ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΠΟ: Πού θα κάτσει η μπίλια;

Ιβάν: «Να μην επικρατήσουν δυνάμεις πισωγυρίσματος»…Τι θέλει να πει ο ποιητής; Σίγουρα ο Μαρινάκης δε μπορεί να κερδίσει τις εκλογές…Πισωγύρισμα είναι η συμμαχία με Μελισσανίδη που για τον Λουτσέσκου «έκλεψε» το πρωτάθλημα του 2018 από τον ΠΑΟΚ;

Άντε να δούμε και σήμερα πως θα βγει το μεροκάματο, μου λέει ο άλλος. Ποιο μεροκάματο, ρε, πλάκα κάνουμε τώρα; Κανένα μεροκάματο δεν βγαίνει. Σ’ αυτή την εφημερίδα και την iapopsi.gr η δουλειά δεν είναι μεροκάματο, Μήτσο δυο καραφάκια στο τρία και μία πατατοσαλάτα στο έξι. Ούτε κάρτα στην φάμπρικα είναι. Εδώ πέρα εμείς κάνουμε την πλάκα μας με τους άλλους, που από την Παρασκευή έχουν δώσει παραγγελία στον περιστερά να τους κρατήσει την εφημερίδα μας και μετά, τρέχουνε να διαβάσουνε την ιστοσελίδα μας για να ξέρουνε τι παίζει στην πιάτσα.

Έτσι είναι. Δεν είναι μεροκάματο αυτό, να τον κρατάς στην τσίτα τον άλλονα που έχει κάνει την ματσαραγκιά ή πρόκειται να την κάνει ή μαντεύεις τι θα κάνει. Να μην ξεφύγω, όμως. Με τα συχαρίκια στον Ιβάν Σαββίδη θα ξεκινήσω σήμερα. Για την κούπα, βέβαια. Βγήκε στο Skype ο Ιβάν και τα μοίρασε. Μαγκιά του. Με τον Ιβάν θ’ ασχοληθώ. Ποιος τελικός κυπέλλου και παπαριές. Αυτός δεν είναι τελικός. Κανονικά πρέπει να δώσουνε όνομα στο κύπελλο αυτό. Όχι κύπελλο Ελλάδας. Baltakos trophy πρέπει να το ονομάσουνε, να βάλουνε και σπόνσορα για κονόμες.

Δηλαδή, θα κάτσουνε δίπλα – δίπλα στην κερκίδα ο Μπαλτάκος με τον Καρυπίδη και τον Αλαφούζο. Ο Γιαννάκης ο Αλαφούζος έλεγε ότι ο Άρης είναι θυγατρική της ΑΕΚ, αλλά περασμένα ξεχασμένα. Άπαξ και το πάρει ο Άρης, ο Καρυπίδης μπορεί να κάνει καμιά χειρονομία στον Γιάννη που να γίνει VIRAL. Το κλείνω εδώ.

Ο ΠΑΟΚ το σήκωσε. Και βγαίνει ο Σαββίδης από τα ηλεκτρονικά. Όχι από κοντά. Μια χαρά τον είδα στο Skype, που λένε ότι είναι άρρωστος και άλλες τέτοιες μαλακίες και ράδιο αρβύλα. Μια χαρά κοτσονάτος και βλοσυρός ο Ιβάν. Και ρωτάω τώρα εγώ: Χάθηκε ο τρόπος να πάρει το αεροπλανάκι του και να βαρέσει μια βόλτα στην Θεσσαλονίκη; Το μεγαλύτερο παιχνίδι της ιστορίας του έδινε ο ΠΑΟΚ. Δεν έπρεπε να είναι εδώ ο ηγέτης; Ο ιδιοκτήτης στο Ροστόφ και η Θεσσαλονίκη στο πόδι; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα.

Είπε ποτέ μια δικαιολογία γιατί λείπει τέσσερα χρόνια τώρα; Έστω ένα ψεματάκι για το λαό του ΠΑΟΚ που τον λατρεύει. Κι έχεις και τον Σπυρόπουλο και σου γράφει ότι ποτέ ένας ηγέτης τόσο μακριά, δεν ήταν τόσο κοντά. Σιγά, μην μας τρέξουν τα δάκρυα. Δηλαδή, τι ακριβώς έκανε φέτος ο Ιβάν Σαββίδης που ήταν τόσο κοντά; Κατ’ αρχάς, κάθε φορά που έκανε παρέμβαση στα του ΠΑΟΚ, το Σαββιδοτεχνείο του κοπανούσε κάτι φωτογραφιάρες και έλεγε από κάτι τι είπε ο Ιβάν. Ζήτημα είναι αν μία ή δυο φορές βγήκε και μίλησε με τους συνεργάτες του. Τόσες κατέγραψε το Σαββιδοτεχνείο. Να έβγαινε ο Ιβάν από το Ροστόφ και να μιλούσε με τον Λουτσέσκου και να μην έγραφε τίποτα το Σαββοδτεχνείο; Με την καμία, λέω εγώ.

Την περασμένη Πέμπτη ο Ιβάν μίλησε με τους συνεργάτες του, γράφει το Σαββιδοτεχνείο. Μάλιστα. Και ποιοι ήταν οι συνεργάτες στο ΔΣ που μίλησαν με τον Ιβάν; Ονόματα δεν έχουν; Ούτε επίθετα; Τίποτα δεν αναφέρουν. Μόνο ότι μίλησε ο Ιβάν. Κι ο λαός του ΠΑΟΚ είναι υποχρεωμένος να το πιστέψει κιόλας. Σου λέει, με τον Ιβάν ξαναπήραμε πρωτάθλημα. Κι εγώ σου λέω ότι η συμβολή του Ιβάν στο πρωτάθλημα ήταν αμελητέα.

Αν ο Ιβάν ήθελε να έχει συμβολή όση και ο Λουτσέσκου, όταν έφυγε ο Ίνγκασον θα έπαιρνε έναν κανονικό κεντρικό μπακ. Κι όχι να τρέμει η ψυχή του Λουτσέσκου με τον Κεντζιόρα, που είναι δεξί μπακ το παλικάρι, όχι κεντρικός. Για τιν Ενκόγκ πως τον λένε, το αφληνω στην άκρη. Γιατί αυτός δεν είναι ποδοσφαιριστής. Αυτό είναι το ένα. Ο Ιβάν Σαββίδης θα είχε τεράστια συμβολή στην κούπα, αν αγόραζε στον Λουτσέσκου έναν σέντερ φορ να τα στάζει τα γκολάκια. Έναν Ελ Αραμπί, έναν Λιβάι Γκαρσία, έναν Ελ Καμπί ή Ιωαννίδη.

Έτσι είναι. Δεν θ’ άφηνε τον ΠΑΟΚ με τον Σαμάτα σταμάτα – ξεκίνα και τον Μπράντον Τόμας Λάμας Δαλαλάμας. Που πας μακριά, ρε. Εδώ στήσανε ολόκληρο θέατρο με τον Σαμάτα, για να του φτιάξουνε την ψυχολογία και δουλειά δεν έγινε. Ο Σβαμπ τον έβγαζε για φαϊ, μπας και του αλλάξει την ψυχολογία, αλλά μπα. Και ποιος ευθύνεται γι αυτό; Ο Ιβάν Σαββίδης που δεν έδινε φράγκα να πάρει έναν καλό φορ που να το γράφει το τεμάχιο.

Να στο πω αλλιώς. Φαντάζεσαι, ο ΠΑΟΚ να είχε φορ τον Ελ Κααμπί; Με 15 βαθμούς διαφορά θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα, όχι με δυο. Έχω άδικο; Πάμε παρακάτω. Ο Ιβάν έκανε και προγραμματικές δηλώσεις που μίλησε με το ΔΣ και τους ανθρώπους δίχως όνομα. Έτσι είναι. Τουλάχιστον, στο Σαββιδοτεχνείο κρατάνε και τα προσχήματα. Σου λένε, ΟΚ το πήραμε. Τι λέει από τώρα και στο εξής ο πρόεδρος Ιβάν; Πώς θα πάμε στο Champions League του χρόνου; Θα κάνουμε καμιά μεταγραφή; Θα δώσουμε κανέναν παίκτη; Κι αν δώσουμε θα τον αναπληρώσουμε με ισάξιο;

Για να καταλάβει πόσο μούφα ήταν η κουβέντα του Ιβάν, ένα θα σου πω. Είναι δυνατόν να μίλησε με τους συνεργάτες του και δεν είχανε κουβέντα για μεταγραφές; Πλάκα κάνουμε τώρα; Γράφει το Σαββιδοτεχνείο τα εξής: «Στο αγωνιστικό σκέλος ζητάω ως μοναδικό επόμενο στόχο να είμαστε απόλυτα προετοιμασμένοι για να διεκδικήσουμε την είσοδο στο League Stage του Champions League». Άλλα λόγια ν’ αγαπιόμαστε. Κατάλαβε κανένας τι είπε ο Ιβάν; Χαμπάρι. Τι θα πεις απόλυτα προετοιμασμένοι; Με Σαμάτα – ξεκίνα; Τι θα γίνει με τον Κωνσταντέλια και τον Κουλιεράκη; Θα πωληθούν; Τώρα που ο ΠΑΟΚ είναι πρωταθλητής και θέλει όμιλους, αν πουληθούν, αντίο. Κι αν μείνει με τον Σαμάτα – ξεκίνα, χαίρετε.

Να στο κλείσω με τα ο καλύτερο: Μιλώντας για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, αρκέστηκε να δηλώσει πως: «Δεν έχουμε να αποδείξουμε σε κανέναν πια τι ποδόσφαιρο οραματιζόμαστε, άρα οφείλουμε να διαφυλάξουμε στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ, πως δεν θα επικρατήσουν δυνάμεις πισωγυρίσματος». Μάλιστα. Τι πάει να πει αυτό, δηλαδή, για να καταλάβουμε. Λες και ακούς τον Κασσελάκη να μιλάει για πολιτική. Δεν καταλαβαίνεις γρι. Μόνο για lifestyle είναι ο Στεφ.

Τελικά, ο Ιβάν είναι μαζί με τον Μελισσανίδη ή δεν είναι; Κι αν είναι γιατί δεν το λέει καθαρά; Κι όταν μιλάει για πισωγύρισμα, τι εννοεί ο ποιητής; Πισωγύρισμα για τον Λουτσέσκου είναι ότι το 18 ο Μελισσανίδης του έκλεψε το πρωτάθλημα, όπως λέει συνέχεια. Κι όταν ο Λουτσέσκου λέει ότι η ΑΕΚ έχει πολιτική δύναμη, ο Ιβάν τι απαντάει στον προπονητή του. Για να μην απαντάει πάει να πει ότι συμφωνεί. Διότι μπορεί ο Ιβάν να εννοεί πισωγύρισμα τις γκρανκάσες του Μελισσανίδη για την ΕΠΟ με Γκιρτζίκη, Σαρρή, αλλά ο Λουτσέσκου μιλάει για την εποχή Γραμμένου, που του κλέψανε το πρωτάθλημα. Εγώ μαντεύω ότι ο Ιβάν μέτρησε τα κουκιά του Μάκη Γκαγκάτση, δεν του βγήκανε για να βγει πρόεδρος και πολύ πιθανό να προσέγγισε τον Τίγρη. Δεν βρίσκω άλλη εξήγηση.

Και το τελειώνω. Μετά απ αυτά που είπε ο Ιβάν για τις εκλογές της ΕΠΟ, ο Μάκης Γκαγκάτσης τι χαμπάρια; Θα κατέβει ή όχι για πρόεδρος στην ΕΠΟ; Αυτό δεν το διευκρινίζει το Σαββιδοτεχνείο. Τίποτα δεν είναι το σίγουρο κι ας τρέχει ο Μπέος δεξιά κι αριστερά και μαζεύει ψήφους για πάρτη του Μάκη.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα