Μιχελάκης: «Κινήθηκε γρήγορα το κράτος και αντιμετώπισε αυτό το μόρφωμα»

H τροπολογία αναστολής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής κατατέθηκε το βράδυ της Δευτέρας στη Βουλή και αυτό επιβεβαίωσε ο Γιάννης Μιχελάκης με δηλώσεις του στον  ΑΝΤ1.

Ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε αρχικά τα εξής: «Πιστεύω ότι η Βουλή θα λύσει και θα αντιμετωπίσει όλα τα ζητήματα. Το κράτος κινήθηκε συντεταγμένα με μία πάρα πολύ καλή οργάνωση. Μπόρεσε να αντιμετωπίσει το μόρφωμα. Φανταστείτε να είχαν κινηθεί η Δικαιοσύνη και οι διωκτικές Αρχές νωρίτερα όταν τα στοιχεία δεν ήταν επαρκή. Εάν είχε κινηθεί νωρίτερα η διαδικασία ίσως δεν θα είχαμε τα αποτελέσματα που έχουμε τώρα», υποστηρίζοντας μάλιστα ότι: «Οι διωκτικές Αρχές κινήθηκαν πολύ γρήγορα και είμαστε σε θέση να πούμε ότι αυτό το μόρφωμα οδηγείται στη Δικαιοσύνη. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη»,

 

«Βουλευτική ιδιότητα και στη φυλακή»

Ο κ. Μιχελάκης ξεκαθάρισε ακόμη ότι δεν είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται η Χρυσή Αυγή από τη στιγμή που θεωρείται εγκληματική οργάνωση. Είπε ότι οι συλληφθέντες θα έχουν τη βουλευτική τους ιδιότητα και στη φυλακή και τόνισε ότι υπάρχει το νομικό οπλοστάσιο για να μην οδηγηθεί η χώρα σε ανώμαλες καταστάσεις.

Αναφέρθηκε όμως και στις συζητήσεις που γίνονται αυτό το διάστημα λέγοντας: «Μία από τις συζητήσεις που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι εάν η ιστορία είναι καλά δεμένη».

Συνεχίζοντας είπε τα ακόλουθα:  «Καταθέσαμε μαζί με τον υπουργό Δικαιοσύνης τον κ. Αθανασίου, αφού είχαμε συνεννοηθεί εδώ και αρκετές ημέρες και με τον υπουργό Δημοσίας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη τον κ. Δένδια, μία τροπολογία με την οποία θα αναστέλλεται η κρατική χρηματοδότηση και οικονομική επιχορήγηση σε κόμματα των οποίων ο αρχηγός, ή αριθμός βουλευτών, ή ευρωβουλευτών ή στελεχών του κόμματος είναι υπό κατηγορία ή υπό δικαστική κρίση για συγκεκριμένα κακουργήματα».

Και πρόσθεσε: «Με το που θα υπάρξει αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά γίνεται αναστολή της χρηματοδότησης και αν υπάρξει τελεσίδικη κρίση της δικαιοσύνης, δηλαδή αν υπάρξει αθώωση αυτά τα χρήματα θα επιστραφούν ατόκως ή αν δεν υπάρξει αθώωση και υπάρξει καταδίκη τα χρήματα θα κρατηθούν από το ελληνικό δημόσιο. Η λογική είναι ότι δεν είναι δυνατόν κόμματα τα οποία κατηγορούνται για κακουργηματικές πράξεις του αρχηγού ή των στελεχών του ή των βουλευτών του να χρηματοδοτούνται από το κράτος».

 

 

 

Διαβάστε επίσης