Ο ΣΥΡΙΖΑ λέει “ναι” στο νομοσχέδιο για το Ελληνικό

Τι άλλαξε στην Κουμουνδούρου μετά αρνητική στάση που κράταγε το κόμμα απέναντι στο επίμαχο νομοσχέδιο - Οι τρεις άξονες του Τσίπρα για το Ελληνικό

Λίγες ώρες έμειναν μέχρι να ολοκληρωθεί (το βράδυ) και να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο κυρώνεται η σύμβαση για τη διανομή του ακινήτου του Ελληνικού.

Κάτι που όπως φαίνεται το ΣΥΡΙΖΑ θα πει “ναι” στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης μετά τις αλλεπάλληλες αρνητικές τοποθετήσεις των στελεχών του κόμματος τις προηγούμενες ημέρες.

Η αλλαγή της ρότας για το επίμαχο νομοσχέδιο του Ελληνικού έγινε χθες στην Κουμουνδούρου και οφείλεται κυρίως στη στάση που κράτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Τι έκανε τον Τσίπρα να αλλάξει… γνώμη

Με δεδομένες τις ιδιαίτερα αρνητικές τοποθετήσεις κεντρικών στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης τις προηγούμενες ημέρες αναφορικά με το κυβερνητικό νομοσχέδιο για το Ελληνικό, όλοι ανέμεναν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατέληγε στο «παρών».

Η τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα, με την οποία ξεκίνησε η χθεσινή συνεδρίαση, άλλαξε, όμως, το κλίμα, καθώς πρότεινε να ψηφιστεί επί της αρχής το νομοσχέδιο και να καταψηφιστούν συγκεκριμένα άρθρα που, όπως είπε, επιφέρουν δυσμενείς μεταβολές για τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η λογική πίσω από την πρόταση Τσίπρα είχε τρεις άξονες:

α) Η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που, λόγω μνημονιακών υποχρεώσεων, προώθησε τη σύμβαση με τη Lamda, επιχειρώντας ορισμένες αλλαγές. Παράλληλα, θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι η επένδυση στο Ελληνικό πρέπει και μπορεί να γίνει με επωφελείς όρους για το Δημόσιο.

β) Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει πολύ καλά ότι πιθανή άρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα έδινε το έναυσμα για επικοινωνιακό πόλεμο από την πλευρά της κυβέρνησης με κατηγορίες για «αντιεπενδυτική» πολιτική.

γ) Με την ψήφο του ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει σήμα τόσο στη μεσαία τάξη όσο και στους επιχειρηματίες ότι έχει αφήσει για τα καλά πίσω του λογικές που κατηγορήθηκαν ως «αντιαναπτυξιακές».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα