Ν.Δ.: Σε πανικό ο ΣΥΡΙΖΑ από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα – Ό,τι κι αν κάνουν η αλήθεια θα αναδειχθεί

“Όσο κι αν προσπαθούν ο κ. Παππάς και ο ΣΥΡΙΖΑ να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση από την ουσία της και να αποφύγουν να απαντήσουν στα αμείλικτα ερωτήματα που ανακύπτουν, δεν θα τα καταφέρουν. Ό,τι κι αν κάνουν, η αλήθεια για όλη αυτήν τη σκοτεινή υπόθεση θα αναδειχθεί”.

Αυτό τονίζει, σε ανακοινωσή της, η Νέα Δημοκρατία αναφερόμενη στις εξελίξεις της προανακριτικής επιτροπής, προσθέτοντας ότι “ο πανικός του ΣΥΡΙΖΑ και του κ. Παππά για όσα έρχονται στο φως από τις καταθέσεις του κ. Χρήστου Καλογρίτσα, στην Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής, είναι πλέον ολοφάνερος”.

Η Νέα Δημοκρατία κατηγορεί τον πρώην υπουργό επισημαίνοντας ότι “ο κ. Παππάς, αντί να απαντήσει σε όσα αποκαλύπτει εναντίον του στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, προχώρησε στο πυροτέχνημα της υποβολής μήνυσης στον πρόεδρο της Επιτροπής, που εφαρμόζει πιστά τον Κανονισμό της Βουλής”.

“Αλήθεια γιατί δεν καταθέτει μήνυση στον κ. Καλογρίτσα για όσα κατέθεσε εναντίον του, σχετικά με τις “εντολάρες” που έπαιρνε από τον πρώην υπουργό για το στήσιμο του διαγωνισμού, τη “χρηματοδότηση” μέσω δανεισμού για διάφορα εγχειρήματα στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, το ότι ο ίδιος “κοιμόταν” στο σπίτι του “Μεγαλοεργολάβου”; Αυτά δεν τα διάβασε στα Πρακτικά της Επιτροπής, στα οποία έχει απόλυτη και ανεμπόδιστη πρόσβαση;”, καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Νωρίτερα, μήνυση για αλλοίωση των πρακτικών της επιτροπής υπέβαλε κατά του προέδρου της Προανακριτικής Επιτροπής Σταύρου Κελέτση ο Νίκος Παππάς. Για πανικό του ΣΥΡΙΖΑ από τις αποκαλύψεις Καλογρίτσα κάνει λόγο η ΝΔ.

Ο πρώην υπουργός συνοδευόμενος από τους δικηγόρους του κατέθεσε τη μήνυση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και υποστηρίζει ότι έχουν αφαιρεθεί από τα πρακτικά ουσιώδεις δηλώσεις του Χρήςτου Καλογρίτσα σχετικά με τα sms των επικοινωνιών του με τον Παππά που αποκάλυψε τις προηγούμενες ημέρες ενώπιον των μελών της Προανακριτικής Επιτροπής.

Σε δηλώσεις ο Νίκος Παππάς υποστήριξε ότι «η διαδικασία αυτή μπορεί να εξελίσσεται σε μία παρωδία, σε έναν τραγέλαφο και σε έναν πολιτικό κόλαφο για τους εμπνευστές της» προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν θα επιτρέψουμε όμως η παρανομία να γίνει μία καθημερινότητα».

«Καταθέσαμε μήνυση κατα του Προέδρου της Επιτροπής του κ. Κελέτση, ο οποίος έχει ομολογήσει ότι κατά το δοκούν θα σβήνει και θα γράφει από τα πρακτικά λες και τα πρακτικά είναι το τεφτέρι του για τα ψώνια. Αυτό το πράγμα δεν θα γίνει ανεκτό και στέλνουμε ένα απολύτως ξεκάθαρο μήνυμα. Καθένας θα έρθει ενώπιον των ευθυνών του» σημείωσε ο κ. Παππάς.

«Τα πρακτικά της Βουλής δεν είναι κτήμα κανενός. Η ιστορία δεν μπορεί να παραχαραχτεί από οποιονδήποτε» ανέφερε από την πλευρά του ο δικηγόρος Βαγγέλης Γεωργακόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα