«Μπαίναμε μέσα 10 εκατ. ευρώ τον χρόνο»

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος την οικονομική κατάσταση του ΠΑΣΟΚ, ενώ ταυτόχρονα υπερασπίστηκε την επιλογή του να υπάρξει έλεγχος στα ταμεία του Κινήματος. Η εισήγηση του δε, στο Πολιτικό Συμβούλιο του κόμματος, μπορεί να χαρακτηριστεί κόλαφος για την περίοδο προεδρίας του Γιώργου Παπανδρέου.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι τα μισθώματα των ενοικίων δεν είχαν καταβληθεί για καιρό, οι προμηθευτές πίεζαν να πληρωθούν, ενώ το ύψος των δανείων ήταν γνωστό. Είπε μάλιστα ότι για την εξυπηρέτηση των δανείων είχε εκχωρηθεί η κρατική χρηματοδότηση πολλών ετών. Οι ετήσιες δαπάνες υπερέβαιναν κατά 30% τα έσοδα κάθε χρόνο, υπογράμμισε και πρόσθεσε με έμφαση ότι η τακτική επιχορήγηση είναι εκχωρημένη για τις επόμενες δεκαετίες. Επίσης, ο πρόεδρος του Κινήματος αποκάλυψε ότι τα τελευταία οκτώ χρόνια το ΠΑΣΟΚ έμπαινε μέσα 10 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση, γεγονός που σημαίνει ότι από το 2003 μέχρι το 2011 δημιουργήθηκαν χρέη 80 εκατ. ευρώ!

Αναφερόμενος στον πρώην πρόεδρο, Γιώργο Παπανδρέου, σημείωσε ότι κατανοεί την αντίδρασή του, αλλά δεν καταλαβαίνει τι εννοεί όταν εκείνος αναφέρεται στο εσωτερικό του κόμματος. Επίσης προέτρεψε όποιον αισθάνεται ότι θίγεται από τα δημοσιεύματα και πρωτίστως τον κ. Παπανδρέου, να προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Ο κ. Βενιζέλος επίσης υπογράμμισε ότι δεν είναι θέμα «μαύρης τρύπας» στα Οικονομικά, όμως, συμπλήρωσε πως έχει εντοπιστεί για κάποια κονδύλια η ανάγκη συμπλήρωσης των παραστατικών.

Την ίδια ώρα, άσκησε δριμεία κριτική στον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών, σημειώνοντας ότι την προηγούμενη περίοδο τα ζητήματα της οικονομικής διαχείρισης δεν ήταν αντικείμενο συζήτησης στα όργανα και δήλωσε ότι η έκθεση των ελεγκτικών εταιρειών δεν έχει υποβληθεί ακόμα. Περιγράφοντας τα επόμενα βήματα του κόμματος είπε ότι ο γενικός διευθυντής του κόμματος, Νίκος Σαλαγιάννης, θα ενημερώσει το Πολιτικό Συμβούλιο, ενώ τον ενημερωτικό φάκελο τον έθεσε στη διάθεση του Γιώργου Παπανδρέου στη συνάντηση που είχε μαζί του. Η έκθεση των ελεγκτικών εταιρειών θα έχει δύο σκέλη: ελεγκτικό και προγραμματικό. Η έκθεση των ελεγκτικών εταιρειών θα τεθεί υπ όψιν του Πολιτικού Συμβουλίου

Τέλος, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ο έλεγχος από τις εταιρείες είναι οικειοθελής και δεν αμφισβητεί τον έλεγχο της Βουλής.

Θ. Π.

Διαβάστε επίσης