Ο συνταξιούχος Κώστας και η επιφοίτηση του με τα «εθνικά θέματα»

Μετά από σιωπή 14 ετών ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ, Κ. Καραμανλής ξέχασε τα ελλείμματα, τη στήριξη στον Αλέξη, και την αφωνία του στα Ελληνοτουρκικά, δίνοντας έτσι βήμα στον όμιλο Φιλιππάκη να ρίχνει άσφαιρα πυρά στην ηγεσία (πρώην και νυν) της Ν.Δ.

Την 23η Φεβρουαρίου η εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Ιακώβου, που αποκαλείται και ως Ιάκωβος ο Δίκαιος αλλά και Ιάκωβος ο αδελφόθεος. Κατά την Ορθόδοξη Εκκλησία, πιστεύεται ότι ήταν ετεροθαλής αδελφός του Ιησού Χριστού από τον προηγούμενο γάμο του Ιωσήφ. Ο Ιάκωβος δεν είχε ακολουθήσει τον Ιησού κατά τη διάρκεια της εν ζωή διδασκαλίας του. Μετά την ανάστασή του, όμως, ο Ιησούς παρουσιάσθηκε και σε αυτόν, κάνοντας τον να πιστέψει και στην συνέχεια να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην εδραίωση της πρώτης αποστολικής εκκλησίας της Ιερουσαλήμ. Σε αυτό τον Ιάκωβο αποδίδεται η προς τις 12 διασπαρμένες φυλές «επιστολή Ιακώβου».

Του Μιχάλη Κωτσάκου

Τι σχέση έχει ο Ιάκωβος ο Αδελφόθεος με τα εν Ελλάδι τεκταινόμενα; Ως φαίνεται έκανε το θαύμα του και ο Κώστας Καραμανλής ανέκτησε την ομιλία του. Έτσι ο νυν πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ένωσης Καπνοπαραγωγών Ελλάδος αποφάσισε να αφήσει στην άκρη τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη ΣΕΚΕ, καθώς η κατάσταση της κρίνεται οριακή, αφού ο τραπεζικός της δανεισμός ξεπερνάει τα 48 εκατομμύρια ευρώ. Προφανώς οι άνθρωποι της ΣΕΚΕ αποφάσισαν να παραδώσουν την προεδρία στον Κώστα Καραμανλή για να τους σώσει από μία πιθανή χρεοκοπία, όπως… έσωσε και την Ελλάδα, όταν τίναξε την μπάνκα στον αέρα. Τέλος πάντως με αυτά θα ασχοληθούμε άλλη φορά.

Αυτό που μας έδωσε την αφορμή να ασχοληθούμε με τον Κώστα Καραμανλή δεν ήταν η ομιλία που έκανε στο περιθώριο της παρουσίασης του βιβλίου «ΓΙΑΒΟΛ» του δημοσιογράφου Γιώργου Χαρβαλιά στην Θεσσαλονίκη. Ούτε οι αιχμές που άφησε κατά των κυβερνητικών ενεργειών στα εθνικά θέματα. Το αντιμετωπίσαμε ως «εντάξει ρε παιδάκι μου ο πρωθυπουργός της χρεοκοπίας αποφάσισε να μιλήσει για να ξεμπουκώσει, όπως τα παλιά αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν τσοκ για να πάρουν μπρος όταν ήταν για καιρό αφημένα. Κι όταν έπαιρναν μπρος άφηναν ντουμάνι από καυσαέριο». Το έναυσμα μας το έδωσε ένα παραπολιτικό που διαβάσαμε σε ένα μπλοκ το Antinews,το οποίο συχνά πυκνά δείχνει ένα ανεξήγητο μένος για τον Αντώνη Σαμαρά – που δεν έχει ούτε καλημέρα μαζί τους – ακολουθώντας την γραμμή των Μέσων Φιλιππάκη (εστία – Δημοκρατία) τα οποία και σε εκκλησία να πάει ο πρώην πρωθυπουργός είναι σίγουρο ότι θα «ανακαλύψουν» κάποιο «υποχθόνιο» σχέδιο του… Είναι τέτοιας μορφής η ταύτιση Antinews και ομίλου που αναρωτιέται κανείς αν έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη για να δείχνει την γραμμή.

Τι διαβάσαμε εκεί; Ορίστε: «Ενώ ο Καραμανλής υπερασπιζόταν την «εθνική γραμμή» στα ελληνοτουρκικά κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του βιβλίου «ΓΙΑΒΟΛ!» του Γιώργου Χαρβαλιά στη Θεσσαλονίκη, κονιορτοποιώντας πλήρως τη μητσοτακική υποχωρητικότητα που οδηγεί στο ξεπούλημα της κυριαρχίας μας, ο Μητσοτάκης με τον Σαμαρά εγκαινίαζαν χλιδάτο ξενοδοχείο στην Γλυφάδα. Εξυπακούεται πως η σημειολογία δεν είναι και τόσο ευχάριστη. Η διαφαινόμενη στήριξη δηλαδή του Σαμαρά στον εθνομηδενισμό του Μητσοτάκη διά της πλαγίας. Λέτε να μην είχε πληροφορηθεί για την ομιλία του Καραμανλή; Όλη η Ελλάδα το ήξερε από την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς είχε βγει επίσημο δελτίο τύπου.

Τι θα έπρεπε να πράξει ο Σαμαράς ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα παρουσιαζόταν ως τουρκοφάγος; Να προβεί σε μια κίνηση επίνευσης στις τοποθετήσεις του Καραμανλή, ώστε να σταλεί το απαραίτητο μήνυμα ενότητας και ηρεμίας στον πατριωτικό χώρο που βρίσκεται στα κάγκελα λόγω των εν εξελίξει Πρεσπών του Αιγαίου. Συντασσόμενος κατά αυτόν τον τρόπο κι ο ίδιος με την «εθνική γραμμή». Δυστυχώς όμως, την ώρα που ο Καραμανλής κατακεραύνωνε τον ενδοτισμό των… αρίστων, προτίμησε να εμφανιστεί δημοσίως με τον Μητσοτάκη ρίχνοντας έτσι εμμέσως νερό στον μύλο της μειοδοσίας. Άραγε, η πολυπόθητη καρέκλα της Προεδρίας της Δημοκρατίας είναι πιο πολύτιμη από την αγάπη για την πατρίδα;  Ας ελπίσουμε πώς όχι… 

ΥΓ. Μπορεί να χάσουμε το μισό Αιγαίο, αλλά τουλάχιστον θα καμαρώνουμε για τα χλιδάτα μας ξενοδοχεία, ασχέτως αν δε θα μπορούμε να τα θαυμάσουμε από κοντά για ευνόητους λόγους. Ανεβασμένες καταστάσεις…!!

Γευσιγνώστης

Ειλικρινά δεν καταλαβαίνουμε τι σχέση μπορεί να έχει μία ομιλία του μονίμως κουρασμένου Κώστα Καραμανλή με τον Αντώνη Σαμαρά; Απολύτως καμία. Ο ένας (Καραμανλής) είναι πρώην πρωθυπουργός, πρώην πολιτικός και εσαεί γευσιγνώστης κοψιδίων και λοιπών ψητών κρεατικών ανά την επικράτεια. Ο άλλος (Σαμαράς) είναι πρώην πρωθυπουργός, εν ενεργεία πολιτικός με ξεκάθαρες απόψεις για όλα τα θέματα. Και για να πούμε και του στραβού το δίκιο και ο τρίτος της ίδιας γενιάς, ο Γιώργος Παπανδρέου, είναι κι αυτός πρώην πρωθυπουργός, όμως είναι κι αυτός εν ενεργεία πολιτικός. Δηλαδή έχουμε δύο πρώην πρωθυπουργούς (Σαμαρά- Παπανδρέου) που εξακολουθούν να έχουν ενεργή πολιτική ζωή, ενεργή σκέψη και δράση κι έναν πρώην (Καραμανλή) που σκυλοβαριέται τη ζωή του.

Για ποιο λόγο, λοιπόν, το Antinews και ο όμιλος Φιλιππάκη προσπαθούν να εμπλέξουν τον Σαμαρά σε μία ομιλία του Καραμανλή στην παρουσίαση του βιβλίου ενός δημοσιογράφου, ο οποίος κατά σύμπτωση είναι αρθογράφος της Δημοκρατίας; Το μυαλό ενός λογικού ανθρώπου που γνωρίζει και πέντε πράγματα για τις υπόγειες διαδρομές και τους περίεργους διαύλους επικοινωνίας πάει απ’ ευθείας στις φιλικές σχέσεις του εν λόγω εκδοτικού συγκροτήματος με τον καταδικασθέντα από το Ειδικό Δικαστήριο, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Ο εν λόγω, πρώην δικαστικός, ήταν πιστός στον Καραμανλή και κολλητός φίλος με τον Προκόπη Παυλόπουλο, πιο γνωστό στους πολιτικούς κύκλους ως «Πάκης».

Ο Μήτσος (Παπαγγελόπουλος) και ο Πάκης (Παυλόπουλος) ήταν στυλοβάτες του καθεστώτος Τσίπρα. Παρά το γεγονός ότι δηλώνουν ακόμη και τώρα πίστη στην λαϊκή δεξιά, εν τούτοις επί πρώτης κυβέρνησης Αριστεράς είχαν «θαμπωθεί» από τις… παγκόσμιες επιτυχίες Τσίπρα και τον στήριζαν με νύχια και δόντια. Κάποιες αλητήριες κακές γλώσσες (που εμείς δεν θέλουμε να τις πιστέψουμε) έλεγαν πως Μήτσος και Πάκης δεν έπιναν ούτε καφέ αν δεν έπαιρναν άδεια από τον Κώστα Καραμανλή. Οπότε κάποιος αδαής μπορεί να σκεφθεί ότι αφού ο Μήτσος και ο Πάκης ήταν υπάκουοι στον Καραμανλή, τότε τις εντολές για στήριξη Τσίπρα τις έδινε ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός. Αλλά επαναλαμβάνουμε εμείς δεν θέλουμε να τις πιστέψουμε αυτές τις φήμες.

 

Έδειξε το δρόμο στις ταξιδιωτικές εκπομπές

 

Και αυτό διότι από το 2009 που ο κ. Καραμανλής παρέδωσε την διακυβέρνηση στον Γιώργο Παπανδρέου και την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας στον Αντώνη Σαμαρά (εξελέγη νικώντας την Ντόρα Μπακογιάννη) έζησε τον… μύθο του. Ήταν πιονέρος στις ταξιδιωτικές εκπομπές. Από αυτόν πήραν το έναυσμα ο Τάσος Δούσης (με τις Εικόνες) και ο Ευτύχης Μπλέτσας (με το Happy Traveler). Φυσικά ο κ. Καραμανλής συνδύασε τις ταξιδιωτικές περιπέτειες και με λουκούλλεια γεύματα, που άνετα θα μπορούσαν να στήσουν ένα ριμέικ της απόλυτα επιτυχημένης εκπομπής του Ηλία Μαμαλάκη «Μπουκιά και Συχώριο».

Ο όμιλος ΜΜΕ Φιλιππάκη που προαναφέρθηκε μονίμως ασκεί κριτική στον Αντώνη Σαμαρά και ποτέ σε Τσίπρα και Καμμένο. Και φυσικά ποτέ δεν ασκήθηκε κριτική στον πρωθυπουργό που τίναξε την μπάνκα στον αέρα χρεοκοπώντας την χώρα, τον Κώστα Καραμανλή. Για το θέμα της χρεοκοπίας της χώρας και την ανάγκη προσφυγής στα μνημόνια ο κ. Καραμανλής δεν είπε κουβέντα κατά την περιβόητη παρέμβαση του στην Θεσσαλονίκη. Ή πιο σωστά βρήκε να τα φορτώσει όλα στους ξένους λέγοντας πως «το τίμημα αυτών των επιλογών ήταν βαρύτερο από όλους για τη χώρα μας. Προφανώς και η χώρα είχε χρόνιες αδυναμίες και θα έπρεπε με ευθύνη όλων μας να έχει προχωρήσει στις αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές και την ταχύτερη δημοσιονομική εξυγίανση. Είναι όμως γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι στοχοποιήθηκε, συκοφαντήθηκε συστηματικά, χρησιμοποιήθηκε προς παραδειγματισμό άλλων που λόγω μεγέθους ήταν λιγότερο ευάλωτοι, της επιβλήθηκαν προγράμματα κυρίως τιμωρητικού περιεχομένου. Και όλα αυτά με τεράστιο κοινωνικό κόστος και την απώλεια σχεδόν του 30% του ΑΕΠ, πράγμα που μόνο σε παρατεταμένο πόλεμο μπορεί να συμβεί. Το χρεοστάσιο κηρύχθηκε από τις λεγόμενες «αγορές» που αποφάσισαν ότι το 2010 η Ελλάδα, με δημόσιο χρέος 120% επί του ΑΕΠ, δεν είναι σε θέση να εξυπηρετεί τα δάνεια της, αλλά μια δεκαετία αργότερα, όταν αυτό το χρέος είχε ξεπεράσει το 200% του ΑΕΠ, δάνειζαν τη «διασωθείσα» Ελλάδα με σχεδόν μηδενικά επιτόκια!».

 Ξεπερνάμε ότι προσπαθεί να απαξιώσει την ανάκτηση επενδυτικής βαθμίδας. Αυτό όμως που δεν μπορεί να ξεπεραστεί είναι ότι επί ημερών του απογειώθηκε το έλλειμμα. Γι’ αυτό «μούγκα στην στρούγκα», που λένε και στην ύπαιθρο. Εδώ δεν απάντησε στον Γιούνκερ που το 2019 δήλωσε πως επί διακυβέρνησης Καραμανλή τα οικονομικά στοιχεία ήταν παραποιημένα. Και για όσους δεν το πιστεύουν αρκεί ένα ψάξιμο στο διαδίκτυο για να βρείτε την ομιλία σε πανευρωπαϊκό οικονομικό φόρουμ που διοργάνωσε η Κεντρική Τράπεζα της Πορτογαλίας τον Ιούνιο του 2019. Ούτε ότι από το 2008 το ΔΝΤ είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου. Τίποτα απολύτως. Γι’ αυτό κανένας άγιος δεν μπορεί να κάνει το θαύμα του μπας και μιλήσει, έστω και τώρα ο συνταξιούχος πολιτικός και νυν πρόεδρος της ΣΕΚΕ.

Τι θα γινόταν με την Κύπρο αν ήταν εκτός Ε.Ε.

Ο κ. Καραμανλής στην ομιλία του στηλίτευσε «τις άκαιρες, διαδοχικές, και χωρίς την απαραίτητη προηγούμενη θεσμική εμβάθυνση διευρύνσεις της  ΕΕ με διαρκώς νέα μέλη διάβρωσαν την ομοιογένειά της». Επί της ουσίας ήταν μία αιχμή για τον προκάτοχο του Κώστα Σημίτη και τον διάδοχο του Γιώργο Παπανδρέου που πρωταγωνίστησαν στην πρώτη και μεγάλη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την εισδοχή 10 νέων χωρών επί ελληνικής προεδρίας το 2002. Τότε που εισήλθε και η Κύπρος στην Ε.Ε. Φανταστείτε τι θα γίνονταν εάν η Κύπρος δεν ήταν στην Ε.Ε.

Και πάμε και στα Εθνικά θέματα και ειδικά για τις σχέσεις με την Τουρκία. Κι εκεί άφησε αιχμές. Αυτή τη φορά για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είπε λοιπόν ο επονομαζόμενος και Βούδας της Ραφήνας: «Οι καθαρές εξηγήσεις και η αποφασιστικότητα είναι προς την Τουρκία η μόνη ενδεδειγμένη απάντηση, αλλά και προς όσους ευνοούν μια συμβιβαστική λύση – πακέτο επί όλων των θεμάτων που μονομερώς έχει αυτή εγείρει. Μια και μοναδική είναι η διαφορά της Ελλάδας με την Τουρκία, η οριοθέτηση της ΑΟΖ και συνακόλουθα της υφαλοκρηπίδας, που επιλύεται σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο, και ειδικότερα το ισχύον Δίκαιο της Θάλασσας. Ζητήματα εθνικής κυριαρχίας και ακεραιότητας, μονομερή δικαιώματα κυριαρχίας ερειδόμενα στο Διεθνές Δίκαιο και το αυτονόητο δικαίωμα αμυντικής θωράκισης των νησιών έναντι εμφανούς απειλής δεν είναι αντικείμενα διαπραγμάτευσης, συμβιβασμού ή υποχώρησης. Υποχωρήσεις σε ηγεμονικές βλέψεις και παροτρύνσεις τρίτων ή  ασαφή μηνύματα που ενδέχεται να εκληφθούν ως διάθεση ενδοτικότητας, απλώς θαμπώνουν την πραγματικότητα και οδηγούν σε μεγαλύτερη ένταση ή και ανοιχτή κρίση. Ο κατευνασμός υπήρξε κατά κανόνα ο προθάλαμος των συγκρούσεων».

Η εθνική γραμμή παραμένει η ίδια. Επί όλων των κυβερνήσεων. Ενίοτε ο κάθε πρωθυπουργός προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που υπάρχουν. Απλά εμείς θυμόμαστε ότι πρώτος ο κ. Σαμαράς είχε δηλώσει τον Ιούνιο του 2020, όταν η Τουρκία επεδείκνυε μία επιθετική συμπεριφορά, πως «δεν κάνεις διάλογο με πειρατές». Τουναντίον ο κ. Καραμανλής είχε πολλές δουλειές και δεν προλάβαινε να πάρει θέση. Κάτι που έχει κάνει από το 2009.

Κατά που πέφτουν οι Πρέσπες;

 

Είπε πολλά και διάφορα ο Κώστας Καραμανλής για τις διεθνείς εξελίξεις. Κατέκρινε τους πάντες και τα πάντα, αλλά ξέχασε μία συμφωνία. Αυτή των Πρεσπών. Που υπέγραψε το φιλαράκι του ο Αλέξης Τσίπρας. Για την συμφωνία των Πρεσπών ο υπέρμαχος των εθνικών μας θεμάτων Κώστας Καραμανλής τήρησε σιγήν ιχθύος… Προφανώς για να μην δυσαρεστήσει τον επίσης πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Αλλά ούτε και ο Μήτσος και ο Πάκης λένε κουβέντα για τις Πρέσπες. Εξάλλου ο Πάκης παρίστανε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ο Μήτσος μηχανευόταν διώξεις κατά των πολιτικών αντιπάλων του Αλέξη.

Διότι όλοι θυμόμαστε ότι ο Αντώνης Σαμαράς λοιδωρήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τους δεξιούς φίλους του ΣΥΡΙΖΑ και του Καραμανλή όταν σήκωσε ανάστημα για τις Πρέσπες. Το σκοτεινό διαδίκτυο του Τσίπρα είχε πάρει φωτιά κατά του Σαμαρά, ενώ ακόμη και όταν στήθηκε η σκευωρία της Novartis ο Καραμανλής δεν  άνοιξε το στόμα του. Ή πιο σωστά το άνοιγε για να δοκιμάζει κοψίδια. Για να πει έστω μία κουβέντα για μία υπόθεση που έπληττε την παράταξη δεν προλάβαινε.

Και βέβαια εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι δεν πιστεύουμε αυτό που διαδίδουν κάποιοι αλητήριοι ότι έτριβε τα χέρια του από ικανοποίηση που συκοφαντούσαν στελέχη της Ν.Δ.

Το σίγουρο είναι ότι η δεξιά εφημερίδα Δημοκρατία(…) και η επίσης δεξιά εφημερίδα Εστία(…), στις οποίες αρθογραφεί ο Μανώλης Κωττάκης (συνομιλητής και υμνητής του Καραμανλή) στην υπόθεση Novartis στήριξε με τα μπούνια Τσίπρα- ΠαπαγγελόπουλοΠαππά και σία και τα έχωνε στην γαλάζια παράταξη. Άραγε ποιον ήθελαν να ευνοήσουν την εποχή εκείνη; Πάντως όχι τη Νέα Δημοκρατία. Ακόμη και σήμερα που Σαμαράς και Παπασταύρου άντεξαν στις λυσσώδεις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όσο κι ένα έψαξαν δεν βρήκαν κάτι μεμπτό, το Antinews και ο δεξιός (;) όμιλος Φιλιππάκη συνεχίζουν τις επιθέσεις τους με διάφορα προσχήματα.

Και ο έτερος Καππαδόκης

Όλως τυχαίως μία ημέρα μετά το θαύμα και την ανάκτηση της λαλιάς του Καραμανλή εμφανίστηκε και αυτή η ψυχή ο mister Pakis. Ναι ο γνωστός τοις πάσι Προκόπης Παυλόπουλος. Και τι είπε ο Πάκης στον ΑΝΤ1; Αναφέρθηκε στον ρόλο της Τουρκίας στην πολεμική σύρραξη, ενώ έθεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ των ευθυνών του στην εξωτερική πολιτική, καθώς, όπως είπε, «η Ελλάδα ως μέλος της Δύσης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται την έκνομη δράση της Τουρκίας».

Ήμαρτον που έλεγε και έγραφε ο συγχωρεμένος Γιώργος Γεωργίου στον «Φίλαθλο». Αυτό το είπε ο Πάκης. Ο άνθρωπος που ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε καταφέρει να θυμίζει φτωχοσυγγενή, καθήμενος στην άκρη του καναπέ με τον Ερντογάν να θρονιάζεται ως σουλτάνος. Και να του λέει φόρα-παρτίδα μέσα στο ελληνικό προεδρικό μέγαρο ότι πρέπει να αναθεωρηθεί η συνθήκη της Λωζάννης και πως η μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης πρέπει να αποκαλείται τουρκική. Επίσης ο Ερντογάν είχε θέσει και θέμα Αιγαίου λέγοντας ότι «στόχος μας να βρεθεί μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο το ίδιο και στο Αιγαίο»! Και δεν τον έδιωξε με τις κλωτσιές ο πατριώτης Πάκης.

Να θυμίσουμε ότι ίδια που είχε πει το 2017 ο Τούρκος Πρόεδρος τα επανέλαβε και το 2020 και το 2021 και το 2022. Όμως σε όλες τις περιπτώσεις η κυβέρνηση Μητσοτάκη με σειρά δράσεων απέκρουσε τις αιτιάσεις Ερντογάν. Άρα για ποιο λόγο ο κ. Πάκης έθεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη προ των ευθυνών του; Προφανώς για να αβαντάρει τον Καραμανλή. Εξάλλου ας μην λησμονούμε ότι ο κ. Πάκης στα Υπουργικά Συμβούλια επί Καραμανλή που γίνονταν στη χάση καις τη φέξη γιατί βαριόταν ο νυν πρόεδρος της ΣΕΚΕ τον αποκαλούσε «αφεντικούλη». Έτσι και στο ΑΝΤ1στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου εμφανίστηκε για να αβαντάρει τον «αφεντικούλη».

Προς ώρας πάντως ο κ. Καραμανλής με το νέο ασφαλιστικό νόμο του Άδωνι Γεωργιάδη δεν κινδυνεύει να λαμβάνει μειωμένη σύνταξη σαν εργαζόμενος συνταξιούχος. Θα την λαμβάνει ολόκληρη. Οπότε έστω και στα ήντα του είναι ευκαιρία να αποδείξει πόσο εργατικός είναι.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα