Ο Ελληνοαμερικανός κροίσος που «φλερτάρει» με το Hilton

Στο «σφυρί» βγαίνει το υπερπολυτελές ξενοδοχείο της Αθήνας και ένας από τους πιο επικρατέστερους «μνηστήρες» είναι και ο Ελληνοαμερικανός Τζον Κατσιματίδης, ο οποίος μάλιστα έκανε και σχετικές δηλώσεις για τις προθέσεις του να αγοράσει το Hilton.

Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας μίλησε στο «New Greek TV» επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον του να επενδύσει στην Ελλάδα. «Πρόσφατα, καταθέσαμε μια πρόταση για ένα ξενοδοχείο (σ.σ. το Hilton). Μας ενδιαφέρει πάρα πολύ και θέλουμε να επενδύσουμε. Όμως, προσπαθώ να κλείσω μια συμφωνία η οποία θα δίνει νόημα σε αυτή την επένδυση. Το θέλαμε, κάναμε πρόταση και περιμένουμε», τόνισε χαρακτηριστικά ο επιχειρηματίας.

Ο Τζον Κατσιματίδης, τόνισε ακόμα τα εξής: «Με ενδιαφέρει να επενδύσω στην Ελλάδα και πάντα κυνηγάω αυτήν την προοπτική».

Το who is who του Τζον Κατσιματίδης

Ο Τζον Κατσιματίδης αποτελεί την κλασική περίπτωση μετανάστη που απέκτησε μεγάλη περιουσία από το μηδέν. Σύμφωνα με το Fortunegreece, πρόκειται για παιδί μεταναστών από την Νίσυρο και ήταν μόλις 6 μηνών όταν έφθασε στις ΗΠΑ. Μεγάλωσε δύσκολα, σε μια φτωχογειτονιά του Χάρλεμ και η πρώτη του δουλειά ήταν βοηθός σε ένα τοπικό μανάβικο. Σιγά – σιγά, ο νεαρός Τζον Κατσιματίδης αγόρασε το μισό μανάβικο κι έπειτα με σκληρή δουλειά κατάφερε να δημιουργήσει τη μεγαλύτερη αλυσίδα παντοπωλείων στην Νέα Υόρκη.

Σήμερα, στα 65 του χρόνια είναι ιδιοκτήτης, πρόεδρος και CEO της Gristedes Foods, της Red Apple Group, καθώς και της θυγατρικής της United Refining Company. Επίσης, είναι εκδότης της ομογενειακής εφημερίδας Hellenic Times. Πλέον, οι επιχειρήσεις του έχουν ετήσιο τζίρο πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια, απασχολώντας 8.000 υπαλλήλους. Παράλληλα, ο Τζον Κατσιματίδης φέρεται να έχει εκφράσει ζωηρό ενδιαφέρον για επενδύσεις και στην ελληνική αγορά, κυρίως στους τομείς που «παίζει στα δάχτυλα» εδώ και πάνω από 40 χρόνια.

Εκτός από τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, ο Τζον και η Μάργκο Κατσιματίδης έχουν αναπτύξει πλούσιο φιλανθρωπικό έργο. Η Μάργκο είναι η πρώην γραμματέας του, που έγινε η δεύτερη σύζυγός του και με την οποία έχουν δύο παιδιά, την Άντρια και τον Τζον Τζούνιορ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα