Συνιστώσες και κόμματα δραχμής, «πονοκεφαλιάζουν» τον Τσίπρα

Διπλό «πονοκέφαλο» έχει το τελευταίο διάστημα ο Αλέξης Τσίπρας, καθώς ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ από τη μία έχει να αντιμετωπίσει τη γέννηση κομμάτων που υποστηρίζουν την επιστροφή στη δραχμή και από την άλλη την άρνηση των συνιστωσών να αυτοδιαλυθούν.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να συγκρουστεί με την εσωκομματική αντιπολίτευση για τις συνιστώσες και το είδος της κυβέρνησης που θα συγκροτήσει αν κερδίσει τις εκλογές, ωστόσο ήδη συναντά την απόλυτη άρνηση. Το μεγαλύτερο εσωκομματικό πρόβλημα του αυτή τη στιγμή ακούει στο όνομα Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος μαζί με το Αριστερό Ρεύμα αντιδρά και διαφωνεί με την απόφαση για εκλογή των οργάνων μέσα από ενιαία λίστα.

Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη συνεδρίαση της ΚΠΕ Σάββατο και Κυριακή, στην αυτοδιάλυση των συνιστωσών και δεν είναι ξεκάθαρο που θα οδηγηθεί η κατάσταση. Από την άλλη στην Κουμουνδούρου φαίνεται να υπάρχει ανησυχία για την γέννηση κομμάτων που στηρίζουν τη δραχμή, καθώς κάτι τέτοιο μπορεί να κουρέψει τα ποσοστά του κόμματος.

Ηδη τρεις πολιτικές κινήσεις έχουν εκδηλωθεί και δεν αποκλείεται να υπάρξει κοινό μέτωπο υπέρ της εξόδου της χώρας από την ευρωζώνη και της επιστροφής στη δραχμή. Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει ήδη προαναγγείλει τη δημιουργία πολιτικής κίνησης με την ονομασία “Σχέδιο Β”, ο Θεόδωρος Κατσανέβας ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα την ίδρυση του κόμματος “Δραχμή Πέντε Αστέρων” και ο Δημήτρης Καζάκης συνεχίζει την δράση του ως επικεφαλής του ΕΠΑΜ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα