επί προεδρίας του, το 2013, η ομάδα μεταφέρθηκε σε άλλο προπονητικό κέντρο, στην περιοχή του Κορωπίου, το οποίο ονομάστηκε «Γιώργος Καλαφάτης» προς τιμήν του ιδρυτή της ομάδας. Το 2014, η Παναθηναϊκή Συμμαχία μεταβίβασε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών της στην κυπριακή off-shore εταιρεία Sortivo International Ltd, της οποίας ιδιοκτήτης είναι ο ιδρυτής της ΠΑΝ.ΣΥ., Γιάννης Αλαφούζος. Έτσι ο τελευταίος έγινε και επίσημα μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οφείλει κάποιος ν’ αναγνωρίσει στον Γιάννη Αλαφούζο πως η ΠΑΕ έφτασε από τα -36.200.000 ευρώ του 2012 όταν ανέλαβε και τα -57.400.000 του 2017, να οφείλει πια μόλις 5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή… περίπου «μηδέν». Μέσα στη φετινή οικονομική χρήση εξοφλήθηκαν όλοι οι ποδοσφαιριστές με τελευταίο τον Έκι Γκονζάλες.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θέλει να κάνει υπερσύγχρονο γήπεδο στον Βοτανικό. Περιμένει χρηματοδότηση όμως και να ξεπεράσει μια σειρά μεγάλων εμποδίων, προσφέροντας στο πιάτο και την ιστορική Λεωφόρο στο πλαίσιο της διπλής ανάπλασης. Ο Παναθηναϊκός επί ημερών του έχει μόλις ένα Κύπελλο το… μακρινό 2014 νικώντας στον τελικό τον ΠΑΟΚ.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα