«Οι επενδύσεις αποτελούν ύψιστη προτεραιότητα»

Κάλεσμα στις τράπεζες για μείωση των επιτοκίων, απεύθυνε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ώστε να τονωθεί η ανάπτυξη της οικονομίας και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας.

Μιλώντας το βράδυ της Τετάρτης σε εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της ΣΕΚ, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις θυσίες του κυπριακού λαού και στις προσπάθειες της κυβέρνησης για έλεγχο των δημοσίων οικονομικών και σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τόνισε, παράλληλα, ότι οι επενδύσεις αποτελούν αυτή την περίοδο «ύψιστη προτεραιότητα», ενώ αναφέρθηκε και στα σχέδια για επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

«Εβδομήντα χρόνια μετά, ο λαός συνεχίζει να δοκιμάζεται, όμως αποδείξαμε ότι έχουμε τη θέληση να αλλάξουμε όσα πρέπει να αλλάξουμε, έτσι ώστε η πατρίδα μας να σταθεί ξανά στα πόδια της και η οικονομία να αναγεννηθεί» είπε ο Κύπριος πρόεδρος. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι τα δημόσια οικονομικά βρίσκονται πλέον σε ελεγχόμενη πορεία και εξέφρασε απόλυτη ικανοποίηση διότι, όπως είπε, έγινε κατορθωτό να αποκατασταθεί η αξιοπιστία του κράτους, μετά τις συνεχείς θετικές αξιολογήσεις της τρόικας και τις αναβαθμίσεις από διεθνείς οίκους αξιολόγησης.

Επίσης, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε τη θέση ότι η αξιοπιστία αυτή επεκτείνεται πλέον και στο τραπεζικό σύστημα, μετά τα αποτελέσματα των δοκιμασιών αντοχής της ΕΚΤ.

«Αυτό που αναμένω είναι η ανταπόκριση και εκ μέρους των τραπεζών ώστε να υποβοηθηθεί η άμεση χρηματοδότηση των ώριμων έργων ανάπτυξης, καθώς και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με επιτόκια που επιτέλους θα επιτρέπουν την ανάπτυξη της οικονομίας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας προς αντιμετώπιση της ανεργίας, που συνεχίζει δυστυχώς να αποτελεί ένα από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσης