Πήραν τα τελικά από το Καμερούν

Η Αφρικανική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (CAF), ανακοίνωσε σήμερα ότι το Καμερούν απαλλάσσεται πλήρως από τα καθήκοντα του για τη διεξαγωγή του τουρνουά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, καθώς η πρόοδος των εργασιών τόσο των γηπέδων όσο και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων έχει καθυστερήσει αρκετά.

Οι αξιωματούχοι της CAF συνεδρίασαν σήμερα στην Άκρα της Γκάνας και μετά από πολύωρες συζητήσεις, που κράτησαν πάνω από δέκα ώρες, κατέληξαν στην παραπάνω απόφαση. Μάλιστα ο πρόεδρος της Αφρικανικής ομοσπονδίας, Αχμάντ Αμχάντ, μετά τη λήψη της απόφασης έσπευσε να ηρεμήσει κάπως τα πράγματα δηλώνοντας πως: «Θα ορίσουμε μια νέα διοργανώτρια χώρα μέχρι το τέλος της χρονιάς».

Να τονίσουμε πως από πέρσι είχαν μαζευτεί «μαύρα σύννεφα» πάνω από τη χώρα της Κεντρικής Αφρικής, καθώς και πάλι με δηλώσεις του Αχμάντ είχε εκφραστεί η ανησυχία της ομοσπονδίας για την κωλυσιεργία αυτή.

Αξίζει να αναφερθεί πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη διοργάνωση θα διεξαχθεί καλοκαίρι (15 Ιουνίου-13 Ιουλίου), ενώ παράλληλα θα αυξηθούν από 16 σε 24 οι χώρες που θα λάβουν μέρος.

Διαβάστε επίσης