Νέα απροειδοποίητη επίσκεψη Χατζηδάκη στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου

«Ορατή η πρόοδος αλλά δεν χωράει εφησυχασμός» το μήνυμα του υπουργού Εργασίας 

Τη «στρατηγική» των απροειδοποίητων επισκέψεων σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας – Ιδιαίτερα σε αυτές του ΕΦΚΑ– συνεχίζει ακάθεκτος ο αρμόδιος υπουργός Κωστής Χατζηδάκης. Καθώς όπως λέει ο ίδιος λέει με τις «αυτοψίες» ασκεί καλύτερα το έργο του.

Σε αυτή τη λογική εντάσσεται και η επίσκεψη που έκανε ο υπουργός Εργασίας το πρωί της Τρίτης (2/8) στον ΕΦΚΑ Αμαρουσίου, που αποτελεί μία νευραλγική διεύθυνση με πολλούς ασφαλισμένους.

«Προφανώς ο ΕΦΚΑ Αμαρουσίου δεν έχει μεταβληθεί σε παράδεισο. Όμως χάρη στις προσπάθειες της Διοίκησης και των εκεί υπαλλήλων, οι ασφαλισμένοι που συνάντησα ήταν ευχαριστημένοι» έγραψε στον λογαριασμό του στο facebook ο Κ. Χατζηδάκης και συνέχισε υπογραμμίζοντας:

«Οι συντάξεις βγαίνουν πιο γρήγορα. Οι συμπολίτες μας που έχουν ζητήματα με επιδόματα (μητρότητας κτλ) εξυπηρετούνται καλύτερα. Τα ηλεκτρονικά ραντεβού λειτουργούν πολύ καλά. Είναι και αυτό μια ικανοποίηση.».

Εξάλλου ο υπουργός Εργασίας δεσμεύτηκε ότι στους υπαλλήλους που προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους σε αντίξοες συνθήκες θα δοθεί άμεσα το ειδικό επίδομα παραγωγικότητας όταν εκδίδουν παραπάνω συντάξεις, τονίζοντας παράλληλα ότι η ολοκλήρωση της προμήθειας 5.000 νέων ηλεκτρονικών υπολογιστών, μαζί με τους 3.000 που λειτουργούν τους τελευταίους μήνες, θα αυξήσει την παραγωγική δυνατότητα έκδοσης συντάξεων της υπηρεσίας.

Και η ανάρτηση του Κ. Χατζηδάκη καταλήγει:

«Για τους πολίτες, είμαστε τώρα στην τελική ευθεία για την έκδοση των κύριων συντάξεων. Και από Σεπτέμβριο θα προχωρήσουμε με τα ψηφιακά ΚΕΠΑ που θα περιορίσουν πολύ την ταλαιπωρία, ιδιαίτερα των ατόμων με αναπηρία, σε σχέση τον ΕΦΚΑ.

»Ειδικά για το Μαρούσι, θα πω στη Διοίκηση του ΕΦΚΑ να δει αμέσως το θέμα των χαλασμένων air condition σε ένα τμήμα των γραφείων. Είναι μεγάλη ταλαιπωρία τόσο για τους υπαλλήλους όσο για τους ασφαλισμένους.

»Ο νέος νόμος για τον ΕΦΚΑ έχει θέσει τις βάσεις για να εκσυγχρονιστεί ο Οργανισμός (με ταχύτερες προμήθειες, με γρηγορότερη εξέταση των καταγγελιών, με νέες προσλήψεις που δρομολογούνται και με διοικητικά στελέχη αυξημένων προσόντων για κρίσιμες θέσεις).

»Η πρόοδος είναι ορατή, αλλά δεν χωρεί κανένας εφησυχασμός. Απόφασή μου είναι με την ίδια αφοσίωση να συνεχίσω την προσπάθεια. Είναι σημαντικό να αλλάξουμε υπηρεσίες και φορείς που κάποιοι τους είχαν ξεγράψει στη συνείδησή τους. Συνεχίζουμε λοιπόν με επιμονή, με αποφασιστικότητα και με προσήλωση στον στόχο!».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα