Νέο «όχι» στην άδεια Κουφοντίνα από την Εισαγγελία Βόλου

Εισηγείται να απορριφθεί η αίτηση του εκτελεστή της 17Ν

Ακόμα ένα «όχι» στο αίτημα άδειας από τις φυλακές που έχει υποβάλει ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελία Βόλου εισηγείται να απορριφθεί η αίτηση του Κουφοντίνα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Υπενθυμίζεται ότι στις 23 Μαΐου το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου είχε κάνει δεκτή την αίτηση αναίρεσης- που είχε κάνει η Ξένη Δημητρίου- κατά της απόφασης των δικαστών του Βόλου, οι οποίοι δεν είχαν δώσει άδεια στον Κουφοντίνα.

Η απόφαση αυτή του Αρείου Πάγου είχε δρομολογήσει την επανεξέταση του αιτήματος του εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» για άδεια, από άλλο δικαστικό συμβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι μετά την απόρριψη του προηγούμενο αιτήματος του Κουφοντίνα για άδεια, έγιναν διαδοχικές επιθέσεις και βανδαλισμοί, σε ένδειξη συμπαράστασης στον τρομοκράτη, με αποκορύφωμα την επίθεση του Ρουβίκωνα στη Βουλή.

Το σκεπτικό της απόφασης

Το σκεπτικό που επικαλείται για το νέο “άκυρο” στον εκτελεστή της 17Ν η Εισαγγελία Βόλου αφορά την ποινική δίωξη που του ασκήθηκε πρόσφατα (όπως και σε άλλους κρατούμενους) για στάση σε βαθμό κακουργήματος.

Συγκεκριμένα στον Δημήτρη Κουφοντίνα αποδίδεται η κατηγορία της απλής συνέργειας (δια ψυχικής συνδρομής) σε βαθμό κακουργήματος στη στάση κρατουμένων που μάλιστα φέρεται να έγινε σε άλλο κτίριο της φυλακής, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση συμπαράστασης με άλλους συγκρατουμένους του σε απεργό πείνας.

Το δικαστικό συμβούλιο θα συνεδριάσει στις 21 Ιουνίου 2019.

Σημειώνεται πως με το νέο Ποινικό Κώδικα που ισχύει από την 1η Ιουλίου 2019, το αδίκημα της «στάσης κρατουμένων» (174 ΠΚ) δεν είναι πλέον κακούργημα, αλλά πλημμέλημα, επομένως δεν αποτελεί κώλυμα για τη χορήγηση άδειας σε κρατούμενο.

Διαβάστε επίσης