Μπακογιάννη: Θα είναι μακρά η περιπέτεια των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Δεν “βλέπει” άμεση λύση για τους δύο συλληφθέντες Έλληνες στρατιωτικούς η Ντόρα Μπακογιάννη σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ.“Πάμε για μία αρκετά μακρά περιπέτεια. Δεν ξέρω πότε θα λήξει”.

Η βουλευτής της Ν.Δ. διατύπωσε ακόμα την  θέση ότι χρειάζεται μια νέα στρατηγική έναντι της Τουρκίας η οποία χαρακτήρισε επιβεβλημένη τη σύγκλιση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας.

«Αυτοπεποίθηση και όχι φόβος.Οφείλουμε να είμαστε σε εγρήγορση για να φέρουμε τα παιδιά μας πίσω και να κινητοποιηθούμε σε όλα τα μέτωπα.Απαραίτητη η ουσιαστική εθνική συνεννόηση. Επιβεβλημένη η σύγκλιση Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας.
Ενωμένοι είμαστε πολύ πιο δυνατοί».

Ακόμα υπογράμμισε πως τα επιχειρήματα της Ελλάδας βασίζονται στο Διεθνές Δίκαιο.«Τα εσωτερικά αλλά και τα εξωτερικά μέτωπα του κ.Eρντογάν είναι πολλά.

Η επίσκεψη του στην Αθήνα δεν ήταν καλά προετοιμασμένη και δεν είχε τα προσδοκώμενα αποτελέσματα» τόνισε η κα.Μπακογιάννη, η οποία υποστήριξε πως η Σύνοδος Κορυφής της ΕΕ με την Τουρκία πρέπει να γίνει.
«Στη κρίσιμη αυτή φάση για την εξωτερική μας πολιτική δεν πρέπει να κάνουμε εσωτερική κριτική αλλά να κοιτάξουμε ενωμένοι το αύριο» κατέληξε η κα.Μπακογιάννη.

Διαβάστε επίσης