Ο «Μακεδόνας» Γραμμένος ήθελε ΟΑΚΑ και όχι Τούμπα…

Φιλικό Ελλάδα - Ελβετία (23/3)

Ο ΠΑΟΚ υποδέχτηκε στην κατάμεστη Τούμπα, σε δύο αγώνες-«φωτιά», τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ. Η πρώτη αναμέτρηση δεν άρχισε ποτέ και η δεύτερη δεν ολοκληρώθηκε, λόγω των γνωστών γεγονότων. Σε αμφότερες, πάντως, υπήρξε ένα κοινό στοιχείο.

Περίπου 30 χιλιάδες «ασπρόμαυροι» φίλαθλοι επέδειξαν υποδειγματική συμπεριφορά. Ούτε μία φωτοβολίδα, ούτε ένα επεισόδιο. Σε αντίθεση με τον μεγαλομέτοχο και πρόεδρο της ΠΑΕ, Ιβάν Σαββίδη, που έχασε την ψυχραιμία του και έβαλε σε περιπέτειες τον ΠΑΟΚ.

Ο «Μακεδονομάχος» Βαγγέλης Γραμμένος –κατά Σαββίδη «δικός μας»– πρόεδρος της ΕΠΟ, ήταν αυτός που έβγαζε «καυτούς» λόγους για την ανάγκη να δουν από κοντά και οι πολίτες της Μακεδονίας την Εθνική. Επισημαίνοντας ότι δεν είναι πολίτες β΄ κατηγορίας. Και σωστά όρισε ως έδρα του φιλικού με την Ελβετία (23/3) την Τούμπα.

Ακόμα, υπενθυμίζουμε ότι επέτρεψε αγώνας του ΠΑΟΚ να γίνει την ίδια μέρα και να αρχίσει περίπου την ίδια ώρα (15:00) με το συλλαλητήριο για το Μακεδονικό, στον Λευκό Πύργο. Αλήθεια ο –κατά τ’ άλλα «Μακεδονομάχος»– πήγε στο συλλαλητήριο, στην Τούμπα, ή προτίμησε κάποιο γήπεδο στο λεκανοπέδιο Αττικής;

Από την περασμένη Δευτέρα (12/3), όμως, άρχισαν οι… ψίθυροι. Ότι η κατάσταση είναι έκρυθμη, το κλίμα βαρύ και άλλα παρόμοια. Και τελικά σήμερα (Πέμπτη 15/3) επισημοποιήθηκε, με ανακοίνωση, πως η έδρα του φιλικού θα είναι το ΟΑΚΑ.

Χωρίς να μας ενημερώσει η ΕΠΟ, ποιος ή ποιοι πήραν την απόφαση. Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων, η Επιτροπή Εθνικών ομάδων, ποιος; Μήπως την πήρε ο Γραμμένος, για να προφυλάξει τον εαυτό του από τις θέσεις που δεν έχει πάρει; Γίνεται χαμός στο ποδόσφαιρο και ο πρόεδρος της ανωτάτης αρχής του αθλήματος «έχει πιει το αμίλητο νερό».

Μήπως, λοιπόν, αυτός είναι που πήρε την απόφαση για να αποφύγει αντιδράσεις στο πρόσωπό του; Μήπως σκέφτηκε τον εαυτό του και προτίμησε να γίνει ο αγώνας στο ΟΑΚΑ; Ποιος, λοιπόν, θεωρεί τους φιλάθλους της Μακεδονίας πολίτες β΄ κατηγορίας;

«ΑΡΧΗ άνδρα δείκνυσι» σύμφωνα με τον Βίαντα τον Πριηνέα, τον έναν από τους 7 σοφούς της αρχαιότητας. Μόνο που με όσα κάνει ο Γραμμένος, μάλλον δεν είναι εύκολο να τον χαρακτηρίσεις αντράκι. Αντίθετα, περισσότερο ταιριάζει στην περίπτωσή του αυτό που έλεγε προ 20ετίας ο Χάρρυ Κλυνν στις παραστάσεις του: «Κράτησα το κεφάλι χαμηλά, όταν έπεφταν οι σφαίρες».

Διαβάστε επίσης