Πέφτει η κυβέρνηση Ντράγκι στην Ιταλία

Δεν παίρνει ψήφο εμπιστοσύνης από κεντροδεξιά και Πέντε Αστέρια

Πέφτει η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι, όπως φαίνεται από τις εξελίξεις στην Γερουσία της Ιταλίας, από όπου ο τεχνοκράτης πρωθυπουργός ζήτησε νωρίτερα ψήφο εμπιστοσύνης.

Τα κόμματα της κεντροδεξιάς Forza Italia και Lega, καθώς και το Κίνημα Πέντε Αστέρων ανακοίνωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν στην ψηφοφορία και, κατά συνέπεια, δεν υπάρχει απαρτία.  

Εν τω μεταξύ, ο Ιταλός πρωθυπουργός έφυγε από την Γερουσία, όπως μεταδίδει η ιταλική La Stampa.

Οι τελευταίες κρίσιμες εξελίξεις δείχνουν με σαφήνεια ότι ο Μάριο Ντράγκι θα επιστρέψει, απόψε, στο προεδρικό μέγαρο Κυρινάλιο, για να επιβεβαιώσει την παραίτησή του.

Το γεγονός ότι τα Πέντε Αστέρια, αλλά και η κεντροδεξιά (Φόρτσα Ιτάλια και Λέγκα) δεν θα πάρουν μέρος στη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, η οποία ξεκίνησε ήδη στη Γερουσία της Ρώμης, σημαίνει ότι μπορεί να μην εξασφαλιστεί ούτε ο κατώτατος απαιτούμενος αριθμός – απαιτείται το 50% των γερουσιαστών συν ένας – για να μπορέσει, η ψηφοφορία αυτή να θεωρηθεί έγκυρη.

Ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός θα θεωρήσει, όπως φαίνεται, την εξέλιξη αυτή ως έλλειψη εμπιστοσύνης και σεβασμού στο πρόσωπό του και αναμένεται να μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να οριστικοποιήσει την παραίτησή του, με νέα συνάντησή του με τον πρόεδρο Ματαρέλα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα