Ο Ερντογάν επέβαλε τον εκλεκτό του στα Κατεχόμενα

Νέος κατοχικός ηγέτης στα τουρκοκρατούμενα εδάφη της Κύπρου είναι ο εκλεκτός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ερσίν Τατάρ και έστειλε στο σπίτι του τον Μουσταφά Ακιντζί και πλέον είναι αυτός που θα διαπραγματευτεί με την ελληνοκυπριακή πλευρά για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

Ο Μουσταφά Ακιντζί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις ψήφους που πήρε το 2015, ενδεχομένως γιατί φόβισε με την ανοικτή αντιπαράθεση του με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Τατ΄άρ κέρδισε με 67,385 ψήφους έναντι 62,858 ψήφων) του Μουσταφά Ακιντζί.

Η μεγάλη δεξαμενή ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος του Τουφάν Ερχιουρμάν δεν ήταν αρκετή για να στηρίξει στο δεύτερο γύρο τον Μουσταφά Ακιντζί, αφού πολλοί εκ των ψηφοφόρων δεν πήγαν να ψηφίσουν ενώ αρκετοί άλλοι αντί του Ακιντζί επέλεξαν τον Τατάρ.

Όπως φαίνεται, το καθεστώς Ερντογάν εργάστηκε έντονα, ώστε να επικρατήσει ο εκλεκτός του και μεγάλα ερωτηματικά γεννιούνται για την επόμενη μέρα στο Κυπριακό.

Η διάψευση των προγνωστικών βάζει σε σκέψεις τους παρατηρητές των πολιτικών πραγμάτων στα κατεχόμενα.

Η πιθανότητα να έχει γίνει νοθεία είναι στο μυαλό όλων.

Οι δηλώσεις Τατάρ

Γραπτή ήταν η πρώτη δήλωση του Ερσίν Τατάρ, ως νέου κατοχικού ηγέτη, μετά την παράνομη διαδικασία που εκτυλίχθηκε σε δύο δόσεις, 11 και 18 Οκτωβρίου στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Ο Τατάρ, όντας εκλεκτός της Άγκυρας και προσωπικά του Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας για «νέο μέλλον», εξέφρασε βαθύτατη αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση για τους Τουρκοκύπριους, αναφέροντας ότι θα εφαρμόσει όλες τις υποσχέσεις του.

Όπως δήλωσε, θα είναι «πρόεδρος» όλων και θα εργαστεί με ενότητα.

Εκφράζοντας ετοιμότητα να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ο εκλεκτός του Ερντογάν απηύθυνε κάλεσμα στον ΟΗΕ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση να συμβάλουν στη συνεννόηση.

Τι είπε ο Μουσταφά Ακιντζί

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά το αποτέλεσμα των ψευτο-“εκλογών”, ο ηττηθείς κατοχικός ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί άφησε υπονοούμενα για τη διαδικασία και κατέδειξε ότι η «εκλογή» του Ερσίν Τατάρ «είναι μια επιλογή που δεν έγινε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες».

Ευχήθηκε καλή τύχη στον Ερσίν Τατάρ και έδωσε συγχαρητήρια «σε αυτούς που έπαιξαν ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα».

Σημείωσε, επίσης, ότι η επόμενη περίοδος θα είναι το τέλος της 45χρονης πορείας του στην πολιτική ζωή των κατεχομένων.

Στην ερώτηση εάν θα φέρει ένσταση στο αποτέλεσμα, ο κ. Ακιντζί είπε ότι ο ίδιος το αποδέχεται.

«Οι φίλοι μας θα το δουν αλλά δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο».

«Εύχομαι άλλη φορά η “δημοκρατία” μας να μην περιέλθει σε αυτή τη θέση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα