Ο λαός του Παναθηναϊκού σήμερα μιλάει κι αύριο ψηφίζει για το Βοτανικό

Απόψε ξεκινάει το «πράσινο» διήμερο στον Παναθηναϊκό με κουβέντα για το Βοτανικό και αύριο Τετάρτη θα διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία, από τα μέλη του Ερασιτέχνη, αν θέλουν ή όχι να μετακομίσει ο ιστορικός σύλλογος ή να μείνει στην «Λεωφόρο».

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, Παναγιώτης Μαλακατές, απάντησε σε όλα αναφορικά με τον Βοτανικό και την επικείμενη Γ.Σ. σε μια συνέντευξη διαφορετική στο SDNA και τον Βασίλη Βέργη, με τον κόσμο να συμμετέχει μαζικά με τις ερωτήσεις του.

Ο πρόεδρος του ΑΟ απάντησε σε όλα αναφορικά με τον Βοτανικό λύνοντας απορίες για πολλά σημαντικά ζητήματα.

Αναλυτικά όσα είπε  στο SDNA και στον Βασίλη Βέργη ο Τάκης Μαλακατές: 

Για την διαδικασία από αύριο μέχρι τη Γενική Συνέλευση: «4.204 ανακοινώθηκε ότι μπορούν να ψηφίσουν , την περασμένη Δευτέρα. Το τελικό νούμερο θα ανακοινωθεί αύριο. Αύριο στις 18:00 στο ανοιχτό γήπεδο θα ξεκινήσει η κουβέντα. Εκεί θα μπορούν να βρεθούν όλα τα μέλη. Όλοι θα μπορούν να την παρακολουθήσουν μέσω του youtube. Περίπου 25 άτομα είναι προγραμματισμένο να τοποθετηθούν. Θέλουμε όλοι το καλό του Παναθηναϊκού και να γίνουν όλα με ηρεμία. Αν υπάρξουν ερωτήσεις στο τέλος θα απαντήσουμε εμείς. Η διαδικασία θα είναι αυτή. Νομίζω ότι έχουμε μιλήσει και αρκετά για το Βοτανικό και έχουν ακουστεί όλες οι απόψεις. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού έχει κατασταλάξει στο τι θεωρεί ότι είναι το σωστό. Φυσικά, η αυριανή συζήτηση έπρεπε να υπάρχει για να μπορούν να εκφραστούν όλες οι απόψεις. Θα ήθελα να ζητήσω να υπάρξει ηρεμία χωρίς αντεγκλήσεις, όπως αρμόζει στον Παναθηναϊκό. Την Τετάρτη θα γίνει η Γ.Σ.. Από τις 12 έως τις 19:00 θα γίνει η ψηφοφορία, με όσους θέλουν να ψηφίσουν να έρχονται με την ταυτότητά τους. Στον χώρο θα βρίσκονται δικηγόροι από τον δικηγορικό σύλλογο της Αθήνας και θα υπάρχει διαφάνεια».

Για το ενδεχόμενο που θα βγει «όχι» και  πόσα χρόνια θα κάνει να ανακάμψει η ομάδα : «Από την πλευρά μου έχω τονίσει το πόσο σημαντικό είναι να βγει το «ναι». Η λύση αυτή είναι μονόδρομος. Αν βγει το όχι θα το σεβαστούμε. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα θα θέσω υποψηφιότητα. Έχω υπάρξει και στις δύσκολες εποχές του Παναθηναϊκού. Αν επικρατήσει το όχι τα πράγματα δεν θα είναι όπως σήμερα. Η ΠΑΕ μπορεί να φύγει και να πάει σε ένα μεγαλύτερο γήπεδο και να χάσουμε πολλά έσοδα. Όπως η κάρτα φίλου και το ενοίκιο. Πρακτικά θα έχουμε ένα τμήμα μπάσκετ και τα άλλα τμήματα θα είναι από εδώ και από κεί.  Ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό μειονεκτεί σε πολλά ζητήματα. Όπως οι εγκαταστάσεις. Εχω μάθει να λέω τα πράγματα όπως έχουν. Αγωνιστήκαμε να πετύχουμε τις καλύτερες συμβάσεις και γι’ αυτό άργησαν. Τσακωθήκαμε με όλους. Θεωρούμε ότι αυτά που καταφέραμε ήταν σημαντικά. Εγω θα κοιμάμαι ήσυχος και θεωρώ ότι έκανα ότι καλύτερο μπορούσα για τον Παναθηναϊκό. Ότι και αν βγει στην ψηφοφορία».

Για το ποιος θα αναλάβει τα έξοδα συντήρησης: «Η ΠΑΕ αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την συντήρηση των εγκαταστάσεων του γηπέδου. Αυτό που είχε γραφτεί στο MOU ήταν ότι θα το αναλάμβανε η ΠΑΕ και ο Δήμος, αλλά τελικά δεν το καταφέραμε. Θα παίρνούμε ένα ποσό. Δεν θεωρήσαμε ότι είναι σημαντικό για να χαλάσει η συμφωνία».

Για το κατά πόσο πέτυχαν τα… θέλω με τις συμβάσεις: «Το κυριότερο που δεν πέτυχα είναι να έχουμε και την ιδιοκτησία στο Βοτανικό. Εμείς λέμε ότι μας ανήκει η Λεωφόρος, ο Δήμος έχει τη δική του άποψη. Μόνο τα δικαστήρια μπορούν να δώσουν τη λύση. Κανείς δεν μπήκε στη διαδικασία αυτή. Αν δεχόταν κάτι τέτοιο ο Δήμος, θα τον πήγαιναν για απιστία. Αυτό που καταφέραμε είναι να μεταφέρουμε τα δικαιώματα. Αν κερδίσει κάποιος την κυριότητα στη Λεωφόρο».

Για το ποια τμήματα θα μείνουν εκτός Βοτανικού: «Όσα τμήματα υπάρχουν στη Λεωφόρο θα υπάρξουν στο Βοτανικό. Υπάρχουν σκέψεις όμως και για άλλα τμήματα να βρουν έδρα στις εγκαταστάσεις του Δήμου. Αυτό μπορεί να γίνει με την καλή διάθεση του Δήμου. Εμείς έχουμε 7.500 μέτρα, μακάρι να είχαμε παραπάνω. Όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι τα τμήματα που θα έχουν έδρα στο Βοτανικό δεν είναι περισσότερα από αυτά που είναι τώρα στη Λεωφόρο».

Για το αν είναι εξασφαλισμένα τα χρήματα: «Είναι εξασφαλισμένα και η τυπική ψήφισή τους θα γίνει το Μαϊό. Δεν υπάρχει κάποια ρήτρα, αλλά αν δεν προχωρήσει το έργο σταματάμε και επανερχόμαστε στην πρότερη κατάσταση».

Για το αν θα  τηρηθούν τα χρονικά όρια: «Τα χρονοδιαγράμματα που βάλαμε είναι κατά τι περισσότερο από αυτά που μπορούν να συμβούν. Οι δικές μας εγκαταστάσεις είναι πιο εύκολες. Θεωρώ ότι οι καθυστερήσεις δεν θα είναι μεγάλες. Αν τα 4 χρόνια είναι 5 δεν νομίζω να στεναχωρηθεί κανείς ιδιαίτερα».

Για το αν δεν περάσει το ναι, αν μπορεί να επαναληφθεί η ψηφοφορία: «Όχι. Αυτή τη στιγμή έχουμε μια πραγματική αποτύπωση των όσων έχουμε. Έδω και 30 χρόνια συζητούσαμε τελείως θεωρητικά και το τι ο καθένας είχε στο μυαλό. Σήμερα έχουμε φτάσει σε μια κατάσταση τελειωτική. Δεν υπάρχει δεύτερη ευκαιρία. Διαπραγματευτήκαμε δύο χρόνια. Εγώ και όσοι ασχοληθήκαμε θεωρήσαμε ότι είναι το μάξιμουμ που μπορούσαμε να πάρουμε. Μένει να δούμε αν τα θέλουν τα μέλη».

Για τον αριθμό των ενεργών μελών: «Ο κόσμος που ρωτάει και δεν έχει γραφτεί, ας φρόντιζε να είχε γραφτεί. Όλα έπρεπε να γίνουν με βάση το νόμο, ώστε όποιο είναι και το αποτέλεσμα να μην υπάρχει ψεγάδι στη διαδικασία. Θεωρώ πως αν έκανα μια αλλαγή στο καταστατικό, θα έλεγαν ότι αλλάζουμε κάτι προς όφελος αυτό που θέλουμε».

Για τον λόγο που δεν γίνονται προσπάθειες να απομακρυνθεί ο Γιάννης Αλαφούζος αφού δεν είναι επιθυμητός: «Δεν γίνεται αυτό. Δεν είναι δουλειά του Ερασιτέχνη να ασχοληθεί με αυτό το πράγμα. Αυτό που γίνεται με την Δ.Α. δεν έχει να κάνει ούτε με μένα ούτε με τον Αλαφούζο. Ο Παναθηναϊκός και ο κόσμος του θα υπάρχουν. Η ομάδα είναι πάνω απ΄ όλους. Αν δεν πάμε στο Βοτανικό θα πάμε αρκετά πίσω. Ο χορηγός θα σου δώσει λεφτά για να είσαι πρωταθλητής».

Για το γκρέμισμα της Λεωφόρου: «Ήταν απαράβατος όρος ότι πρώτα θα παραλάβουμε τις εγκαταστάσεις του ΑΟ και το γήπεδο και μετά θα παραδοθεί η Λεωφόρος».

Για την ονοματοδοσία: «Αν οι εγκαταστάσεις του ΑΟ είναι ΟΠΑΠ ARENΑ π.χ, δεν μπορεί να είναι της ΠΑΕ stoiximan ας πουμε. Είναι θέμα δικό μας πως θα ονομάσουμε τις εγκαταστάσεις. Μπορεί να προτιμήσουμε να μην πάρουμε χρήματα και να δώσουμε άλλη αξία».

Για την χρηματοδότηση: «Τις δικές μας θα τις αναλάβει η ΑΕΠ Ελαιώνα».

Για την ιδιοκτησία του Βοτανικού σε σχέση με την Λεωφόρο: «Το νομικό καθεστώς της ιδιοκτησίας δεν έχει ξεκαθαριστεί. Εμείς λέμε ότι είναι δική μας και ο Δήμος κάτι άλλο. Ότι δικαιώματα έχουμε στη Λεωφόρο θα έχουμε και στο Βοτανικό. Εμείς δεν θα πληρώνουμε ευρώ στη Λεωφόρο».

Για το τι θα γίνει αν δεν προχωρήσει το Βοτανικό: «Θα πρέπει να αναλάβει κάποιος που να έχει την οικονομική δυνατότητα για να χρηματοδοτήσει τα πράγματα. Εμείς απευθυνθήκαμε στους πολλούς. Αν πάμε στο Βοτανικό δεν θα έχουμε την ανάγκη πολλών. Αν προχωρήσει ο Βοτανικός θα έρθουν και επενδυτές».

Για τον λόγο που δεν έχει μιλήσει η ΠΑΕ: «Δεν μπορώ να απαντήσω για την ΠΑΕ, αλλά έχει συμφωνήσει στις συμβάσεις. Εμμέσως έχει απαντήσει ότι θέλει τον Βοτανικό».

Για τον λόγο που δεν αλλάζει το καταστατικό για να ψηφίσουν περισσότεροι: «Δεν είναι στις αρχές μας αυτό και δεν έπρεπε να το κάνουμε».

Για το αν περάσει το όχι τι θα γίνει με τη Λεωφόρο: «Για τον Ερασιτέχνη δεν μπορεί να γίνει τίποτα. Η ΑΕΚ φτιάχνει ένα γήπεδο χωρίς ο Ερασιτέχνης της να έχει τίποτα. Αν μείνουμε στη Λεωφόρο, μπορεί να μπορούμε να κάνουμε ένα μικρό γήπεδο και ο Ερασιτέχνης να μην έχει καμία βελτίωση. Πάντα με τον φόβο η ΠΑΕ να μην θέλει και να μην πάει αλλού. Μόνο τώρα μέσα στη σύμβαση κατοχυρώνεται η κάρτα μέλους και η κάρτα φίλους».

Για το αν αποχωρήσει η ΠΑΕ από τον Βοτανικό: «Σήμερα μπορεί να φύγει από την Λεωφόρο γιατί δεν τον εξυπηρετεί ένα μικρό γήπεδο και για άλλους λόγους. Όταν πάει σε ένα γήπεδο υπερσύγχρονο, ποιος ο λόγος να φύγει. Σε περίπτωση που θέλει να φύγει τότε, το κράτος θα του δώσει κάποιο άλλο γήπεδο; Δεν είναι τόσο απλό. Αν φύγει ουσιαστικά θα χάσουμε ότι θα χάναμε αν έφευγε από την Λεωφόρο. Θα έχουμε όμως τις εγκαταστάσεις τις δικές μας στο Βοτανικό. Δεν θα έχανε πολλά πράγματα ο ΑΟ. Είναι πολύ δύσκολο να φύγουμε».

Για τον λόγο που δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα μέλη: «Για τον  απλούστατο λόγο ότι με οποιαδήποτε προσφυγή θα… έπεφτε όλο αυτό. Το 2024 θα είναι έτοιμες οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη».

Για την περίπτωση που βγει το ναι: «Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα γιγαντωθεί. Θεωρώ ότι έχουμε πετύχει το μάξιμουμ. Όλα αυτά εκτοξέυουν την ομάδα. Και οι επόμενες γενιές θα τις έχουν για να τις απολαμβάνουν. Ο ΑΟ γίνεται οικονομικά ανεξάρτητος. Το όραμα μου είναι ο Παναθηναϊκός να γίνει πρωταθλητής στην Ευρώπη. Αν προχωρήσει το Βοτανικό θα μπορούμε να πάρουμε πολύ καλούς παικτεες».

Για το αν έχει κάνει κάποιο γκάλοπ: «Δεν έχω καμία αίσθηση για το τι θα αποφασιστεί. Ούτε μ αρεσουν τα γκάλοπ».

Για τα έσοδα της ΠΑΕ: «Θα έχει πολλά έσοδα. Θα παίρνει πολλά παραπάνω από αυτά που δίνει για το γήπεδο. Δεν έχω μπει στη διαδικασία να δω τα έσοδα της ΠΑΕ. Εγω έχω κάτσει να εκτιμήσω τα έσοδα του Ερασιτέχνη, που θα είναι 3,5 εκατ. ευρώ. Φέτος τα ομαδικά αγωνιστικά τμήματα είχαν μπάτζετ περίπου 1.700.000 εκατ. ευρώ. Την ίδια στιγμή συνολικά από κάρτα φίλου και κάρτα μέλους και ενοίκιο από ΠΑΕ πήραμε 400.000 ευρώ. Αν πάμε στο Βοτανικό υπολογίζω ότι αυτό το ποσό θα φτάσει στα 2 εκατ. ευρώ».

Για την ποιότητα κατασκευής: « Όλα αυτά που μπορούν να δημιουργήσουν οικονομίες θα γίνουν. Πάντως όλα θα γίνουν με τις οριστικές μελέτες. Στο τέλος θα παραλάβουμε αυτό που αρμόζει στον Παναθηναϊκό».

Για τον λόγο που δεν μπήκαν ρήτρες στο να μην φύγει η ΠΑΕ: «Δεν μπορείς να βάλεις τέτοιες ρήτρες. Δεν έχει κανένα λόγο η ΠΑΕ να φύγει από ένα γήπεδο στολίδι. Και το θέμα είναι να φύγει και να πάει που; Υπάρχουν αντίστοιχα γήπεδα».

Για το αν τα γήπεδα θα αναγράφονται σαν ΔΑΚ Αθηνών ή γήπεδα του ΠΑΟ: «Δεν είναι ένοικος ο Παναθηναϊκός. Θα έχει την χρήση όπως και στη Λεωφόρο. Θα έχει τα ίδια δικαιώματα με την Λεωφόρο. Σημασία έχει η χρήση. Προφανώς όλες οι διοικήσεις δεν πήγαν στα δικαστήρια και θα είχαν το λόγο τους. Πάμε ως χρήστες και όχι ως ενοικιαστές».

Για το πως προκύπτουν τα έσοδα του ΑΟ: «Η εκτίμηση είναι ότι 1,5 – 2 εκατ. ευρώ θα είναι από την κάρτα μέλους. Να σημειώσω ότι το 2019 ότι από την κάρτα μέλους και κάρτα φίλου ήταν στο 1.200.000 ευρώ. Άρα το ποσό που λέω είναι συντηρητικό. Συνολικά θα είναι στα 3.5 εκατ. ευρώ και ίσως είναι συντηρητικό το νούμερο. Είναι μέσα και χορηγίες σε όλα αυτά».

Για το αν δεν φτάσει το κονδύλι για το γήπεδο: «Το γήπεδο θα είναι 39.000. Από την αρχή είχαμε ζητήσει να είναι 40.000, αλλά δεν μπορούσαμε να βάλουμε το πόσο ακριβώς είναι λόγω του Π.Δ. Σε περίπτωση που υπάρξουν ανατιμήσεις θα καλυφθούν από τον ανάδοχο. Όταν υπάρχει βούληση να γίνει ένα τέτοιο έργο που θα κοστίσει 200.000.000 ευρώ, αν υπάρξει ανάγκη για 10 εκατ. ευρώ, δεν νομίζω να κολλήσει».

Για το αν υπάρξουν δικλίδες ασφαλείας: «Δεν γίνεται να μπουν. Αυτή τη στιγμή ο Παναθηναϊκός δεν βάζει κάποιο ποσό, άρα δεν γίνεται να μπουν ρήτρες. Αν δεν προχωρήσει, θα γυρίσουμε στη Λεωφόρο».

Για το γεγονός ότι έχουν πλημμυρίσει οι αίθουσες στη Λεωφόρο τα τελευταία χρόνια λόγω καταιγίδων: «Είναι πολλές οι φορές και αντιμετωπίζουμε πολλά προβλήματα».

Για το αν  θέλει να νοικιάσει το γήπεδο στο Βοτανικό που θα απευθυνθεί κάποιος: «Στον Παναθηναϊκό που έχει την χρήση. Στον Ερασιτέχνη πάνε τα έσοδα. Από την άλλη στο ποδοσφαιρικό γήπεδο θα πρέπει να απευθυνθεί κάποιος στην ΠΑΕ, η οποία θα πάρει και τα έσοδα από όποια εκδήλωση».

Για το αν μετά τα 99 χρόνια θα είναι άστεγος ο σύλλογος: «Το 99 χρόνια σημαίνει για πάντα. Μόνο αν θέλει ο Παναθηναϊκός να φύγει, θα φύγει. Δεν θα μας διώξει κανείς. Το 99 ξαναλέω σημαίνει για πάντα».

Για τον λόγο που δεν έγινε ενέργεια να αποτιμηθεί η αξία της Λεωφόρου: «Δεν θα μας βοηθούσε στις διαπραγματεύσεις».

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που θα φύγει από την φυσική του έδρα: «Μακάρι να μπορούσαμε να φτιάξουμε στη Λεωφόρο θα το κάναμε. Δεν γίνεται όμως και γι΄ αυτό θέλουμε να πάμε σε εγκαταστάσεις που μας αξίζουν».

Για τον λόγο που ο ΑΟ έχει μόνο τόσα λίγα μέλη: «Δεν φταίει ο κόσμος, αλλά είναι παγερά αδιάφορος. Παίζει ρόλο ότι δεν πάει καίναι ένα ποσό που δεν έχει, αλλά είναι άλλοι οι λόγοι. Εμείς όμως πρέπει να δούμε τι φταίει που δεν έχουμε παραπάνω μέλη. Ψάχνουμε τον λόγο».

Για το αν η πισίνα στο Βοτανικό καλύπτουν τα παιδιά στις ακαδημίες: «Οι εγκαταστάσεις στο Βοτανικό καλύπτουν κυρίως τα ομαδικά μας αθλήματα. Θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να διατηρήσει ακαδημίες σε όλη την Ελλάδα».

Για το αν υπάρχει η δυνατότητα να μεγαλώσουν οι εγκαταστάσεις στο Βοτανικό: «Ειμαστε σε συζήτηση με τον Δήμαρχο, ώστε κάτι από 4.800 τετραγωνικά να το πάρουμε και μεις. Όλα βέβαια περιορίζονται από το Προεδρικό Διάταγμα».

Για το έγγραφο που κυκλοφορεί για την κυριότητα της Λεωφόρου: « Όλο αυτό εμπεριέχει ένα ρίσκο και γι΄ αυτό δεν το έκαναν οι προηγούμενοι».

Για το πάρκινγκ: «Φυσικά και υπάρχουν πάρκινγκ και θα είναι και για τα ΑΜΕΑ».

Για το ΟΑΚΑ: «Θα πρέπει να πάμε στο ΟΑΚΑ και να πληρώνουμε. Γιατί να πάμε κάπου και να πληρώνουμε, ενώ τα έχουμε δωρεάν».

Για το γεγονός ότι δεν έχει γίνει αποτίμηση της Λεωφόρου: «Δεν έχει σημασία αυτό. Για έμενα έχει αξία το τι με συμφέρει. Αν αυτό που παραδίδω είναι λιγότερο καλό αυτό που παίρνει. Τα χρήματα  που δόθηκαν κάλυψαν πλήρως τα… θέλω μας»

Για το γεγονός ότι όλοι θα έπρεπε να έχουν λόγο: «Όλοι έχουν λόγο και έχουν ψηφίσει γι΄ αυτό».

Για το ότι είναι υποβαθμισμένη περιοχή ο Βοτανικός: «Αυτό θα αλλάξει φυσικά όταν θα φτιαχτεί το γήπεδο. Θεωρώ και πολύ σημαντικό το μουσείο της Λεωφόρου. Εκεί θα κάνουμε καλή δουλειά και θα πρέπει το παρελθόν μας να το κοιτάμε και να προχωράμε».

Για το τι πιστεύει ότι θα βγει: «Δεν ξέρω. Εγώ υπερασπίζομαι το «ναι». Διοικώ με βάση αυτό που πιστεύω ότι είναι το σωστό. Δεν με απασχολεί αν δεν βγω επειδή ήμουν υπέρ του Βοτανικού. Εγώ θα κοιμάμαι ήσυχος τα βράδια. Ξέρω ότι έχω κάνει το σωστό».

Για τον λόγο που στις συμβάσεις αναφέρεται ότι παραιτείται από την Λεωφόρο: «Ο λόγος είναι ότι θα πάρουμε στο Βοτανικό τα δικαιώματα».

Για το αν θα παραιτηθεί αν δεν προχωρήσει η Δ.Α: «Όχι. Θα είμαι και στα εύκολα και στα δύσκολα. Αν επικρατήσει το «όχι» θα είναι δύσκολα τα πράγματα».

Για το πόσο είναι τα έξοδα των εγκαταστάσεων: «Στη Λεωφόρο είναι 200.000 που τα καλύπτει η ΠΑΕ. Στο Βοτανικό δεν μπορούμε να ξέρουμε».

Για τις εγγυήσεις που υπάρχουν: «Στην δημοπράτηση θα υπάρξουν ρήτρες. Αν δεν προχωρήσουν τα πράγματα, θα γυρίσουμε στη Λεωφόρο. Απλά είναι τα πράγματα».

Για το αν οι αίθουσες στο Βοτανικό θα είναι μεγαλύτερες από την Λεωφόρο: «Φυσικά θα είναι σαφώς μεγαλύτερες και πιο λειτουργικές».

Για τις εμπορικές χρήσεις στο Βοτανικό: «Οι εμπορικές χρήσεις του ποδοσφαιρικού γηπέδου ανήκουν στην ΠΑΕ και των εγκαταστάσεων του ΑΟ στον ΑΟ.»

Για το γεγονός ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις στο Δ.Σ. του ΑΟ: «Όταν ξεκινήσαμε ορίσαμε μια συντονιστική επιτροπή για την Δ.Α. Αυτή η επιτροπή  αποτελούταν από εμένα, τον κ. Βρανόπουλο, τον κ. Ακριτίδη και τον κ. Παυλόπουλο. Στο Δ.Σ. όποτε υπήρχαν εξελίξεις συζητιόντουσαν. Δεν υπήρξε ποτέ κάποια αντίδραση ή διαφορετική πρόταση. Κατ΄ αρχάς το MOU ήταν πολύ χειρότερο από το τελικό αποτέλεσμα. Όταν οριστικοποιήθηκαν όλες οι συμβάσεις και πριν τη συνέντευξη Τύπου έκανε μια παρουσίαση και ο κ. Κυριζάκης συμφώνησε. Ο κ. Πασχάλης είχε κάποιες διαφωνίες, αλλά τελικά συμφώνησε. Οι δύο κύριοι βρέθηκαν στο CIVITEL και δεν διαφώνησαν. Δεν ξέρω τι έχει αλλάξει. Δέχομαι και ασπάζομαι την κάθε άποψη. Δεν ξέρω γιατί άλλαξαν. Δεν είναι οι συμβάσεις όμως».

Για το αν υπάρχει δέσμευση του Δήμου για αναβάθμιση του Βοτανικού: «Φυσικά. Αυτό γίνεται μέσα από τα βελτιωτικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν δεχόμαστε κάτι με βάση το μέλλον και όχι το τώρα»

Για το αν θα κυνηγήσει την νομική κατοχύρωση της Λεωφόρου: «Όχι δεν είναι στις άμεσες προθέσεις μου. Μπορεί να το εξετάσουμε, αλλά δεν είναι στα άμεσα σχέδια μας».

Για το αν είναι εφικτή η ανακατασκευή της Λεωφόρου: «Είναι δύσκολο και αν γίνει αυτό θα μιλάμε για μια μικρή αύξηση στη χωρητικότητα του ποδοσφαιρικού γηπέδου. Δεν θα αφορά κάτι τις εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη».

Για το με ποιου έξοδα θα γίνει το εντευκτήριο στη Λεωφόρο: «Με έξοδα του Δήμου».

Για το αν υπάρχει προοπτική για γήπεδο μπάσκετ: «Για την ΚΑΕ όχι».

Για το τι θα γίνει μετά από 49 χρόνια: «Αν σταματήσουμε να έχουμε το 15% θα αναλάβει την συντήρηση ο Δήμος. Δεν νομίζω να το θέλει».

Για το τι αφουγκράζεται από τον κόσμο για το αποτέλεσμα: «Αφουγκράζομαι ότι ο κόσμος θέλει η ομάδα να πάει στο Βοτανικό».

Για το αν πάει μόνη της η ΠΑΕ στο Βοτανικό: «Δεν γίνεται να πάει μόνη της η ΠΑΕ. Δεν θα προχωρήσει η Διπλή Ανάπλαση».

Για το αν υπάρχουν εγγυήσεις: «Από την πρώτη στιγμή λέγαμε ότι το έργο είναι ώριμο οικονομικά και δομικά. Στην αρχή ήταν 88 εκατ. ευρώ η χρηματοδότηση και έγιναν 115. Αν χρειαστούν παραπάνω χρήματα θα βρεθούν. Είναι μεγάλο το έργο».

Για το αν μπορεί ονομαστεί Λεωφόρος το νέο γήπεδο: «Το ποδοσφαιρικό είναι θέμα της ΠΑΕ ενώ για τις εγκαταστάσεις του ΑΟ θα το συζητήσουμε τι θα γίνει».

Για την βάση που έχει γίνει ο υπολογισμός των εσόδων: «Είναι μια εκτίμηση δική μας βασισμένη σε κάποια στοιχεία. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι τιμή θα ορίσουμε στο διαρκείας».

Για το αν εξετάσει το ενδεχόμενο να πάει σε άλλο μέρος: «Στο Γουδί ήταν ανέφικτο, ενώ στο ΟΑΚΑ προσπάθησε ο Δ. Γιαννακόπουλος και δεν προχώρησε».

Για το αν θα κινήσει τις διαδικασίες για καταχώρηση των δικαιωμάτων του ΑΟ στη Λεωφόρο αν περάσει το «όχι»: «Όχι. Δεν είναι κάτι που μας συμφέρει».

Για το αν έχει μιλήσει με Βαρδινογιάννη, Γιαννακόπουλο και Αλαφούζο: «Μόνο με τον κ. Αλαφούζο έχω μιλήσει, αλλά όχι τελευταία. Δεν έχει αλλάξει κάτι βέβαια».

Για το τι πληρώνει για ενοίκια ο Ερασιτέχνης τώρα: «Πληρώνουμε 100.000 ευρώ περίπου, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε αυτά που θέλουμε».

Για το κόστος συντήρησης στο Βοτανικό:«Αν φύγει η ΠΑΕ, δεν θα συντηρείται το γήπεδο. Μόνο αν το αναλάβει ο Δήμος ή αν διαπραγματευτούμε μαζί του εκ νέου».

Για το τι θα γίνει αν φύγει η ΠΑΕ σε δύο χρόνια και αν υπάρχουν δικλίδες: «Όχι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Για τον λόγο που το κολυμβητήριο δεν είναι Ολυμπιακών Εγκαταστάσεων: «Δεν είναι κάτι που μπορούσε να συμβεί με τα δεδομένα που υπήρχαν».

