«Πράσινο φως» από το Βερολίνο για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση

Πήρε κάτι παραπάνω (σε χρόνο) αλλά τελικά φαίνεται πως η Ανγκελα Μέρκελ πείστηκε για την αναγκαιότητα της μείωσης του ΦΠΑ στους τομείς της ελληνικής οικονομίας που σχετίζονται με τον τουρισμό και την εστίαση.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου που επικαλούνται πηγές της καγκελαρίας, είναι πολύ πιθανό να ανάψει άμεσα το «πράσινο φως» για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση -η οποία έχει να κάνει με τον τομέα του τουρισμού. Οι γερμανοί φέρνουν μάλιστα και το παράδειγμα του ανταγωνισμού με τη γειτονική Τουρκία για να δείξουν την αναγκαιότητα της μείωσης ειδικά στον τομέα της εστίασης.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή» η γερμανική πλευρά εμφανίζεται ενοχλημένη από τη στάση της τρόικας στην αμέσως προηγούμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα κατά την οποία ουσιαστικά έβαλε φρένο σε οποιαδήποτε συζήτηση μείωσης του ΦΠΑ. Σε ότι έχει πάντως να κάνει με την πιθανότητα ενός νέου κουρέματος του ελληνικού χρέους η γερμανική πλευρά επιμένει ότι δεν είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να συζητηθεί άμεσα. Η Ελλάδα θα πρέπει αν πιάσει τους δημοσιονομικούς στόχους αποδεικνύοντας ότι τηρεί τη συμφωνία και μετά ίσως ξεκινήσει η συζήτηση λένε κύκλοι του Βερολίνου που αποκλείουν πάντως κούρεμα αμέσως μετά τις γερμανικές εκλογές.

Τέλος, να σημειώσουμε πως στη Γερμανία επικρατεί ικανοποίηση για τις επιδόσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην εφαρμογή του προγράμματος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα