Ο Σκουρλέτης ρίχνει το φταίξιμο για την εκλογική συντριβή στα ΜΜΕ

Ο Πάνος Σκουρλέτης ρίχνει το φταίξιμο για την εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στα ΜΜΕ.

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑμιλώντας στο Action 24 κατηγόρησε τον Τύπο ως μία από μία από τις αιτίες της βαριάς ήττας του κόμματος στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ενώ ανέφερε πως το εμπάργκο των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ θα συνεχιστεί.

Παράλληλα δικαιολόγησε την παρουσία της κ. Δούρου και του κ. Ηλιοπούλου στο κανάλι ΣΚΑΪ λέγοντας ότι εκείνοι συμμετείχαν σε θεσμοθετημένα debate.

«Έχουμε συγκεκριμένα μέσα που δεν υπηρετούν την ενημέρωση αλλά είναι εντεταλμένα μέσα, υπηρετούν ένα αντικυβερνητικό σχέδιο, υπάρχει πακτωλός χρημάτων από διάφορους πρόθυμους οικονομικούς κύκλους που προστρέχουν για αρωγή στη ΝΔ. Ποτέ άλλοτε δεν υπήρξε τέτοιος ανορθόδοξος πόλεμος και ήταν και μια από τις αιτίες της ήττας.

Από τη στιγμή που ο ΣΚΑΪ δεν σέβεται τους στοιχειώδεις κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας δεν πρέπει να σπάσει το εμπάργκο. Η κυρία Δουρου πήγε γιατί αφορούσε την θεσμική λειτουργία των debates.

Οπουδήποτε μας κάλεσαν σε debate με συγκεκριμένους κανόνες και όρους οι υποψήφιοι δήμαρχοι και Περιφερειάρχες πήγαν, όμως οι βουλευτές μας δεν θα πάνε από τη στιγμή που το συγκεκριμένο κανάλι κρατά την ίδια στάση».

Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης απέκλεισε το ενδεχόμενο η 3η έκθεση της ενισχυμένης μεταμνημονιακής εποπτείας των θεσμών για την Ελλάδας να αναφέρεται σε δημοσιονομικό εκτροχιασμό ή σε τρύπα στα οικονομικά της χώρας με αφορμή τις πρόσφατες παροχές της κυβέρνησης.

Όμως πρόσθεσε ότι η πιθανή επικράτηση της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές μπορεί να κάνει τους θεσμούς πιο επιθετικούς: «Αποκλείεται 100%, δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα να κάνει τέτοιες αναφορές η έκθεση. Δεν υπάρχει.

Όμως τέτοιου τύπου τοποθετήσεις μπορεί να σημαίνουν οτι το γεγονός πως υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να ξαναέρθουν οι πρόθυμοι στην κυβέρνηση προφανώς θα αλλάξει και θα κάνει πιο επιθετική τη στάση των θεσμών. Δεν θα υπάρξει τέτοια έκθεση αλλά οι πιέσεις ποτέ δεν έπαψαν να υπάρχουν.»

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα