Προκλητικός ο Τσαβούσογλου: «Η Ελλάδα έστειλε τα πολεμικά της πλοία και δημιούργησε την ένταση»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών μπορεί να χαιρετίζει την πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για την επίτευξη αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο αλλά δείχνει τη χώρα μας ως υπαίτια για τις προκλήσεις

Μπορεί ο Τσαβούσογλου να έδειξε τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του ΝΑΤΟ για την επίτευξη αποκλιμάκωσης στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον γενικό γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλντενμπεργκ, αλλά δεν έλειψε να σκιαγραφήσει την Ελλάδα ως υπαίτια για τις εντάσεις στην περιοχή.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας υποστήριξε ότι μετά τα γεγονότα στην Ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία έλαβε μέτρα προκειμένου να υπερασπιστεί τα εθνικά της συμφέροντα, αλλά κι αυτά των Τουρκοκυπρίων. «Το ΝΑΤΟ ανέλαβε μια πρωτοβουλία. Δεν θέλουμε ένα ατύχημα μεταξύ συμμάχων. Η στάση της Ελλάδας ήταν αρνητική τις πρώτες μέρες. Υπήρξε ένταση, αφού η Ελλάδα έστειλε τα πολεμικά της πλοία στις έρευνες που κάναμε στην υφαλοκρηπίδα μας. Βλέπουμε ότι η Ελλάδα συμμετέχει πλέον σε αυτές τις συναντήσεις και είμαστε ευτυχείς», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στη διαμάχη στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Τσαβούσγλου κατηγόρησε την Αρμενία, λέγοντας: «Δεν είναι νέο ότι η Αρμενία επιτίθεται σε πολίτες και αμάχους. Το έκαναν ξανά τον Ιούλιο και τώρα επιτέθηκαν σε πολίτες και στρατιώτες. Πρόκειται για εγκλήματα πολέμου και δεν έχουν γίνει ακριβείς προτάσεις για τη λύση του προβλήματος τα τελευταία 30 χρόνια. Όλοι πρέπει να ζητήσουν από την Αρμενία να αποσυρθεί από τα εδάφη που έχει καταλάβει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα