«Προδοσία έναντι του Θεού και του αιγυπτιακού έθνους»

Σε μήνυμα του από την φυλακή, ο Μοχάμεντ Μόρσι κατηγόρησε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, στρατηγό Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, για προδοσία.

Σύμφωνα με το μήνυμα του ανατραπέντος προέδρου, το οποίο ανέγνωσαν οι δικηγόροι του, η Αίγυπτος θα επανέλθει στη σταθερότητα μόνον εφ’ όσον ανατραπούν τα αποτελέσματα του πραξικοπήματος της 3ης Ιουλίου και αφού δικαστούν οι πρωταίτιοί του. Ο κ. Μόρσι μεταφέρθηκε σε κανονική φυλακή την προηγούμενη εβδομάδα, μετά την πρώτη συνεδρίαση του δικαστηρίου στο οποίο αντιμετωπίζει κατηγορίες για ηθική αυτουργία σε φόνο διαδηλωτών, όταν διατελούσε πρόεδρος.

Εκεί είχε και την πρώτη συνάντησή του με ομάδα νομικών της Μουσουλμανικής Αδελφότητας και άλλων συμμάχων πολιτικών ρευμάτων την Τρίτη, όπου και υπαγόρευσε το μήνυμά του «προς τον αιγυπτιακό λαό». Η δήλωση του κ. Μόρσι κινείται σε σκληρή γραμμή, επαινώντας τους διαδηλωτές για τη «σταθερότητά» τους και δεσμευόμενος ότι το πραξικόπημα θα ανατραπεί. «Το πραξικόπημα έχει ήδη αρχίσει να καταρρέει και θα ανατραπεί μπροστά στην ακαταμάχητη σταθερότητα του αιγυπτιακού λαού», αναφέρεται στη δήλωση η οποία αναγνώστηκε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της νομικής ομάδας.

Ο στρατηγός Σίσι, σύμφωνα με τον κ. Μόρσι, διέπραξε «προδοσία έναντι του Θεού» και «προδοσία ενάντια σε όλο το έθνος διασπώντας το στα δύο». Ο ανατραπείς ισλαμιστής πρόεδρος σημειώνει ακόμη ότι στις 2 Ιουλίου απήχθη και κρατήθηκε από την Προεδρική Φρουρά, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε ναυτική βάση, πριν ακόμη να ανατραπεί και επισήμως από τις ένοπλες δυνάμεις, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα