Οι οπαδοί της Λίβερπουλ, με το «You’ ll never walk alone» για το δράμα του Κριστιάνο Ρονάλντο, ξεφτίλισαν ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο

Αυτό που έγινε στο «Ανφιλντ» από τους οπαδούς της Λίβερπουλ, να σηκωθούν άπαντες και να χειροκροτήσουν στο 7’ του αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για το χαμένο παιδί του Κριστιάνο Ρονάλντο, ήταν ένας ολοκληρωτικός εξευτελισμός της ελληνικής ποδοσφαιρικής πραγματικότητας.

Ο Ρονάλντο δεν ήταν στο γήπεδο φυσικά. Η σύζυγός του είχε επιπλοκές στην εγκυμοσύνη της και το ένα από τα δίδυμα βγήκε νεκρό. Συγκινήθηκαν άπαντες στον κόσμο ολόκληρο για το δράμα του Πορτογάλου. Και στο «Άνφιλντ», ακόμα περισσότερο.

Πατατεταμμένο το χειροκρότημα στο γήπεδο και μία φανέλα του Κριστιάνο στους φανατικούς της Λίβερπουλ. Και μιλάμε για «αιώνια» κόντρα μεταξύ των δυο ομάδων. Και τι τραγουδούσαν γα τον Κριστιάνο; Τον ύμνο τους! Το «Never walk alone»

Στην Ελλάδα της επιτηδευμένης κατάπτωσης των αξιών, υπάρχουν υποστηρικτές των κατηγορουμένων για την δολοφονία του Άλκη, υποστηρικτές των κατηγορουμένων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, οπαδοί που βρίζουν τα θύματα της Θύρας 7, βλαμένοι που βανδαλίζουν το μνημείο των παλικαριών που έχασαν την ζωή τους στα Τέμπη.

Στην Ελλάδα υπάρχουν media που σπέρνουν μίσος ανάμεσα στους οπαδούς, υποδαυλίζοντας την βία. Υπάρχουν παράγοντες χωρίς σκέψη και συναίσθημα, θεωρούν «πρόβατα» τους ανεγκέφαλους οπαδούς και βυσσοδομούν.

Στην σφαίρα του μεταφυσικού, για παρόμοιο περιστατικό μ’ αυτό του Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν χρειάζεται καν να μαντέψεις ποιες θα ήταν οι αντιδράσεις της επιτηδευμένα αρρωστημένης κοινωνίας του ποδοσφαίρου. Το βλέπεις κάθε μέρα.

Είναι αυτοί που τρώνε σουβλάκια στο σκήνωμα του Αγ. Σπυρίδωνα, αυτοί που πυροβολούν στις συμπλοκές με άλλους, που σκοτώνονται στους δρόμους και ποστάρουν στα social media τα… κατορθώματά τους. Αμόρφωτοι, απαίδευτοι, «καμένοι», τελειωμένοι μεν, αλλά ταυτόχρονα και… πρωταγωνιστές της ελληνικής κοινωνίας που τους ανέχεται.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα