Ο Μπέος στα χνάρια του… Παπαδόπουλου

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΒΟΛΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ 2010

Κρατάει χρόνια η σχέση του Αχιλλέα Μπέου και του Γιάννη Παπαδόπουλου. Έχει δοκιμαστεί στο πέρασμα των ετών. Σφυρηλατήθηκε από τα προβλήματα που αναστάτωσαν τη ζωή και των δύο.

Τα δύσκολα, όμως, πέρασαν και οι δυο τους μπορούν να πιουν έναν καφέ χωρίς να γίνουν θέμα συζήτησης. Και για να μη μας παρεξηγήσετε, εμείς δεν ασχολούμαστε με την προσωπική σχέση του Αχιλλέα και του Γιαννάκη.

Δεν ποινικοποιούμε τη φιλία. Αντίθετα, θα λέγαμε ότι είναι από τα λίγα πράγματα που έχουν αξία στη ζωή των ανθρώπων. Αρκεί να ’ναι αληθινή. Για τη φιλία μιλάμε.

Το θέμα με τον Μπέο και τον Παπαδόπουλο μας ενδιαφέρει από την ποδοσφαιρική πλευρά του. Οι δυο τους ακολούθησαν για χρόνια παράλληλους βίους. Με κοινά προβλήματα.

Από τα δύσκολα, όμως, βγήκαν πιο δυνατοί! Ο Αχιλλέας εξελέγη δήμαρχος Βόλου και βλέπει το δημιούργημά του, τη νέα ομάδα της πόλης του, να αφήνει εξαιρετικές εντυπώσεις στη Super League 1. Αφού πρώτα κατάπιε τις μικρές κατηγορίες.

Από την άλλη πλευρά, ο Γιάννης βρίσκεται στο πλευρό του Μελισσανίδη στην ΑΕΚ. Ως ο εξ απορρήτων του «Τίγρη». Και, μάλιστα, τον τελευταίο χρόνο έχει και γεμάτη τσέπη, καθώς πήρε αποζημίωση από την ΕΠΟ επειδή αποπέμφθηκε, χωρίς να του αναγνωρίσουν το τεκμήριο της αθωότητας.

Το μαλλί για την Ομοσπονδία έφτασε στα 350.000 ευρώπουλα, που λέει και η Αννίτα – Κοίτα – Πάνια. Έλυσε το πρόβλημα της ζωής του ο Παπαδόπουλος.

Αλλά παράλληλα έβαλε σε σκέψεις και τον Μπέο. Ο Αχιλλέας άρχισε να κάνει δεύτερες σκέψεις. Να ψάχνεται μήπως πάρει κι εκείνος αποζημίωση για την επιβολή κυρώσεων από την ΕΠΟ πριν υπάρξει ετυμηγορία της Δικαιοσύνης.

Οι πληροφορίες από τον Βόλο αναφέρουν ότι ο Μπέος κίνησε τη διαδικασία. Ότι έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να κινηθούν για να εισπράξει όσα θεωρεί ότι έχασε από τις αποφάσεις που πήραν τα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου με περίσσεια, κατά τη γνώμη του, βιασύνη. Με πρεμούρα, όπως λέει σε κάθε ευκαιρία.

Η περίπτωση του Αχιλλέα είναι πολύπλοκη. Διότι εκτός των άλλων έχασε και τα περιουσιακά στοιχεία του, μιας και ήταν μεγαλομέτοχος μίας ΠΑΕ, η οποία διαλύθηκε. Ακόμα και ποδοσφαιριστές έφυγαν από τον Ολυμπιακό Βόλου χωρίς το παραμικρό οικονομικό αντάλλαγμα.

Μπερδεμένα πράγματα, δηλαδή, που μπορούν να τινάξουν την ΕΠΟ στον αέρα εάν δικαιωθεί ο Μπέος. Διότι στην περίπτωσή του το μαλλί θα αποδειχθεί ακριβότερο από του Παπαδόπουλου.

Πολλά θα εξαρτηθούν από τη στάση που θα κρατήσουν ο Ευάγγελος Γραμμένος και τα υπόλοιπα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Θα κοντράρουν νομικά τον Αχιλλέα ή θα επιδιώξουν συμβιβασμό όπως έπραξαν με τον Γιαννάκη και εξόργισαν τον Κούγια; Είναι ένα καίριο ερώτημα, η απάντηση στο οποίο μπορεί να μας λύσει όλες τις απορίες. Αλλά ακόμα δεν υπάρχει.

Το ρεπορτάζ μας θέλει τον πρόεδρο της ΕΠΟ διστακτικό. Αναποφάσιστο. Με σαφή πρόθεση να κερδίσει χρόνο. Αν μπορούσε να στείλει την μπάλα αράουτ για να αποφασίσουν οι επόμενοι, όπως κάναμε πιτσιρικάδες στα λεωφορεία όταν λέγαμε στον οδηγό ότι θα έριχνε τα χρήματα ο άλλος.

Μέχρι που επιβιβαζόταν ο τελευταίος και έλεγε «ο πρώτος». Άντε να βγάλει άκρη ο οδηγός. Σφύριζε αδιάφορα και ξεκινούσε. Ο Γραμμένος, όμως, δεν μπορεί να κάνει τον… Κινέζο. Κάποια στιγμή θα κληθεί να αποφασίσει. Και τότε θα δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος.

Φυσικά, ο Βάγγος θα μπορούσε να ρωτήσει τον Λασκαράκη. Αλλά τη γνώμη του Περικλή προφανώς τη γνωρίζει. Αν ο Μπέος ζητάει 1 εκατ. ευρώ, ο ταμίας της ΕΠΟ θα προτείνει στον πρόεδρό του τον συμβιβασμό στα 600-700 χιλιάρικα.

Με το επιχείρημα ότι «αν δικαιωθεί θα κληθούμε να πληρώσουμε και τόκους, ενώ με τον συμβιβασμό κλείνουμε μια και καλή το θέμα».

Τα πράγματα θα γίνονταν πιο απλά για τον Γραμμένο εάν υπήρχε στην Ομοσπονδία η οικονομική άνεση. Αλλά στο πάρκο Γουδή άρχισαν να ψάχνουν το ευρώ με το τουφέκι.  Και το κυνήγι απαγορεύεται σε πάρκα εντός σχεδίου πόλεως.

Άρα, τα χέρια του Βάγγου είναι προσωρινά δεμένα. Δεν μπορεί να πάρει μια απόφαση και να ξεμπερδεύει. Οπότε το θέμα ίσως πάει στην παράταση. Με παρουσία του Γραμμένου ή χωρίς αυτόν.

Όπως και να ’χει, όμως, πρόκειται για άλλον ένα γρίφο, τον οποίο ο πρόεδρος της ΕΠΟ απεύχονταν να βρει μπροστά του στη διάρκεια της θητείας του.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα