Ν.Δ.: Το ρεπορτάζ του BBC δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό

Στη Νέα δημοκρατία δίνουν έμφαση στο ρεπορτάζ του BBC για τη «μακεδονική μειονότητα», για το λόγο ότι δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό και υπενθυμίζουν 2 ακόμη γεγονότα.

Πρώτον την επιστολή που έστειλε η μόνιμη αντιπροσωπεία της γειτονικής χώρας στον ΟΗΕ, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «ιδιωτικοί φορείς που δεν συνδέονται με το κράτος ή με κρατικές δομές, δεν έχουν ιδρυθεί με νόμο και δεν είναι δέκτες οικονομικής βοήθειας από το κράτος για δραστηριότητες στο εξωτερικό, μπορούν να αποκαλούνται “Μακεδονικοί-ες”».

Δεύτερον, ότι στις αρχές Δεκεμβρίου, μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Ζάεφ αναφέρθηκε σε «Μακεδόνες που ζουν στην Ελλάδα» και υποστήριζε ότι «μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών θα έχουν τη δυνατότητα να μιλούν τη ‘’μακεδονική γλώσσα’’». Επομένως αυτά που λέει το BBC είναι προέκταση αυτών που παρουσίαζε ο Ζάεφ σαν αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πηγές της Πειραιώς επαναλάμβαναν ότι “ο κ. Μητσοτάκης είχε εγκαίρως και επανειλημμένως μιλήσει για τα αρνητικά τετελεσμένα που παράγει η κύρωση της Συμφωνίας, και τους κινδύνους που εγκυμονεί. Δυστυχώς δεν εισακούστηκε, με αποτέλεσμα σήμερα να καλούμαστε να διαχειριστούμε τις συνέπειες οι οποίες δεν άργησαν να φανούν. Και είναι προφανές πώς όσα βλέπουμε είναι άκρως ανησυχητικά και γι αυτό καλούμε την κυβέρνηση έστω σε αυτό το θέμα να σοβαρευτεί και να διαμηνύσει προς πάσα κατεύθυνση πως θέμα «μακεδονικής» μειονότητας δεν υπήρχε και φυσικά δεν υπάρχει στην Ελλάδα.”

Διαβάστε επίσης