Για το αν το γήπεδο στο Βοτανικό ανήκει στον Παναθηναϊκό: «Δεν το γνωρίζουμε. Αλλά σίγουρα και μετά τα 99 χρόνια θα έχουμε χρήση».

Για το αν τον ενοχλεί το γεγονός ότι δεν υπάρχουν επώνυμοι Παναθηναϊκοί στις χορηγίες: «Δεν με ενοχλεί. Το θέμα είναι να δώσουν πολλοί όσοι μπορούν».

Για το αν γίνεται κάποιος να ψηφίσει διαδικτυακά: «Η απάντηση είναι όχι».

Για το αν μπορεί να νοικιάσει το ΟΑΚΑ ο ΑΟ: «Όχι. Χρειάζεται πολλά χρήματα ενώ το κλειστό το χρησιμοποιεί η ΚΑΕ. Δεν ξέρω αν υπάρχουν ώρες».

Για το πότε θα ενημερωθεί η λίστα μελών: «Θα ενημερωθεί αύριο ».

Για το γεγονός ότι δεν έχουν μπει στη λίστα μέλη: «Είναι περίπου 50 τα μέλη που έγινε λάθος. Οι υπόλοιποι που δεν ήταν μέσα δεν έχουν πληρώσει. Όσοι ήταν από λάθος έχουν διευθετηθεί».

Για το γεγονός ότι ο κ. Αραγιάννης είναι αρνητικός για το Βοτανικό: «Είναι δικαίωμα του, αλλά δεν υπάρχουν κάτι κρυφό στις συμβάσεις».

Για το αν θα μπει σε διαδικασία διχασμού ο σύλλογος: «Δεν πρέπει να γίνει αυτό. Ο καθένας θέλει το καλό του Παναθηναϊκού».

Για το αν θα γίνει η καταμέτρηση των ψήφων Live: «Η εφορευτική επιτροπή είναι υπεύθυνη και αυτή θα ανακοινώσει το αποτέλεσμα».

Για το ότι η αίθουσα σκοποβολής θα είναι μικρότερη στο Βοτανικό: «Η κάθε αίθουσα θα είναι πλήρης. Όλα προσαρμόζονται με βάση το πως θα είναι λειτουργικά».

Για το αν θα γίνει το γήπεδο στο Βοτανικό αν βγει το «όχι»: «Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο».

Για τον που ξεπεράστηκε η προϋπόθεση για δύο υπογραφές μελών για να γραφτεί κάποιος: «Οι εποχές αλλάζουν και η προσπάθεια όλων είναι να γράψουμε μέλη».

Για το ποιο είναι ο λόγος πιστεύει ότι δεν έχει καταφέρει να πείσει ένα  μέρος του κόσμου: «Γιατί ο κάθε άνθρωπος έχει το δικαίωμα της γνώμης του. Ο βασικός λόγος είναι η αγάπη για την Λεωφόρο και αυτός είναι ο… μοχλός. Εγώ λέω απλά τη γνώμη μου και σέβομαι την οποιαδήποτε άποψη».

Για το αν την Τετάρτη «παίζεται» το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Αν περάσει το «όχι» θα πρέπει να έχει ένα πλούσιο επενδυτή που θα αναλάβει το κόστος. Αυτό όμως που δεν θα κατορθώσει είναι να έχει σύγχρονες εγκαταστάσεις. Αν δεν βρεθεί αυτός, θα πρέπει να σκεφτούμε την επόμενη μέρα. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα έχουμε λιγότερο ανταγωνιστικά τμήματα. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε στα εκάστοτε έξοδα».

Για το τι θέλει να πει σε όσους ψηφίσουν: «Μπορεί να έχω γίνει κακός σε όσους έχουν αντίθετη άποψη. Αν βγει το «όχι» θα είμαι πρόεδρος με άλλα δεδομένα. Πετύχαμε ότι καλύτερο μπορούσαμε να καταφέρουμε. Όποιο να είναι και το αποτέλεσμα θα έχω ήσυχη την συνείδησή μου. Όποιο και να είναι το αποτέλεσμα την Πέμπτη θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι».

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα