Νεκρός εντοπίστηκε ο ένας 20χρονος στον Ψηλορείτη

Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση που στήθηκε στον Ψηλορείτη σε υψόμετρο 2.000 μέτρων, για τον εντοπισμό των δύο αγνοούμενων νέων. Ο ένας 20χρονος εντοπίστηκε νεκρός, ενώ τραυματίας είναι ο δεύτερος άνδρας που ήταν μαζί του.

Οι δύο αγνοούμενοι αποτελούσαν μέρος μια παρέας 5 ατόμων, που έκανε εκδρομή στην περιοχή του Ψηλορείτη, αλλά κατά την επιστροφή τους χώρισαν τους δρόμους τους και οι δύο από τους πέντε χάθηκαν. Οι δύο 20χρονοι βρέθηκαν σε δύσβατο σημείο και γλίστρησαν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ο ένας και ο άλλος να έχει χάσει την ζωή του. Στην επιχείρηση μετέχουν δύο τμήματα της ΕΜΑΚ Ηρακλείου, ένα τμήμα του σταθμού Ανωγείων και ένα τμήμα του Σταθμού Γαράζου Μυλοποτάμου αλλά και κλιμάκια από τα ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου.

Ο εγκλωβισμένος εντοπίστηκε τραυματισμένος στο πόδι και γίνονται προσπάθειες από τους διασώστες να τον προσεγγίσουν. Ο τραυματίας κατάφερε και επικοινώνησε με την Πυροσβεστική, αναφέροντας ότι ο ίδιος ήταν τραυματισμένος στο πόδι και ότι ο φίλος του είχε γλιστρήσει αλλά είχε χάσει την οπτική επαφή μαζί του.

Οι συνθήκες της επιχείρησης είναι δύσκολες γιατί, εκτός από το σκοτάδι, στην περιοχή υπάρχει παγετός και χαμηλές θερμοκρασίες.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα