«Ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ρίξει τη μπάλα στην εξέδρα»

Οπως κάθε μέρα έτσι και σήμερα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή αυτή τη φορά τις καταγγελίες του Γιάννη Δραγασάκη για τη διαπλοκή.

«Ο κ. Τσίπρας θα φτιάξει δικούς του επιχειρηματίες, δυο – τρεις τράπεζες να τις χρηματοδοτεί και θα είναι όλα πάρα πολύ ωραία!», δήλωσε στον ρ/σ Βήμα fm η κα Βούλτεψη, ενώ ανέφερε ότι «δεν τα καταλαβαίνω αυτά, πραγματικά. Μήπως θα πρέπει να καθίσουμε να δούμε και ποιες ερωτήσεις έχει καταθέσει κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ και τι μπορεί να είναι πίσω από αυτές; Τι λέτε; Αυτό είναι πολιτική ζωή του τόπου; Δεν υπάρχουν τέτοια πράγματα».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι «ο κ. Τσίπρας προσπαθεί να ρίξει τώρα τη μπάλα στην εξέδρα, γιατί δεν θέλει να απαντήσει επί συγκεκριμένων θεμάτων. Τι θα κάνει με το μνημόνιο, αν θα το σκίσει, θα το ακυρώσει ή θα το αντικαταστήσει; Τι θα κάνει με το χρέος…». Σε ερώτηση για τη διαπραγμάτευση και την έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο, η Σοφία Βούλτεψη υποστήριξε πως «εμείς λέμε ότι έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο για το πώς θα φύγει η χώρα από την κρίση και ότι δεν θα κάνουμε μονομερείς ενέργειες. Διότι τότε, η χώρα δεν θα φύγει από την κρίση, αλλά θα μπει σε βαθύτερη κρίση».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ, η κυβερνητική εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «η κα Λαγκάρντ ήταν περισσότερο καθαρή από ποτέ, ότι επαφίεται σε κάθε χώρα πώς θα διαχειριστεί την οικονομία της. Είπε ότι με ικανοποίηση βλέπουν ότι η Ελλάδα έχει βελτιώσει τη θέση της και όμως αναδείχθηκε το άλλο πρώτο…

Εφόσον είπε ότι επαφίεται στην κάθε χώρα πώς θα διαχειριστεί το χρέος της, μετά κάνει ένα σχόλιο. Τα ακούμε όλα με ενδιαφέρον, βρισκόμαστε σε διαπραγματεύσεις με τους θεσμικούς μας εταίρους και δεν πρόκειται ποτέ να πάμε σε μονομερείς ενέργειες. Είναι δυνατόν να πηγαίνουμε σε μία διαπραγμάτευση με σύγκρουση;».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα