Μετά από παρέμβαση Πλεύρη, η Ελληνίδα τραυματίας θα χειρουργηθεί στην Ελλάδα

Οι Τούρκοι ζήτησαν να αναλάβει η οικογένεια όλα τα έξοδα νοσηλείας - Ο υπουργός Υγείας επικοινώνησε με τον πατέρα της νεαρής κοπέλας

Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης επικοινώνησε σήμερα με τον δικηγόρο της οικογένειας της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη  και σε συνεννόηση με το Προξενείο θα μεταφερθεί στην χώρα μας.

Μιλώντας νωρίτερα στο MEGA, ο πατέρας της νεαρής τουρίστριας, Φώτης Δεπόλας, σημείωσε πως η κόρη του θα μεταφερθεί στην Ελλάδαγια να χειρουργηθεί μετά από παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη.

«Δεν φτάνει το σοκ, μας είπαν ότι θα αναλάβουμε τα έξοδα όλα στην Κωνσταντινούπολη… Βρίσκεται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης και το πόδι της είναι σε γύψο. Από την πρώτη στιγμή επικοινώνησε μαζί μου το Προξενείο και ο Θάνος Πλεύρης και κανονίζουμε τη μεταφορά της στην Ελλάδα. Ευχαριστώ το Προξενείο για το ενδιαφέρον και γιατί βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή δίπλα στο παιδί μου» είπε συγκεκριμένα.

Όπως ανέφερε ο κ. Δεπόλας, η κόρη του ήταν τυχερή καθώς μπροστά της ήταν ένα ζευγάρι «που απορρόφησε όλη την έκρηξη».

«Έχασε πάρα πολύ αίμα» αποκαλύπτει η μητέρα της Ελληνίδας που τραυματίστηκε στη φονική έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη που στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους ενώ άφησε πίσω της 81 πληγέντες.
Για καλή της τύχη,  η νεαρή τουρίστρια από την Ελλάδα έχει διαφύγει τον κίνδυνο, με τη μητέρα της να μιλάει στο Mega και να περιγράφει τις τρομακτικές στιγμές που βίωσε η κόρη της στην Κωνσταντινούπολη.
«Είχε πάει ταξίδι και στα έξι μέτρα έσκασε η βόμβα, ήταν από τους πολύ τυχερούς γιατί διαμελίστηκαν μου είπε άτομα. Είναι σοκαρισμένη. Μου είπε ”μαμά είδα άτομα και παιδάκια σκοτωμένα’’. Κοίταζε το κεφάλι να μην έχει χτυπήσει και είδε το πόδι της να αναβλύζει αίμα. Έχασε πάρα πολύ αίμα. Είναι πάρα πολλά τα άτομα που τραυματίστηκαν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα