ΠΟΤΑΜΙ: “Επικίνδυνο να αφήσουμε την εξωτερική πολιτική στα χέρια του Καμμένου”

Μπαράζ από επιθέσεις στην κυβέρνηση από το Ποτάμι από το αλαλούμ που προκάλεσε ο Πάνος Καμμένος και τα όσα πρότεινε στις ΗΠΑ. Ο Γιώργος Αμυράς και ο Γιώργος Μαυρωτάς με δηλώσεις του σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ αφενός μεν μίλησαν για γελοιοποίηση της κυβέρνησης, αφετέρου δε έβαλαν στο κάδρο των ευθυνών και τον κ. Τσίπρα.

Ο Γιώργος Αμυράς με δύο παρεμβάσεις του, μία σε ραδιοφωνικό σταθμό και άλλη σε τηλεοπτική εκπομπή αναρωτήθηκε εάν τα όσα είπε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας ήταν ερήμην του πρωθυπουργού, ή είχαν συνεννοηθεί. “Η εξωτερική πολιτική της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση για να την αφήσουμε στον κ. Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Οι δηλώσεις του-πρόσκληση στις ΗΠΑ για νέες αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας γεννούν το εξής ερώτημα: κινήθηκε ερήμην του κ. Τσίπρα ή αποτέλεσε τον λαγό του;».
Επικίνδυνη διγλωσσία

Την επικίνδυνη διγλωσσία της κυβέρνησης στο Μακεδονικό ανέδειξε ο Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς, σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνική εκπομπή. Παρομοιάζοντας την κυβέρνηση με τον Ιανό του οποίου το ένα πρόσωπο κοιτά στην Ανατολή και το άλλο στη Δύση, εξήγησε πως με τους Υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας να υποστηρίζουν διαφορετικές θέσεις, η αξιοπιστία της χώρας, σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, βυθίζεται στα Τάρταρα. Διαπίστωσε πως ο κ. Καμμένος για να απευθυνθεί στο κομματικό του ακροατήριο, κάνει ζημιά στην εικόνα της χώρας.

Υπενθύμισε την πρόταση του Ποταμιού για λειτουργία Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, το οποίο θα χαράσσει την εξωτερική και αμυντική πολιτική μακροπρόθεσμα. Διευκρινίζοντας πως η πρωτοβουλία για σχετική νομοθετική ρύθμιση, μετά τη συζήτηση στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, ανήκει στο ΥΠ.ΕΞ., πιθανολόγησε πως η καθυστέρηση από πλευράς Υπουργείου σημαίνει απροθυμία εκχώρησης αρμοδιοτήτων.
Εκτίμησε, πως ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ, δεν πρόκειται να προβεί σε κινήσεις αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης, μέχρι το Μάρτιο που πιθανόν φθάσει η συμφωνία Ζάεφ-Τσίπρα στη Βουλή, καθώς η εξουσία έχει έντονα συγκολλητικές ιδιότητες. Επίσης κατέστησε σαφές, για πολλοστή φορά, πως το Ποτάμι, παρά το γεγονός ότι είναι θετικά διακείμενο και προτιμά τη συμφωνία των Πρεσπών από τη μη-συμφωνία, δεν πρόκειται να υποκύψει σε ενδεχόμενο εκβιασμό της Κυβέρνησης για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης εν όψει της συμφωνίας.

Διαβάστε επίσης