Ο πρώτος (και μοναδικός) ανοιχτός μαγνητικός τομογράφος στις Κυκλάδες έχει την υπογραφή του Ιατρικού Αθηνών

Αξιοσημείωτες οι δυνατότητες του συστήματος Philips Panorama 1.0T στα παιδιατρικά περιστατικά

Το πρώτο –και μοναδικό– στον νομό Κυκλάδων ανοικτό απεικονιστικό σύστημα μαγνητικής τομογραφίας είναι γεγονός στη νησιωτική συστάδα του Αιγαίου και φέρει την υπογραφή του Ομίλου Ιατρικού Αθηνών.

Η μονάδα εγκαταστάθηκε και λειτουργεί στο μεγαλύτερο διαγνωστικό κέντρο-πολυϊατρείο του νομού, τη Διαγνωστική Νάξου Α.Ι.Ε., που είναι επίσημος συνεργάτης του Ιατρικού Αθηνών στις Κυκλάδες, στην οποία θα τεθεί σύντομα σε λειτουργία και η σύγχρονη μονάδα Ημερήσιας Νοσηλείας, ενισχύοντας την παρουσία του Ομίλου στα κυκλαδονήσια.

Συνδυάζοντας την τεχνολογική υπεροχή με τη λήψη εικόνων πολύ υψηλής ευκρίνειας σε χαμηλούς χρόνους εξέτασης, το σύστημα Philips Panorama 1.0T προσφέρει χαμηλά επίπεδα θορύβου, καταπολεμά το αίσθημα κλειστοφοβίας με το διευρυμένο άνοιγμά του και τη μείωση του μήκους του εξεταστικού πεδίου και διαθέτει μοναδική γωνία θέασης 360 μοιρών.

Οι δυνατότητες του νέου μαγνητικού τομογράφου είναι αξιοσημείωτες στα παιδιατρικά περιστατικά. Κι αυτό διότι δεν απαιτείται η χρήση ήπιας καταστολής, μιας μεθόδου, η οποία μπορεί να επιμηκύνει το χρόνο εξέτασης, έως 6 ώρες. Αντίθετα, με τη χρήση του Ambient Experience που διαθέτει το συγκεκριμένο απεικονιστικό σύστημα, ελαττώνεται το άγχος που βιώνουν τα παιδιά, πριν και κατά τη διενέργεια της εξέτασης.

Συγκεκριμένα, με τη βοήθεια του προγράμματος οι μικροί εξεταζόμενοι βρίσκονται σε ένα χώρο εξέτασης γεμάτο με εικόνες και παιχνίδια που ταιριάζουν στην παιδική ιδιοσυγκρασία. Με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεται κατά μεγάλο βαθμό η οικειότητα που αισθάνονται τα παιδιά με το χώρο, με άμεσο αποτέλεσμα τη καλύτερη συνεργασία για μία εύκολη και ανώδυνη εξέταση.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα