Ο «εμφύλιος» των Αγγελόπουλων, η «Χαλυβουργική» και ο Ολυμπιακός

Δικαστικές και επικοινωνιακές διαμάχες των Αγγελόπουλων με τον πατέρα τους, με αποτέλεσμα τον πρωτοφανή διασυρμό μιας ιστορικής οικογένειας, και τον θρύλο στην Α2 του μπάσκετ…

Νέες διαστάσεις πήρε η κόντρα του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου με τους γιους του, Παναγιώτη και Γιώργο. Την ώρα που οι δύο πλευρές κάθισαν στο ίδιο τραπέζι για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις για τη Χαλυβουργική και την πιθανή επαναλειτουργία της, ήρθε ένα ακόμη χοντρό επεισόδιο να προστεθεί στη μεταξύ τους διαμάχη και να οδηγήσει τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο σε προσωπική δήλωση εις βάρος των γιων του, με την οποία  τους κατηγορεί ότι θέλουν να τον εμφανίσουν ότι πάσχει από άνοια για να βάλουν στο χέρι την περιουσία του.

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, στο οποίο αναφερόταν στην κατάσταση της υγείας του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου και στη μήνυση κατά του καθηγητή Νευρολογίας που γνωμοδότησε ότι  έχει «σώας τας φρένας» και την οποία κατέθεσαν οι δύο γιοι του.

Στο δημοσίευμα (της «Real News») αναφερόταν ότι ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος, σε µια προσπάθεια να αντικρούσουν την πρωτόδικη απόφαση, που κατέρριψε τους ισχυρισµούς τους περί ανικανότητας του πατέρα τους να διοικεί τις επιχειρήσεις και απεφάνθη ότι ο Κων. Αγγελόπουλος διατηρεί άθικτες τις νοητικές του λειτουργίες, παρά τα όποια προβλήµατα υγείας αντιµετωπίζει, μήνυσαν  τον δικαστικό πραγματογνώμονα  κ. Σκαρµέα για μεροληψία υπέρ του πατέρα τους.

Όπως υποστηρίζουν στη µήνυση, ο πατέρας τους αδυνατεί να απαντήσει σε απλούστατες ερωτήσεις (όπως π.χ. πού είναι το γραφείο του) ή να κάνει απλές αριθµητικές πράξεις. Μάλιστα, στη µήνυση παραθέτουν αποσπάσµατα της έκθεσης των τεχνικών τους συµβούλων, που κρίνουν ότι ο Κων. Αγγελόπουλος δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί την περιουσία του, αλλά και τις γνωµατεύσεις άλλων ιατρών που κατά καιρούς έχουν εξετάσει και παρακολουθήσει την πορεία της υγείας του 74χρονου βιοµήχανου. Παράλληλα, σταθερά σε πρώτο πλάνο των αιτιάσεων των γιων του Κων. Αγγελόπουλου βρίσκεται πάντα η σηµερινή σύζυγός του. Σε εκείνη ρίχνουν ευθύνες για τα οικονοµικά προβλήµατα που ανακύπτουν στις εταιρείες τους.

Η απάντηση του πατρός Αγγελόπουλου ήρθε με προσωπική δήλωση στην οποία κάνει λόγο για λυσσαλέο πόλεμο λάσπης από την πλευρά των γιων του.

Μέσω της τοποθέτησής του, ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος ισχυρίζεται ότι «…το  δημοσίευμα αποτελεί προκλητική προσπάθεια άσκησης πίεσης στο Δικαστήριο και δημιουργίας αρνητικού κλίματος στην κοινή γνώμη εις βάρος μου με προφανείς στόχους και σκοπούς τη στιγμή που αναμένεται η έκδοση της δικαστικής απόφασης», ενώ ισχυρίζεται ότι «…την ίδια ακριβώς μεθοδολογία είχαν ακολουθήσει τα παιδιά μου και εν αναμονή της πρωτοβάθμιας απόφασης».

Στον επίλογο της προσωπικής του δήλωσης ο Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος αναφέρει: «Δυστυχώς τα παιδιά μου έχουν αποδυθεί σε έναν λυσσαλέο πόλεμο λάσπης μετερχόμενοι κάθε μέσου προκειμένου να με θέσουν στο περιθώριο για να βάλουν χέρι στην περιουσία μου. Για να πετύχουν αυτό τον σκοπό διαδίδουν και ισχυρίζονται πρωτοφανή ψεύδη και αναλήθειες. Παράλληλα αποσιωπούν ότι τους τελευταίους μήνες ασχολούμαι συστηματικά και μεθοδικά με τα προβλήματα της εταιρείας “ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.” είτε με διαρκείς συσκέψεις με συμβούλους είτε καταβάλλοντας σημαντικά χρηματικά ποσά για τις στοιχειώδεις ανάγκες της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ όπως μισθοί κ.ά.

Είναι εξοργιστικό ότι αποσιωπούν και αποκρύπτουν το ακόλουθο σημαντικό γεγονός: κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ στις 4.7.2019 καθίσαμε μαζί και συζητήσαμε επί τρίωρο στο ίδιο τραπέζι παρουσία των δικηγόρων μας καθώς και του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρείας Γεωργίου Σκινδήλια όλα τα θέματα της ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ. Αποσιωπούν επίσης ότι στη Γενική Συνέλευση μεταξύ άλλων διαπιστώθηκε ομοφώνως από όλους το αδιέξοδο στο οποίο έχει βρεθεί η ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗ και στις συναντήσεις που ακολούθησαν αποφασίστηκε η λήψη δραστικών μέτρων, καθώς η εταιρεία στερείται από το 2012 παραγωγικής λειτουργίας.  

»Είναι τουλάχιστον παράδοξο τα παιδιά μου να κάθονται και να συζητούν μαζί μου κατ’ επανάληψη επιχειρηματικά και άλλα οικονομικά θέματα παρουσία τόσων μαρτύρων, να επιμένουν να μου ζητούν να τους δώσω χρήματα και να τους παραχωρήσω μετοχές εταιρειών μου, και στη συνέχεια να μεθοδεύουν δημοσιεύματα που με παρουσιάζουν ως στερούμενο της χρήσης του λογικού μου και ως χρήζοντα δικαστικής συμπαράστασης. Ως πατέρας θλίβομαι αλλά δεν μπορώ και να μείνω άπραγος έναντι όσων μεθοδεύουν εις βάρος μου. Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη που αδιαφορεί για κραυγές και ψιθύρους που εσχάτως και πάλι».

Ως απάντηση στον πατέρα τους, ο Παναγιώτης και ο Γιώργος Αγγελόπουλος έκαναν την ακόλουθη δήλωση: «Σε σχέση με την ξένη καταχώριση που φέρεται να έκανε ο πατέρας μας στον Τύπο και είδε το φως της δημοσιότητας στις 24 Ιουλίου του 2019, επισημαίνουμε ότι οι πλήρως ανυπόστατες αιτιάσεις που διαλαμβάνονται σε αυτή, στερούνται σοβαρότητας και είναι ανάξιες σχολιασμού, εντάσσονται δε στην απέλπιδα προσπάθεια των συμβούλων και του περιβάλλοντος του πατέρα μας για επηρεασμό της Ελληνικής Δικαιοσύνης. Στον κατήφορό τους δεν θα τους ακολουθήσουμε».

Δραματική μείωση

του μπάτζετ στον Ολυμπιακό

Μεγάλες είναι οι περικοπές του μπάτζετ στο μπάσκετ του Ολυμπιακού. Οι αλλαγές που έγιναν είναι κοσμογονικές, καθώς αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι Έλληνες παίκτες και ήρθαν Αμερικάνοι της… σειράς που έμειναν χωρίς ομάδα και ήταν «ελεύθεροι». Είναι χαρακτηριστικό πως ο Ολυμπιακός που φημιζόταν για το ελληνικό στοιχείο του θα παίζει του χρόνου στην Ευρωλίγκα μόλις με 4 Έλληνες, δηλαδή τους Σπανούλη, Πρίντεζη, Παπανικολάου και Κόνιαρη.

Με εξαίρεση τον Μιλουτίνοφ (που θα φύγει ούτως ή άλλως το αργότερο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι που θα μείνει «ελεύθερος»), δεν υπάρχει ξένος που να είναι όνομα πρώτης γραμμής. Ούτε Σλούκας, ούτε καν Τεόντοσιτς αφού και οι δύο «έκλεισαν » την πόρτα στις προτάσεις που τους έγιναν.

Έτσι, ο Ολυμπιακός θα παίζει του χρόνο με Αμερικανούς που δεν θα τους ξέρει κανείς, όπως ο Μπάλτγουιν, ο Πάντερ, ο Πολ και ο Ρούμπιτ

 

Διαβάστε επίσης