Πέθανε από κορωνοϊό πολιτικός που αρνιόταν να κάνει το εμβόλιο

Από κορονοϊό πέθανε ένας πολιτικός στη Βραζιλία, αρνητής του εμβολίου, που είχε υποστηρίξει ένα νομοσχέδιο για την απαγόρευση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στη χώρα.

Ο Σίλβιο Αντόνιο Φαβέρο υποστήριζε ότι το νομοσχέδιο «εγγυάται το δικαίωμα των πολιτών να αποφασίζουν οι ίδιοι αν θέλουν ή όχι να εμβολιαστούν».

Το νομοσχέδιο «στοχεύει στην αποτροπή του υποχρεωτικού εμβολιασμού καθώς επί του παρόντος υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με την αποτελεσματικότητα και τις πιθανές παρενέργειες των εμβολίων» υποστήριζε ο Φαβέρο.

Ο 54χρονος πολιτικός ανήκε στο κόμμα του Ζαΐρ Μπολσονάρο, που προκάλεσε αντιδράσεις με τους χειρισμούς του για την πανδημία από πολύ νωρίς και εσχάτως για την υποστήριξή τους στους διαδηλωτές κατά του lockdown.

Ο Φαβέρο εισήχθη σε νοσοκομείο της πρωτεύουσας στις 11 Απριλίου και σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάστασή του επιδεινώθηκε δύο μέρες αργότερα.

«Ο Φαβέρο άφησε το σημάδι του στην ιστορία του Μάτο Γκρόσο, αγωνιζόμενος για αυτό που πίστευε ότι είναι σωστό» ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της πολιτείας, κηρύσσοντας τριήμερο πένθος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα