Ο κύβος ερρίφθη: Ολικό lockdown ανακοινώνει ο Μητσοτάκης

Πληροφορίες θέλουν να τίθεται σε εφαρμογή από την Παρασκευή – Το επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας – Τι θα συμβεί με τα σχολεία

Ο κύβος ερρίφθη και πλέον γυρίζουμε στις παλιές συνήθειες του περασμένου Μαρτίου καθώς στις 12:00 το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει ολικό lockdown στη χώρα, παρουσία του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα, προκειμένου να «φρενάρει» την αυξητική τάση που έχει παρουσιάσει η πανδημία του κορωνοϊού στη χώρα ανά την επικράτεια.

Όπως είχε γράψει νωρίτερα η «Α» οδηγούμαστε σε ένα τέτοιο μέτρο καθώς λέγεται στην περίπτωση που τα κρούσματα, ο δείκτης θετικότητας και κυρίως η πίεση στο σύστημα υγείας εξακολουθήσουν να αυξάνονται, το επόμενο βήμα είναι να εγκαταλειφθεί το “slow down” μοντέλο των περιορισμών και να πάμε σε ένα γενικό… louketo-down όπως αυτό που είχαμε το δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου, εξαιρουμένων των δημοτικών –και ίσως των γυμνασίων– αλλά όχι των λυκείων.

Τις πληροφορίες της «Α» ήρθε να επαληθεύσει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος εκτός από το να αποκαλύψει το νέο lockdown, που σύμφωνα με τον ίδιο θα έχει διάρκεια 30 ημερών, επαλήθευσε το ότι θα κλείσουν γυμνάσια και Λύκεια –αφήνοντας ανοιχτό το σενάριο των Γυμνασίων- ενώ ανοιχτά θα παραμείνουν τα Δημοτικά, όπως είχαμε επισημάνει.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση έκαναν δεκτή την σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, ενώ παρέπεμψε στις ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός το πρωί της Πέμπτης, μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα

Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι το lockdown θα έχει άμεση ισχύ και ενδέχεται να ισχύσει από την ερχόμενη Παρασκευή.

Κυβερνητικές πηγές: Σήμα συναγερμού λόγω της εκθετικής αύξησης κρουσμάτων

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές: «Τις τελευταίες μέρες παρά τα μέτρα παρατηρείται εκθετική αύξηση κρουσμάτων σε ολόκληρη τη χώρα. Αυτό είναι ένα σήμα συναγερμού γιατί θα ασκηθεί μεγαλύτερη πίεση στο σύστημα υγείας. Γι’ αυτό όπως και στην προηγούμενη φάση πρέπει να ληφθούν όποια μέτρα χρειάζονται για να ανακοπεί η πανδημία. Δεν μπορούμε να περιμένουμε όταν βλέπουμε το πρόβλημα να έρχεται. Η κατάσταση εκτιμάται καθημερινά. Τα μέτρα μελετώνται και θα ανακοινωθούν από τον πρωθυπουργό ύστερα από τις εισηγήσεις των ειδικών».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα