Οι τέσσερις υποψήφιες για το “Θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη”

Τέσσερις νέες ηθοποιοί είναι οι υποψήφιες για το “Θεατρικό βραβείο Μελίνα Μερκούρη”. Ο λόγος για την Ευαγγελία Καρακατσάνη για την ερμηνεία της στο έργο «Το Τραμ με το όνομα Πόθος», την Ηρώ Μπέζου για την ερμηνεία της στο έργο «Φιντανάκι», την Σίσσυ Τουμάση για την ερμηνεία της στο έργο «Η Αγριόπαπια» και την Έλλη Τρίγγου για την ερμηνεία της στο έργο «Ο Ευαγγελισμός της Κασσάνδρας».

Το συγκεκριμένο βραβείο έχει καθιερωθεί εδώ και 13 χρόνια και απονέμεται στην καλύτερη γυναικεία ερμηνεία νέας ηθοποιού της περασμένης θεατρικής περιόδου.

Συνεκτιμάται η μέχρι τώρα σκηνική παρουσία των νέων ταλαντούχων ηθοποιών και τις υποκριτικές επιδόσεις τους. Το βραβείο ανέρχεται σε 3.000 ευρώ και η τιμώμενη ηθοποιός κρατά για ένα χρόνο την καρφίτσα της Μελίνας Μερκούρη, την οποία παραδίδει στην ομότεχνή της που διακρίνεται την επόμενη χρονιά. Την επιτροπή του βραβείου αποτελούν οι Μάγια Λυμπεροπούλου (επίτιμη πρόεδρος), Δηώ Καγγελάρη, Ματίνα Καλτάκη, Δημήτρης Λιγνάδης, Μιχαήλ Μαρμαρινός και Ρένη Πιττακή.

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 19 Μαρτίου, στις 19:30, στο Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη με ελεύθερη είσοδο για το κοινό (Πολυγνώτου 9-11, Πλάκα).

Διαβάστε επίσης