Οργιάζει το οικονομικό έγκλημα σε καφέ, εστιατόρια και νυχτερινά κέντρα

Αδήλωτη εργασία, προβλήματα στην άδεια λειτουργίας, «ξεχασμένες» αποδείξεις και άλλες παρανομίες συνθέτουν το σκηνικό της αθηναϊκής νύχτας, όπως αυτό αποτυπώνεται στους ελέγχους της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Είναι χαρακτηριστικά πως σε ένα μόνο κέντρο διασκέδασης στην περιοχή της Αθήνας, βρέθηκαν να εργάζονται 8 υπάλληλοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας τους. Μάλιστα, το ίδιο κατάστημα λειτουργούσε χωρίς την προβλεπόμενη από το νόμο άδεια λειτουργίας, λόγος για τον οποίο συνελήφθη ο 64χρονος προσωρινά υπεύθυνος και σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας.

Επίσης, κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι σε βάρος 53χρονου υπαλλήλου του κέντρου διασκέδασης εκκρεμούσαν: α) ένταλμα σύλληψης του 20ου Τακτικού Ανακριτή και β) καταδικαστικές αποφάσεις οι οποίες είχαν συγχωνευθεί, συνολικής ποινής 88 μηνών, από το Α΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, για αδικήματα ποινικού χαρακτήρα. Ο προαναφερόμενος συνελήφθη και οδηγήθηκε επίσης σε τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Σε άλλη έρευνα σε εστιατόριο στο Παλαιό Φάληρο, διαπιστώθηκε η μη έκδοση 5 αποδείξεων, συνολικής αξίας 633,00 ευρώ, ενώ βρέθηκαν να εργάζονται 11 υπάλληλοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν πίνακες προσωπικού. Παρόμοια εικόνα και σε εστιατόριο – καφέ στη Δάφνη, όπου διαπιστώθηκε η μη έκδοση 4 αποδείξεων, συνολικής αξίας 170,90 ευρώ. Σε καφετέρια στην Αθήνα, επίσης, βρέθηκαν να εργάζονται 2 υπάλληλοι εκτός του δηλωμένου ωραρίου εργασίας τους, ενώ σε άλλη καφετέρια στο Παγκράτι, βρέθηκαν να εργάζονται 3 υπάλληλοι για τους οποίους δεν επεδείχθησαν πίνακες προσωπικού.

Να σημειώσουμε, τέλος, ότι οι πέντε έλεγχοι της Οικονομικής Αστυνομίας διενεργήθηκαν την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα