Οι ανιψιοί μπορούν να αγοράζουν ΠΑΕ με τα λεφτά των θείων!!!

Διαβάζεις το σκεπτικό της αθώωσης του ΠΑΟΚ. Ο Καλπαζίδης είναι ανιψιός του Σαββίδη, αλλά δεν του απαγορεύει κανένας, σου λέει, να έχει μετοχές σε άλλη ΠΑΕ. Έτσι λέει ο νόμος. Μάλιστα. Δεν τρέχει τίποτα, δηλαδή, που ένας σερβιτόρος βρήκε τόσα εκατομμύρια. Ψάχτηκε η φορολογική δήλωση του Καλπαζίδη; Ξέρει η Εφέσεων του Γιαρένη πού τα βρήκε αυτά τα λεφτά; Ενδιαφέρθηκε το ΣΔΟΕ για την προέλευση των χρημάτων; Έχουν φορολογηθεί ως δωρεά;

Όλοι τα ήξεραν όλα. Αλλά ο νόμος αυτό λέει. Μάλιστα. Τώρα, είναι και μερικοί που μιλάνε για το γράμμα του νόμου και άλλοι για το πνεύμα του νόμου, αλλά μην το πλατιάσουμε. Αλλού είναι το θέμα. Ο Ιβάν θα μπορεί να ενεργοποιήσει όλα τα ανίψια του για ν’ αγοράζουνε ΠΑΕ. Με τον ίδιο τρόπο, δηλαδή.

Ο Κωστούλας, για παράδειγμα, παρακαλάει να του αγοράσουνε το προπονητικό κέντρο και όχι μόνο. Και όχι μόνο ο Σαββίδης. Ο Μαρινάκης μπορεί να κάνει το ίδιο. Στην Κρήτη, η κάθε οικογένεια έχει από είκοσι ξαδέρφια και από καμιά τριανταριά κουμπάρους. Από μία να πάρει ο καθένας, ο Μαρινάκης γίνεται απόλυτος κυρίαρχος του ελληνικού ποδοσφαίρου. Απλά πράγματα. Υπάρχει δεδικασμένο, σου λέει, με τον Σαββίδη και τον Καλπαζίδη.

Κι αφού αγοράσουν όλη την Ελλάδα ο Σαββίδης με τον Μαρινάκη, κανένας κακεντρεχής δεν θα μπορεί να μιλάει για επιρροές και άλλες τέτοιες παπαριές. Όλα νόμιμα. Τα πάντα όλα. Στο προηγούμενο φύλλο η «Α» και η iapopsi.gr έγραψαν ότι ψάχνονται να πουλήσουν ο Σπανός, ο Κωστούλας, ο Χριστοβασίλης.

Κι ο Μπέος, αλλά τον πρόλαβε τον Ιβάν ο Ζήσης Βρύζας κι έφερε επενδυτές από την Αργεντινή. Κι αν στη Super League1 είναι τέσσερις οι πωλητές, φαντάσου, μάστορα, να δεις τι γίνεται με τη Super League2. Όλοι θα βαρέσουνε τις πόρτες του Μαρινάκη και του Σαββίδη. Αφού σου λέει ότι έτσι αποφάσισε ο Γιαρένης και η Εφέσεων, δεν έχουμε κωλύματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα