Οργή Μελισσανίδη, τελειώνει τον Βακάλη

Τα αλισβερίσια με Γραμμένο και ο διορισμός που έκανε –με τις πλάτες του προέδρου– εξόργισαν τον «Τίγρη»

Τελειωμένος θεωρείται, από την ΕΠΟ, εδώ και μερικές ημέρες ο Νίκος Βακάλης. Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σάμου και αναπληρωτής του Βαγγέλη Γραμμένου γλίτωσε από πολλά την τελευταία τριετία, αλλά την πάτησε λόγω… «Άποψης»! Όπως, όμως, λέει και ο λαός, πολλές φορές πηγαίνει η στάμνα για νερό, μα μία δεν γυρίζει πίσω.

Αν και όλος ο περίγυρος της ΑΕΚ προσπάθησε να κρύψει από τον Δημήτρη Μελισσανίδη τα ανδραγαθήματα του Βακάλη, η αποκάλυψη της εφημερίδας για τα έργα και τις ημέρες του Σαμιώτη οδήγησε στο αναπόφευκτο: στην έκρηξη του Νικαιώτη, ο οποίος έβγαλε αφρούς όταν πληροφορήθηκε τους λόγους, για τους οποίους ο Νικόλας αισθανόταν υποχρεωμένος στον Βάγγο.

Η δημοσίευση των λεπτομερειών και έπειτα η κόντρα με τον Παναγιώτη Διακοφώτη στη Ρώμη προκάλεσαν τη δυσφορία του «Μελισσάν». Όχι μόνο για τον Βακάλη, αλλά και για εκείνους που του έκρυψαν όσα έκανε ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΠΟ. Σε μια εποχή που ο Ολυμπιακός σήκωσε ψηλά το θέμα της Ομοσπονδίας και των διαφόρων προσλήψεων, ο «Τίγρης» είχε καταστήσει σαφές ότι όλοι όφειλαν να είναι προσεχτικοί και να αφήσουν στην άκρη τα προσωπικά τους συμφέροντα. Ο Βακάλης, όμως, νοιάστηκε πρωτίστως για τη… σύμβαση αορίστου χρόνου και ο Μελισσανίδης έγινε έξαλλος.

Για τον παράγοντα από τη Σάμο, που έζησε μεγαλεία την τελευταία τριετία, ο χρόνος μετρά ήδη αντίστροφα. Λόγω των ισορροπιών τρόμου που υπάρχουν στην Εκτελεστική Επιτροπή, βέβαια, κάποιοι άρχισαν το μασάζ για να μην υπάρξει κάποια απρόσμενη ανατροπή του σκηνικού. Με διάφορες υποσχέσεις προς τον Βακάλη ότι δεν πρόκειται να τον αφήσουν να χαθεί από τις αρχαιρεσίες κι έπειτα. Πως κάπου θα αξιοποιηθεί, αν και δεν μπορεί να είναι πλέον στην κεντρική σκηνή επειδή έδωσε δικαιώματα.

Είχε βρεθεί κι άλλες φορές σε δύσκολη θέση ο Νικόλας. Πότε επειδή ασκούσε κριτική στον Γιάννη Παπαδόπουλο και τη μεταγραφική δραστηριότητα της ΑΕΚ, και πότε με τις τριβές που προκάλεσε η αθέτηση της συμφωνίας να μείνει μόνο δύο χρόνια στη θέση του αναπληρωτή προέδρου κι έπειτα να παραχωρήσει τη θέση του στον Παναγιώτη Δημητρίου. Πάντα, όμως, κατάφερνε και γλίτωσε τους μπελάδες. Συνήθως πλήρωνε τις συμπεριφορές του και τα λόγια του με ένα μικρό διάστημα στον πάγο.

Αλλά αυτή τη φορά ο Βακάλης ξεπέρασε και τις κόκκινες γραμμές. Έδωσε δικαιώματα και επιχειρήματα σε όσους επιδιώκουν να περιορίσουν τη δυναμική της «Ένωσης» στα κέντρα που λαμβάνονται οι αποφάσεις. Κι αυτό ήταν ασυγχώρητο σφάλμα. Ειδικά από τη στιγμή που αποκαλύφθηκαν οι ενέργειές του χάρη στα αποκλειστικά ρεπορτάζ της «Α». Από ’κεί και πέρα, όλοι κατάλαβαν πως δεν μπορούσαν να κρατήσουν άλλο το μυστικό του Νικόλα.

Μιλούν πολύ

Μέχρι τις εκλογές –αν γίνουν, αφού η ΠΣΕ καραδοκεί–, βέβαια, ο αναπληρωτής πρόεδρος ενδέχεται να μπει κάτω από την ομπρέλα του Γραμμένου. Αν και επαναλαμβάνουμε ότι άρχισε ήδη το μασάζ για την επόμενη μέρα, ώστε στις κρίσιμες ψηφοφορίες να κρατήσει ο Βακάλης την ίδια στάση που είχε έως τώρα.

Γενικά, πάντως, στην ΕΠΟ τα πράγματα εξελίσσονται περίεργα. Διότι εκτός από τον Βακάλη έχουν δώσει και άλλοι δικαιώματα. Με πρώτο και καλύτερο τον Αστέριο Αντωνίου. Κάθε φορά που μιλάει, ο αντιπρόεδρος προσφέρει ένα τσουβάλι επιχειρήματα σε όσους βρίσκονται στην αντιπολίτευση. Η πρόσφατη αναφορά του στους συμβούλους της ΑΕΚ ήταν ενδεικτική.

«Για μένα ποτέ δεν υπήρχε διάσταση με τους συναδέλφους στο συμβούλιο που είναι κοντά στην ΑΕΚ», είπε ο Αντωνίου σε πρόσφατη ραδιοφωνική συνέντευξή του. Ουσιαστικά, δηλαδή, ενίσχυσε όσα είχε πει στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ ο Χέμπερτ Χούμπελ, όταν αποχώρησαν όσοι συνθέτουν το μπλοκ του Νότου.

Στη συνέχεια, βέβαια, ο αντιπρόεδρος του Γραμμένου προσπάθησε να μαζέψει την μπουγάδα και άρχισε να φλυαρεί για να περάσει το μήνυμα ότι «δεν είμαστε πιόνια των ομάδων», αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει. «Αυτοί μαρτυράνε μόνοι τους», σχολίαζαν στον Πειραιά και προετοιμάστηκαν για να αξιοποιήσουν επικοινωνιακά, αλλά και ουσιαστικά τα λόγια του Αντωνίου.

Διαβάστε επίσης