Οι Κακοφωνίξ του «γαλάζιου» χωριού

Μέσα σε λίγα 24ωρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρενέβη διευκρινιστικά και έκλεισε τα παράθυρα που άφησαν ανοιχτά σε δύο διαφορετικά ζητήματα ο Θάνος Πλεύρης και ο Στέλιος Πέτσας

Στα αγαπημένα κόμιξ του Αστερίξ και του Οβελίξ κάθε περιπέτεια τελειώνει με ένα μεγάλο γιορταστικό φαγοπότι στο φεγγαρόφως και με τον φάλτσο βάρδο Κακοφωνίξ δεμένο και φιμωμένο στο δέντρο ώστε να μην ξεκουφαίνει τους Γαλάτες συντοπίτες του.

Την κυβέρνηση δεν την λες και γαλατικό χωρίο ανυπότακτων μαχητών, αλλά μία αίσθηση κακοφωνίας την βγάζουν εσχάτως. Είναι δύο οι φορές που μέσα σε λίγα 24ωρα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, παρενέβη διευκρινιστικά και έκλεισε τα παράθυρα που άφησαν ανοιχτά σε δύο διαφορετικά ζητήματα ο Θάνος Πλεύρης και ο Στέλιος Πέτσας.

Θυμίζεται ότι ο μεν υπουργός Υγείας είχε αφήσει να εννοηθεί (ή μήπως να παρανοηθεί;) ότι κάποια υγειονομικά μέτρα μπορεί να χαλαρώσουν (βλ. μουσική στην εστίαση). Ο δε υφυπουργός Εσωτερικών ισχυρίστηκε ότι αν η κυβέρνηση διαπιστώσει πως οι πολίτες ηλικίας άνω των 60 ετών που παραμένουν ανεμβολίαστοι και από τις 16 Ιανουαρίου κινδυνεύουν με τα 100ευρα του προστίμου σπεύσουν μαζικά να εμβολιαστούν, ενδέχεται η «καμπάνα» να μην ισχύσει.

Κάπως έτσι κλήθηκε ο Γ. Οικονόμου να αποκαταστήσει την τάξη αλλά κι αυτός το έκανε με απολυτότητα μόνο ως προς το κομμάτι των προστίμων λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στην εφαρμογή των συγκεκριμένων προστίμων. Αντίθετα, σχετικά με την φιλολογία περί χαλάρωσης μέτρων είπε γενικόλογα ότι πρόωρη η συζήτηση για χαλάρωση, αλλά παράλληλα δεν απέκλεισε «σημειακά να γίνουν κάποια πράγματα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα