ΠΑΣΟΚ: «Συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχτεί το αίτημα Ράμμου»

Το αίτημα του προέδρου της ΑΔΑΕ αποτελεί άσκηση αρμοδιότητας με βάση το Σύνταγμα και κατά το άρθρο 8 παρ. 6 του νόμου 5002/2022

Συνταγματική υποχρέωση η αποδοχή του αιτήματος Ράμμου να ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, διαμηνύει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατηγορώντας τον Κώστα Τασούλα και συνολικά την κυβερνητική πλειοψηφία για «μέγιστη θεσμική απρέπεια» με αφορμή τα όσα διαδραματίστηκαν χτες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Μέγιστη θεσμική απρέπεια

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έχει ως εξής:

«Ο χαρακτηρισμός από τον Πρόεδρο της Βουλής ως «αυτόκλητου καλεσμένου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας» του Προέδρου της ΑΔΑΕ, όπως και η όλη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας έναντι της Ανεξάρτητης Αρχής, συνιστούν μέγιστη θεσμική απρέπεια.

»Το αίτημα του κ. Ράμμου αποτελεί άσκηση αρμοδιότητας με βάση το Σύνταγμα και κατά το άρθρο 8 παρ. 6 του νόμου 5002/2022.

Στο αυτί

»Είναι, δε, άκρως εντυπωσιακό ότι την ενημέρωση της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής αρνούνται όσοι με πάθος υποστήριζαν μια παράνομη κυβερνητική ενημέρωση «στο αυτί» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη, τον περασμένο Αύγουστο.

»Την ώρα μάλιστα που σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας insidestory.gr η ΑΠΔΠΧ φέρεται να έχει πιστοποιήσει την παγίδευση 20 προσώπων με το λογισμικό Predator, είναι συνταγματικό χρέος της κυβερνητικής πλειοψηφίας να αποδεχθεί άμεσα το αίτημα του Προέδρου της Ανεξάρτητης Αρχής.

Βαριά ευθύνη

»Διαφορετικά θα φέρει βαριά ευθύνη απέναντι στο κράτος δικαίου και τους δημοκρατικούς θεσμούς».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα