Μέτρα για την βελτίωση της ατμόσφαιρας ζητά με ερώτηση του ο Αμυράς

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, 2.500 άνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν στη χώρα μας εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, καθώς οι καταγραφόμενες μέσες ετήσιες συγκεντρώσεις ρύπων υπερβαίνουν τις αυστηρότερες τιμές που θέτει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας για την προστασία και ασφάλεια της υγείας των πολιτών.

Με ερώτηση που κατέθεσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού, Γιώργος Αμυράς, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, και Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργο Σταθάκη, ζητάει την άμεση λήψη και εφαρμογή μέτρων για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.

Επιπλέον, ο Γιώργος Αμυράς ζητάει στοιχεία από τους αρμόδιους Υπουργούς τόσο για τα ζητήματα της εφαρμογής και ελέγχου της σχετικής νομοθεσίας όσο και την επιβολή των σχετικών κυρώσεων και την είσπραξη των σχετικών προστίμων. Τέλος, ο Γιώργος Αμυράς ζητάει ενημέρωση, εάν και κατά πόσο η κυβέρνηση προσανατολίζεται στη διεύρυνση ή την εισαγωγή νέων κινήτρων για τα ελληνικά νοικοκυριά, προκειμένου να μειωθεί σημαντικά το φαινόμενο της εκτεταμένης καύσης βιομάζας, που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια ιδίως λόγω της οικονομικής κρίσης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα