Ο Ζάεφ βρήκε τους “πρόθυμους” 81 – Πέρασε Σύνταγμα και Πρέσπες

Το μπαλάκι τις επόμενες ημέρες θα περάσει στα χέρια του Άλέξη Τσίπρα που πρέπει να φέρει την Συμφωνία στην ελληνική Βουλή

Ο Ζόραν Ζάεφ κατάφερε να βρει τους 80 βουλευτές που χρειάζεται  ώστε να περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων η ψηφοφορία για τη συνταγματική αναθεώρηση και είχε ως αποτέλεσμα να καταφέρει, με υπερψήφιση, να γίνει αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας”.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του αλβανόφωνου κόμματος BESA που αντιδρούσε σε συνταγματική τροπολογία για τις ομιλούμενες γλώσσες, ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής πως βρέθηκε λύση με την κυβέρνηση και τελικά οι βουλευτές θα υπερψηφίσουν την αναθεώρηση όπως και έγινε.

«Το BESA με τους τρεις βουλευτές τους παραμένει ισχυρά δεσμευμένο στην υιοθέτηση των συνταγματικών αλλαγών καθώς επίσης και στη συμμετοχή της χώρας στο ΝΑΤΟ, καθώς έχουν πειστεί πως είναι προς το συμφέρον των Αλβανών στη Μακεδονία».

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία του Συντάγματος

Το κοινοβούλιο της πΓΔΜ ενέκρινε την τροπολογία του Συντάγματος για την αλλαγή της ονομασίας της χώρας σε “Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας” με 81 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 120 βουλευτών, ανέφερε το πρακτορείο Ρόιτερ.

Διαβάστε επίσης