Πρώτες ηχηρές μεταγραφές για το ΚΚΕ

Αυτή την εποχή τα τρία μεγαλύτερα κόμματα ασχολούνται με το πώς θα διευρύνουν τη δυναμική τους με την προσέλκυση στελεχών από όλους τους χώρους. Ειδικά τώρα που βρισκόμαστε στο απόγειο της προεκλογικής περιόδου για την εκλογή νέου προέδρου του ΚΙΝΑΛ.

Όλοι οι υποψήφιοι πρόεδροι ισχυρίζονται ότι θα αγωνιστούν για να ανεβάσει το κόμμα τα ποσοστά και να προσελκύσουν τους παλαιούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ. Αλλά και η Νέα Δημοκρατία με τις προσυνεδριακές διαδικασίες που άνοιξαν με την εκλογή νέων διοικήσεων σε νομαρχιακές και τοπικές επιτροπές και την εγγραφή νέων μελών από την κοινωνία.

Στον δε ΣΥΡΙΖΑ συζητούν εδώ και μήνες την περιβόητη διεύρυνση, αλλά ακόμη το μόνο που έγινε ήταν να μεταγράψουν κάποια παρτάλια του ΠΑΣΟΚ, τα οποία είχαν προηγουμένως περάσει και από άλλα κόμματα και κινήσεις, όπως ο Ραγκούσης, ο Μωραΐτης και διάφοροι άλλοι. Ως γνωστόν, με τη διεύρυνση διαφωνούν από την εσωκομματική αντιπολίτευση.

Όμως η έκπληξη έγινε από το ΚΚΕ, το οποίο με χειρουργικές κινήσεις πέτυχε να εξασφαλίσει τη συμπόρευση με αρκετά και γνωστά πρόσωπα από όλους τους χώρους. Πρώτος και καλύτερος ο Γιώργος Κιμούλης, ο οποίος είχε παραιτηθεί από πρόεδρος του Ιδρύματος Νιάρχου πριν ακόμη αναλάβει επί κυβέρνησης Τσίπρα το 2017, καταγγέλλοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι ανάλογο είχε κάνει και ο γνωστός καθηγητής και οικονομολόγος, ο οποίος αποχώρησε το 2015 από τον ΣΥΡΙΖΑ. Με το ΚΚΕ θα συμπορευθεί και ο καθηγητής φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης Δημήτρης Πατέλης, ο οποίος έχει έδρα και στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας.  είναι καθηγητής Φιλοσοφίας στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Γιάννης Μηλιός και Αντώνης Νταβανέλος βρήκαν πολιτική στέγη στο ΚΚΕ

Επίσης με το ΚΚΕ θα συνεχίσουν την πολιτική τους δράση το γνωστό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Αντώνης Νταβανέλος, ο Μάνος Σαριδάκης που είναι ερευνητής στο Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών και καθηγητής στις ΗΠΑ, ο πλοίαρχος του Πολεμικού Ναυτικού ε.α. Χρήστος Σαλταπίδας, ο γλύπτης και μέλος της εφορίας γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Αντώνης Μυρωδιάς, όπως και το μέλος του διοικητικού συμβουλίου και ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Γκιτάκος, πρώην μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης Νίκος Παπαδόπουλος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του ΚΚΕ

Τέλος, με το ΚΚΕ ανακοινώθηκε ότι θα συμπορευθεί και ο τερματοφύλακας του Αστέρα Τρίπολης, Νίκος Παπαδόπουλος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα