Μηνύσεις προς τα ΜΜΕ ετοιμάζει ο κυρ-Αλέκος και οι άλλοι

Με προσφυγή στην δικαιοσύνη απαντούν στις αποκαλύψεις για τον ρόλο τους στην υπόθεση της Folli Follie οι τρεις πρώην υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ, Φλαμπουράρης, Χαρίτσης και Αραχωβίτης, όπως και ο πρώην βουλευτής Μπαλαούρας. Και όπως ήταν λογικό όλοι διαψεύδουν την οποιαδήποτε εμπλοκή τους.

«Αυτό που υπεύθυνα δηλώνω είναι ότι καμία σχέση δεν είχα, ούτε έχω με την υπόθεση της Folli Follie. Δεν γνωρίζω κανένα από τα πρόσωπα της επιχείρησης και καμία επικοινωνία δεν είχα με κανέναν εξ αυτών, ούτε καν εκ του θεσμικού μου ρόλου ως υπουργού Επικρατείας. Η λάσπη που προσπαθούν να μου ρίξουν θα γυρίσει πίσω σε όλους όσους το επιδιώκουν. Οι αγωγές και μηνύσεις που ακολουθούν είμαι σίγουρος ότι θα τιμωρήσουν αυστηρά τους συκοφάντες και θα λάμψει η αλήθεια», δήλωσε ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο οποίος μάλιστα διέρρευσε πως ήταν οργισμένος.

Σε ανάλογους τόνους κινήθηκε και ο Αλέξης Χαρίτσης τονίζοντας ότι «η οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική για το πρόσωπό μου και θα λάβει την δέουσα νόμιμη απάντηση». Ο δε Σταύρος Αραχωβίτης υποστήριξε πως «κάθε αναφορά στο όνομά μου είναι συκοφαντική και δεν θα μείνει αναπάντητη». Τέλος ο Μάκης Μπαλαούρας (αναφέρεται στα email ως ο μπροστάρης στην υποστήριξη της εταιρείας) δήλωσε ότι «ουδέποτε παρεμπόδισα τον έλεγχο της υπόθεσης Folli Follie. Ουδέποτε επεδίωξα οποιοδήποτε προσωπικό όφελος από οποιαδήποτε δραστηριότητα και ιδίως κοινοβουλευτική, όπως αφήνεται συκοφαντικά να εννοηθεί. Και φυσικά, ουδέποτε έλαβα ούτε μισό ευρώ με οποιοδήποτε αντάλλαγμα, όπως επίσης συκοφαντικά αφήνεται να εννοηθεί”, τόνισε, σχολιάζοντας ότι “είναι προφανές πως κάποιοι για ακόμη μία φορά επιχειρούν με μηχανορραφίες να στήσουν αβάσιμες συκοφαντίες, με πρόσχημα δωρεές σε δημόσια νοσοκομεία της περιφέρειάς μου. Τα υπόλοιπα ενώπιον της Δικαιοσύνης, στην οποία και θα προσφύγω».

Ερωτηματικά

Όλοι, λοιπόν, οι εμπλεκόμενοι ανέδειξαν την απόφαση τους να προσφύγουν στην δικαιοσύνη, κάτι που είναι θεμιτό εάν η εμπλοκή τους, η οποία έγινε από στέλεχος της εταιρείας, όπως αποκαλύφθηκε από το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προφυλακισμένου Τζώρτζη Κουτσολιούτσου. Αναμφίβολα και είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να υποστηρίξει την τιμή και την υπόληψη του.

Όμως εδώ δημιουργούνται κάποια ερωτηματικά, τα οποία έχουν να κάνουν προς τα πού θα απευθυνθούν οι μηνύσεις και οι αγωγές των τεσσάρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ; Λογικά θα πρέπει να είναι κατά του στελέχους της Folli Follie, ο οποίος ενημέρωνε με την αποστολή αλλεπάλληλων email το αφεντικό του, τον Τζώρτζη Κουτσολιούτσο, ότι όλες οι επαφές με τους κυβερνητικούς πάνε μία χαρά. Ο αποστολέας των email αναφέρθηκε από όλα τα ΜΜΕ με τα αρχικά Ν.Σ. (μιλάμε για το Νικόλαο Σάκκο, ο οποίος ήταν Διευθυντής Ασφάλειας και Διοικητικού του Ομίλου).

Λογικά οι τέσσερις θα πρέπει να καταθέσουν μηνύσεις στον κ. Σάκκο, ο οποίος να σημειωθεί γνώριζε τον Μπαλαούρα. Όμως ως φαίνεται τα τέσσερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, μάλλον ετοιμάζονται να καταθέσουν μηνύσεις και αγωγές προς τα ΜΜΕ, που ανέφεραν τα ονόματα τους. Εάν ισχύει αυτό, τότε ο στόχος τους είναι να αναγκάσουν τα ΜΜΕ να σταματήσουν να αναφέρουν τα ονόματα τους στα ρεπορτάζ. Δηλαδή να φιμώσουν τα ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα