«Πρώιμη κάθε συζήτηση για τον νέο Πρόεδρο Δημοκρατίας»

Την άποψη ότι είναι πρώιμη κάθε συζήτηση για το πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Κάρολο Παπούλια στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας το Μάρτιο του 2015, εξέφρασε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη.

Η κα Βούλτεψη τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα «επιτρέψει στο ΣΥΡΙΖΑ να θέσει τη δική του ατζέντα». «Εμείς έχουμε τη δική μας ατζέντα και έχουμε άλλες προτεραιότητες» είπε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος. «Δεν έχουμε ανοίξει κανένα θέμα. Αντιθέτως, λέμε ότι είναι πολύ πρόωρο αυτό το θέμα και στη στιγμή που ετέθη. Ο ΣΥΡΙΖΑ έθεσε θέμα προέδρου, με μοναδικό σκοπό βέβαια να επισπεύσει τις εκλογές, έναν χρόνο πριν από την προβλεπόμενη ημερομηνία έναρξης της διαδικασίας. Δεν θα ακολουθήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν θα του επιτρέψουμε να θέσει τη δική του ατζέντα. Εμείς έχουμε τη δική μας ατζέντα και έχουμε άλλες προτεραιότητες. Είναι πρόωρη και πρώιμη κάθε είδους συζήτηση.

Φυσικά, θα υπάρξει συζήτηση και κίνηση της διαδικασίας όταν έρθει η ώρα, αλλά δεν ακολουθούμε την ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε δική μας ατζέντα που ακολουθούμε και αυτή αφορά τη χώρα» δήλωσε στον ραδιοσταθμό Βήμα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη αναφορικά με τα σενάρια ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να προτείνει τον Φεβρουάριο τον Φώτη Κουβέλη ως πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και την αναβολή της κατάθεσης του, η Σοφία Βούλτεψη είπε πως θα κατατεθεί, θα συζητηθεί και θα ψηφιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. «Είναι ένα θέμα για το οποίο έγιναν πολλές συζητήσεις και κατατέθηκαν τροπολογίες, αλλά ο υπουργός Δικαιοσύνης θέλει να τις μελετήσει και νομίζω ότι αυτό είναι πολύ σωστό, δημοκρατικό και κοινοβουλευτικό», κατέληξε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα