Νέο νομοσχέδιο θα προτείνει ο Σαμαράς

Μία κίνηση-ματ ετοιμάζει σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο Αντώνης Σαμαράς, ώστε να κατευνάσει τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, κατά την απογευματινή σύσκεψη κορυφής στο Μαξίμου.
Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές θα προτείνει ένα νέο νομοσχέδιο που θα αυστηροποιεί τις ποινές του υφιστάμενου νομικού οπλοστασίου για τα εγκλήματα ρατσισμού. Ο κ. Σαμαράς αντιλαμβάνεται πως η απόρριψη του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του Αντώνη Ρουπακιώτη δοκιμάζει τις αντοχές των κυβερνητικών εταίρων, που διαπιστώνουν πως το Μαξίμου σκληραίνει τη στάση του, κάτι που εκπέμφθηκε σαφώς και από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Ν.Δ., Μάκη Βορίδη, που δήλωσε ότι «νομοσχέδιο που δεν θέλει η Ν.Δ. δεν περνάει, ας το καταλάβουν πως η τρικομματική υπάρχει επειδή τη στηρίζει η Ν.Δ.».
Έτσι ο πρωθυπουργός θα επιμείνει στην απόφασή του να μην κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Ρουπακιώτη αλλά, από την άλλη, θα προσπαθήσει να κατευνάσει τους εταίρους του, αν και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σηκώνει πολύ τους τόνους και, μάλιστα, συναντάται λίγο πριν από τη σύσκεψη στο Μαξίμου με τον υπουργό Δικαιοσύνης για να στείλει μήνυμα ότι τον στηρίζει πολιτικά.

Μηνύματα

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος έστειλε πολλαπλά μηνύματα στην ομιλία του κατά τη χθεσινή Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ. Επιτέθηκε σε Νέα Δημοκρατία και ΔΗΜΑΡ, κάνοντας λόγο για «συνολική αξιολόγηση της λειτουργίας της κυβέρνησης και των προσώπων» καθώς επίσης και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας. Μάλιστα, συνεργάτες του αναφέρουν ότι πρόκειται να αντιδράσει έντονα –χωρίς να διευκρινίζουν τον τρόπο– στην περίπτωση που η κυβέρνηση «θάψει» το αντιρατσιστικό.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης από την πλευρά του αναμένεται να ζητήσει εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό για ποιο λόγο έχει «παγώσει» ένα σχέδιο νόμου που έχει αποφασιστεί σε προηγούμενη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, καθώς και να στηρίζει τις επιλογές του υπουργού Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη.

Μ.Κ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα