Παραληρεί ο Τραμπ: “Αλήτες όσοι τα σπάνε, θα πέσει πιστολίδι”

Με δυο tweets ο Ντόναλντ Τραμπ ρίχνει λάδι στη φωτιά και ανεβάζει τους τόνους αποκαλώντας αλήτες τους διαδηλωτές της Μινεάπολης, που έχουν βγει στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ εξαιτίας της αστυνομικής βίας που του ασκήθηκε.

Οι αναρτήσεις του έχουν προκαλέσει σάλο σε όλο τον κόσμο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να είναι εκτός ελέγχου και να απειλεί ότι θα στείλει το στρατό να καταστείλει τις μαζικές διαδηλώσεις κάτι που έχει να συμβεί από την καταστολή των διαδηλώσεων στην περίοδο των φυλετικών ταραχών του 60 και του 70.

Οι αναρτήσεις του Τραμπ

“Δεν αντέχω να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Είτε ο πολύ αδύναμος ριζοσπάστης αριστερός Δήμαρχος, Τζέικομπ Φράι, θα αναλάβει δράση και θα θέσει την πόλη υπό έλεγχο, ή θα στείλω την Εθνική Φρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά”, έγραψε ο Τραμπ και στο δεύτερο μήνυμά του ήταν ακόμα πιο απειλητικός.

Αυτοί οι ΑΛΗΤΕΣ ατιμάζουν τη μνήμη του George Floyd και δεν θα το αφήσω να συμβεί. Μόλις μίλησα με τον Κυβερνήτη Tim Walz και μου είπε ότι ο στρατός είναι μαζί του. Οποιαδήποτε δυσκολία και θα αναλάβουμε εμείς τον έλεγχο της κατάστασης, αλλά, όταν ξεκινά η λεηλασία, ξεκινούν και οι πυροβολισμοί. Ευχαριστώ!”.

Διαβάστε επίσης