Πίνει «ληγμένα» ο Λασκαράκης…

Υπέρογκες προσλήψεις, αποζημιώσεις ομοσπονδιακών (Σκίμπε, Αναστασιάδης), καταποντισμός της Εθνικής, μπιρ παρά τα τηλεοπτικά του Κυπέλλου, κι όμως για τα οικονομικά φταίει (για τον ταμία της ΕΠΟ) η… προηγούμενη διοίκηση(!!!)

Ο Λασκαράκης θέλει να κρυφτεί, μα η χαρά δεν τον αφήνει. Ο Περικλής προσπαθεί να κρατήσει χαμηλούς τόνους για τους στόχους του και τις φιλοδοξίες του, αλλά σε κάθε ευκαιρία γίνεται αντιληπτή η λατρεία του για την προεδρική καρέκλα της ΕΠΟ.

«Είναι νωρίς ακόμα», απάντησε ο ταμίας της ομοσπονδίας σε ερώτηση εάν ενδιαφέρεται να γίνει χαλίφης στη θέση του Βαγγέλη Γραμμένου, και στη συνέχεια υπογράμμισε την ύπαρξη προέδρου τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Μόνο που εκείνη τη στιγμή τα μάτια του είχαν φτάσει από το γραφείο του στην καρέκλα του Βάγγου και στις κόρες του αποτυπώθηκε η λατρεία για την προεδρία. Όπως ακριβώς συνέβαινε με τον Σκρουτζ Μακ Ντακ κάθε φορά που έβλεπε ή σκεφτόταν τις αγαπημένες λίρες του.

Η φιλοδοξία του κάθε ανθρώπου, βέβαια, είναι θεμιτή. Την κατανοούν όλοι. Αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση ελάχιστοι την αποδέχονται.

Επιστρέφουμε όμως στον Σκρουτζ και τα γουρλωμένα μάτια του κάθε φορά που βλέπει τις λίρες του. Το θησαυροφυλάκιό του.Ο Λασκαράκης, βέβαια, δεν σκέφτεται χρήματα. Παραγοντικές φιλοδοξίες έχει. Έστω και αν ως ταμίας έχει υποπέσει σε γκέλες.

Όλοι θυμούνται πως στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αναφέρθηκε στα «μαύρα» και στην προσπάθεια που έγινε για να τα ασπρίσει. Χλόμιασε εκείνη τη στιγμή ο Γραμμένος. Σε αγώνα δρόμου επιδόθηκε ο πρόεδρος για να μην πάρει έκταση η φράση του συνεργάτη του.

Κι όμως, ο Λασκαράκης έρχεται να ασκήσει κριτική στον Λευτέρη Αυγενάκη, επειδή υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού την κακή οικονομική κατάσταση της ΕΠΟ. Επί της ουσίας, βέβαια, η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού σχολίασε όσα λένε οι ίδιοι οι παράγοντες της Ομοσπονδίας.

Εκείνοι μας ενημέρωσαν ότι σκέφτονται να πάρουν δάνειο από την UEFΑ. Εκείνοι συνεδρίασαν και συζήτησαν επί ώρες την έλλειψη χρημάτων από το ταμείο. Εκείνοι αποφάσισαν να κάνουν αξιολόγηση των υπαλλήλων μήπως και χρειαστούν απομακρύνσεις για να μη βρεθούν μπροστά στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να πληρώσουν τη μισθοδοσία.

«Ο καθένας όπως και ο κύριος Αυγενάκης είναι ελεύθερος να εκφράσει τη γνώμη του όπως ο ίδιος θέλει. Σε ό,τι αφορά στα οικονομικά της ΕΠΟ, ούτε μπορώ να φανταστώ, ούτε ότι επιτρέπεται σε κάποιον να κάνει συνωμοσία γύρω από τα πεπραγμένα στην Ομοσπονδία.  

»Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, αλλά και του επαγγελματικού αναγνώρισαν στη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ ότι είμαστε καλή διοίκηση. Επειδή έχω τον ρόλο του ταμία στην Ένωση, γνωρίζω κάποια πράγματα παραπάνω», δήλωσε ο Λασκαράκης κι έπειτα διέψευσε τους πάντες.

«Αρχικά δεν έχει ληφθεί κανένα δάνειο από την UEFA και δεν υπάρχει κάποια τέτοια απόφαση ή συζήτηση», πρόσθεσε ο πληθωρικός παράγοντας από τον Βόλο. Άραγε, δεν συμμετείχε στην πρόσφατη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής; Δεν άκουσε για την ανάγκη να ληφθεί ένα δάνειο;

Δεν ήταν μπροστά όταν ζήτησε ο Γραμμένος την εν λευκώ εξουσιοδότηση για να χειριστεί το θέμα και τον καπέλωσαν με μία επιτροπή; Περίεργα πράγματα. Φαίνεται ότι ο Περικλής έχει κοντή μνήμη.

«Επίσης οι ανησυχίες του κυρίου Αυγενάκη δεν με βρίσκουν σύμφωνο, καθώς η Ομοσπονδία ανέλαβε το 2017 μία Ένωση με χρέη που ανέρχονταν περίπου στα 13 εκατομμύρια ευρώ. Η διοίκηση της εποχής Γραμμένου βελτίωσε αυτήν την κατάσταση κατά τέσσερα εκατομμύρια ευρώ. Η οικονομική κατάσταση της Ομοσπονδίας βρίσκεται σε αυτή τη θέση εξαιτίας περιστατικών από προηγούμενες διοικήσεις. Από την πλευρά μας, εμείς προσπαθούμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση και να λειτουργεί εύρυθμα η Ομοσπονδία», πρόσθεσε ο Λασκαράκης.

Βρε, τι μας λες; Οι προηγούμενοι προσέλαβαν ένα σωρό κόσμο και, μάλιστα, με μισθούς υπέρογκους για τα δεδομένα της εποχής; Οι προηγούμενοι απομάκρυναν δύο ομοσπονδιακούς προπονητές με καταβολή αποζημίωσης; Οι προηγούμενοι είδαν την Εθνική να καταποντίζεται και να χάνει η ΕΠΟ έσοδα από τους χορηγούς;

Οι προηγούμενοι συμβιβάστηκαν με τον Γιάννη Παπαδόπουλο για την καταβολή αποζημίωσης χωρίς να διεκδικήσουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα; Οι προηγούμενοι απέλυσαν κάθε μη αρεστό στέλεχος με πλήρη αποζημίωση;

Οι προηγούμενοι απέτυχαν να πουλήσουν τα τηλεοπτικά δικαιώματα του Κυπέλλου; Τελικά, πάντα φταίει κάποιος άλλος. Για τον Λασκαράκη ευθύνονται σήμερα οι προηγούμενοι. Στις εκλογές της ΕΠΟ θα φταίει ο Γραμμένος με την ελπίδα πως θα ’χει γίνει «προηγούμενος» ή θα επιδιώκει ο Περικλής να τον στείλει στο παρελθόν.

 

 

 

Διαβάστε επίσης