Μενδώνη για τον θάνατο του Τάκη Βουγιουκλάκη: «Με συνέπεια και ήθος υπηρέτησε διαχρονικά τον καλλιτεχνικό χώρο»

Το συλλυπητήριο μήνυμα της υπουργού Πολιτισμού

Τα συλλυπητήρια της για τον θάνατο του Τάκη Βουγιουκλάκη εξέφρασε η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη.

Η υπουργός υπογράμμισε την συνέπεια και το ήθος με το οποίο υπηρέτησε ο εκλιπών τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και την  διαχρονική του στήριξη στην αγαπημένη του αδελφή Αλίκη Βουγιουκλάκη.

«Χθες έφυγε από τη ζωή ο Τάκης Βουγιουκλάκης, ένας σκηνοθέτης που υπηρέτησε το θέατρο και τον κινηματογράφο για πάνω από 50 χρόνια. Με ξεχωριστές σπουδές κινηματογράφου στην Ιταλία δίπλα σε δασκάλους όπως ο Βιτόριο ντε Σίκα και ο Τζιάνι Πιέτρι, ο Τάκης Βουγιουκλάκης γύρισε στην Ελλάδα τη δεκαετία του 60’, όπου εργάστηκε αδιάλειπτα ως σκηνοθέτης από το 1963 τόσο στο ραδιόφωνο, σκηνοθετώντας θεατρικά έργα  όσο και στην τηλεόραση στα πρώτα σίριαλ και σόου της εποχής», αναφέρει η υπουργός.

Στη συνέχεια η ίδια σημειώνει ότι: «Στον κινηματογράφο εργάστηκε όχι μόνο με την ιδιότητα του σκηνοθέτη, αλλά και του διευθυντή παραγωγής  σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές εταιρείες, όπως η «Φίνος Φιλμ» και η «Δαμασκηνός-Μιχαηλίδης» τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου. Στη συνέχεια ασχολήθηκε και με το θέατρο σκηνοθετώντας περισσότερες από 50 παραστάσεις. Ήταν πάντα στο πλευρό της αδελφής του Αλίκης με την οποία έκαναν πολλές επιτυχίες, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα