Πως το εμβόλιο μπορεί να ξεπαστρέψει τους χουλιγκάνους…

Πιθανό είναι το σενάριο για επιστροφή του κόσμου στα ελληνικά γήπεδα το προσεχές διάστημα, σύμφωνα με όσα είπε ο Λευτέρης Αυγενάκης από το βήμα της Βουλής. Θα συσταθεί ομάδα από την  Επιτροπή Λοιμωξιολόγων που θα «τρέξει» πλάνο πάνω σε αυτό το πλαίσιο. Μήπως ήρθε η ώρα, μέσω των πλήρως εμβολιασμένων, ν’ απαλλαγεί το ποδόσφαιρο από τους χουλιγκάνους;

Όπως είναι γνωστό, η κυβέρνηση έχει θέσει σε δημόσιο διάλογο να έχουν «διευκολύνσεις» οι πλήρως εμβολιασμένοι. Μέσα σ’ αυτόν, θα ενταχθούν και οι οπαδοί που θέλουν να ξαναγυρίσουν στα γήπεδα είναι σίγουρο.

Μέσω του πιστοποιητικού εμβολιασμού, ωστόσο, μπορεί εύκολα να γίνει ο εντοπισμός όλων αυτών που πάνε στο γήπεδο για να κάνουν φασαρία. Καθότι θα πρέπει να κάθονται σε συγκεκριμένες θέσεις και με αποστάσεις ασφαλείας, κι όχι όλοι μαζί «μπουλούκι» όπως τώρα.

«Ξεκινάει και επίσημα από σήμερα η κουβέντα για επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτή την εξέλιξη» ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμού. Πρέπει να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί σχετικό αίτημα της Super League 1 και το πρωτόκολλο που είχε παρουσιάσει η Λίγκα θα αποτελέσει οδηγό για το come back του κόσμου στα ελληνικά γήπεδα μετά από σχεδόν 15 μήνες.

«Ακόμα ένα βήμα αθλητικής επανεκκίνησης: Μαζί με Επιτροπή Λοιμωξιολόγων & συνεργασία με τη Super League συστήνουμε Ομάδα Εργασίας, για άμεσo πλάνο, για οδηγό επιστροφής φιλάθλων στα γήπεδα. Ποιοι, πόσοι πότε, βασισμένα στα Πρωτόκολλα που είχαν ετοιμαστεί πέρσι & θα επικαιροποιηθούν», αναφέρει ο Λευτέρης Αυγενάκης σε ανάρτησή του.

Η ομάδα αυτή που θα συσταθεί θα εξετάσει τα δεδομένα εκείνης της εποχής και θ’ αποφανθεί. Ποια ωστόσο, θα είναι τα τότε δεδομένα; Ουδείς το γνωρίζει. Κι αν πάντως, δοθεί το «πράσινο» φως της επιστροφής, θα έχουμε 100% πληρότητα; Αδύνατον. Έτσι κι αλλιώς όμως, πληρότητα στα παιχνίδια είχαμε μόνο στα ντέρμπι στο «Καραϊσκάκης» και την Τούμπα.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα